Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Romantický
  • Fantasy

Recenzie (78)

plagát

Eoleojugeul Yeonae Ttawi (2022) (seriál) 

Dlhoročná utajovaná jednostranná láska sa odhalí, až keď sa hlavný hrdina dostane do reality show, lebo chce nezištne pomôcť "kamoške". K tomu sa pridá producentská práca, ako robiť reality show, tak aby divákov zaujala. Prejsť až za hranice? A aké sú hranice, cez ktoré sa už nemá ísť. Potom sú tu príbehy niektorých aktérov reality show a v neposlednom rade aj tragický príbeh zo života hlavného hrdinu. Tento, a ešte niektoré z účastníkov reality show priniesli o tohto seriálu to vážne, smutné a nakoniec aj pekné. Celkovo pozerateľný seriál. Našťastie tu nebol nik prehnane ubľačaný a preafektovaný. V posledných dvoch dieloch mi chýbala väčšia chémia medzi hlavnými hercami. Také vláčnejšie mi to prišlo. Lee Da Hee je fajnová herečka. Choi Si Won má zas zaujímavú charizmu. Okrem nich, zaujme aj Park Yeon Woo (John Jang). Práve on ma neskôr zaujal a tam cítiť, že sa niečo deje. Oboch by som ešte rada videla niekde hrať.

plagát

More than blue: Seriál (2021) (seriál) 

Neviem, kde začať. Ešte stále predýchavam a vyťahujem hádam už poslednú vreckovku. Toto je seriál, ktorý sa vám hlboko zaryje pod kožu a prevalcuje vás emóciami. Od vtipných, veselých momentov, až po tie kedy sa vám bude ťažko dýchať, zimomriavky naskočia, pôjde vám mráz po chrbte... Neuveriteľná kombinácia krásneho a smutného. Napriek tomu, že veľmi rýchlo máte tušenie ako celý príbeh skončí, chcete vidieť viac a v kútiku duše dúfate, že to skončí inak. Ústredný príbeh má neskutočnú silu, no tie vedľajšie vás nenechajú chladných. Nekonečná láska, kde šťastie toho druhého je viac ako vaše vlastné? Čo dokáže prekonať smrť a stratu blízkej osoby? Aj keď už tu tá osoba nie je, môže ostať "žiť" v inej podobe? Rozhodne je to seriál, ktorý by si malo pozrieť veľa ľudí. Donúti vás sa zamyslieť nad vaším životom a hodnotami. Prvý krát som siahla po tajwanskom seriáli a teda neľutujem.

plagát

Wedding Impossible (2024) (seriál) 

Toto bola prvá k-drama, pri ktorej som si priala, aby mala viac epizód. Bolo ich 12. Viac epizód - viac scén hlavných postáv. Zaslúžili si viac intímnejších, osobnejších scén. Jeden z najlepších párov z mojich posledných videných serialov. Skvelá chémia. Moon Sang Min je vášnivý a charizmatický herec. Perfektná hra mimikou. A som šťastná, že hlavná ženská postava je taká zábavná, inteligentná a aktívna. 🫰🏻 Zábavné scény medzi hlavnou dvojicou bola fakt vtipné a super, tie vedľajšie neboli až tak, miestami trochu trapne. Jedna hviezdička dolu kvôli veľmi rýchlemu koncu a pretože po ročnom stretnutí to bolo bez vášne medzi hlavnými predstaviteľmi. Oddelene boli smutní, ale keď boli spolu mi niečo chýbalo. Možno nejaká scéna, ktorá by ich priviedla blízko k sebe. Stretnutie po roku malo byť plné bolesti a lásky, ktorú v sebe museli potláčať. A zdalo sa mi byť nereálne, že dedo bude čakať (tak dlho) rok, aby im dal požehnanie.

plagát

Doktoři na dně (2024) (seriál) 

Myslím, že je načase, aby kórejskí scenáristi už dospeli. Akčné scény, zápletky, momenty prekvapenia vedia napísať super, ale romantické scény dospelých ľudí nechápem prečo skončia často pubertálnym správaním. Herci majú +-30 rokov, postavy tiež tak, tak adekvátne veku by to malo byť. a nie sa hádzať po zemi a kopať nohami, a by som chcela vidieť pár, ktorý si vyzná lásku, dá bozk, iskri lietajú, ohňostroje vybuchujú a potom na seba len budú pozerať niekoľko dielov ako na svätý obrázok. Ozaj by som sa nebála ísť do odvážnejších scén. Herci na to majú nielen tu, aj v iných seriáloch. Sme v 21. storočí. Keď dokážu ako si ľudia z nenávisti idú po krku, tak prečo aj nie niečo normálne, prirodzené. Nejak tomu nájsť rovnováhu. Inak dej seriálu dobrý. Hercov mám rada, aj vedľajšie postavy super. Len proste nerobiť z dospelých inteligentných a múdrych ľudí nevyzretých puberťákov.

plagát

A Good Day to Be a Dog (2023) (seriál) 

Pekný príbeh s historickým základom, čo prešiel do budúcnosti a opäť do témy minulých/budúcich životov. Téma priekliatia a premeny na psa po bozku bola vtipná a s tým potom súviselo mnoho úsmevných momentov. Ako mínus beriem, že po 200 či koľkých rokoch sa nepredniesol Boh hory cez stratu milovanej a začal tam hrat svoju nepeknú hru..čakala by som trochu vyzretejsiu postavu. Reinkarnovana mladá bola inteligentnejšia než on. Ďalej chémia medzi hlavnými hercami mi nejak nesedela. Cha Eun Woo v pohode... Jemu som verila všetko. Možno to bolo scenárom ... Ozaj by sa nemali báť ísť do trochu odvážnejší scén. Alebo to nehrať na zaľúbených ako keby mali 15,  však sú to dospeli ludia...A oči neklamú, a keď herec hra aj očami, všetko je uveritelnejsie. I keď je to ťažké. Vedela by som si predstaviť pár vylepšení, takto je to ako priemerná oddychovka. Čakám na Cha Eun Woo-a kedy mi v nejakom seriáli odpáli dekel...určite to ešte príde.

plagát

Moon in the Day (2023) (seriál) 

Pre tých, čo majú radi historickú osudovú lásku, ktorá sa magicky stretne v budúcnosti, go for it. Trošku spoiler: Historický dej a zápletka okolo hlavných postáv ma bavila a vždy som čakala, čo sa dozviem. Historické flash back-y napínavé. V seriály bol zobrazený život hlavného hrdinu v minulej dobe, ktorý pokrvne nepatril do rodiny na vysokej úrovni, a vlastne si ho vycvičil "adoptívny otec" na špinavú robotu. A keď sa to prestalo hodiť, dali by ho zabiť, len aby získali, čo chcú. So životom na hrane sa už nebál teda ničoho ... veď jeho vlastná smrť bola jeho vykúpením zo života, aký musel žiť. Mne ho bolo hrozne ľúto. A nakoniec, žena ktorej rodinu musel vyvraždiť, a ona šťastím prežila sa mu dostala do rúk. Časom sa vzťah, kde ona ho nenávidela, pohŕdala ním a chcela sa mu pomstiť a jeho navonok neutrálny až ľahostajný postoj, zmenil na pochopenie, ľútosť, a bolestivú lásku. Reálny svet bol v pohode. No tam by sa to možno aj zaobišlo bez ďalšieho, čo prišiel z minulosti robiť medzi hlavné postavy peklíčko. Hlavne, keď hlavnej postave to dlho nedochádzalo, že kto asi by mohol prísť tak ako on...hlavná dvojica mala aj tak, čo riešiť aj bez neho. Myslím, že to bolo miestami trochu prehnané. Doplnkový po xy rokoch happy ending by som vynechala. To už je mimo reálnych hrdinov. Odhliadnuc od toho, príbeh ako taký sa mi páčil a hlavní aj vedľajší herci boli dobrí. Hlavne u mňa je top Kim Young Dae. Prvý krát som ho zahliadli vo When the weather is fine, kde ma hneď zaujal. Potom som videla the Forbidden Marriage, kde som si povedala, že aj historické mu sedia. A tu v seriáli total combo oboch. Škoda, že v True Beauty sa len mohol. V Moon in the day, ale zahral v podstate dva charaktery. Rozmaznaného frajerika a potom záhadného s charizmou. Osobné som zvedavá, s čím príde ďalej. Dávam 4* kvôli historickému príbehu lásky a hlavným hercom. Jedna dole za prehnaného prepnutého neprezradím koho z minulosti.

plagát

The Story of Park's Marriage Contract (2023) (seriál) 

Historicko moderná dráma, kde som sa potešila, že Bae In Hyuk je v hlavnej úlohe. Lee Se Yeong veľmi ale že veeeeeľmi pristanú historické drámy. V reálnom svete bola mimo dosť, ale mohla byť aj viac :D. Malo to veľa úsmevných momentov a príbeh pekný. Ale zas ma sklamalo, že dvaja dospelí ľudia sa konečne pobozkajú a potom sú obaja ako prváci na základke. A ešte: nepochopila som dve veci: ako súvisel problém so srdcom Bae In Hyuka s tým, že je ona v reálnom svete a musela sa vrátiť a potom sa zázračne vyliečil...Veď dokým neprišla mal operované srdce. A ešte ten obraz nej zamknutý u jeho deda jak dáky poklad. Ak máte na toto niekto vysvetlenie, sem s tým.

plagát

Yeoshingangrim (2020) (seriál) 

Je tu už viac komentárov, ja len doplním, že čakala som iné, dostala som iné, ale aj tak dobré. Plusy (+): tematika šikany (na škole), no vidieť, zažiť sa dá aj inde; vonkajšia vs. vnútorná krása- človek môže byť super vnútri, ale navonok nie príliš krásny. V podstate, ale za tú nie peknosť tínežera môžu aj hormóny dospievania. A z toho sa dá vyrásť. A zas ešte zamyslime sa nad tým čo je krása.. veď čo sa páči jednému sa nemusí druhému. Krása ako taká preceňuje. Posledným plusom je dobrá herečka a Cha Eun Woo :D. Mínusy (-): prehaná šialenosť rodiny. Mať takú rodinu, drblo by ma. Ale sestra hlavnej hrdinky bola super. Aktívna, emancipovaná, slobodná, múdra, pekná, šikovná...No späť k negatívam. Osobne som si predstavoval stretnutie po 2 rokoch inak a tiež, že Han Seo Joon by v reálnom čase nečakal 2 roky kým by sa vyznal, hlavne keď hlavný sok v láske bol v Amerike. A povie to vtedy, keď sa vráti...ach. A inak chcela by som vedieť ako dokázala "zakryť" pôvodnú akože škaredú tvár make up-om tak, že to nebolo moc vidieť, však keď si dávam ja, tak to vždy vidno. Stále som nad tým rozmýšľala, že toto by som sa chcela aj ja naučiť :D.

plagát

Okouzlující démon (2023) (seriál) 

Obsahuje spoiler: Za mňa sklamanie. Song Kang ma tu tak herecky nenadchol ako v Love Alarm či. Nevertheless. Ešte aj v Navillera mal svoj šarm. Podľa mňa to je tým, že je mladý a ešte z neho robia mladšieho. On je skvelý vo vážnych momentoch...tie si s ním neskutočne vychutnávam. Dokonca aj tie vtipné vedia byť dobré a potom sú tu trápne scény, ktoré mu nesedia a on to vie a vidia to všetci..alebo aj nie a len mne to vadí. A kaderníka a maskéra by mal vymeniť. Hlavná ženská postava uvažovala primerane, racionálne aj triezvo. Dobre sa na ňu pozeralo. Posledný diel bol podľa mňa zbytočný a zbytočne sa naťahoval. Žiadna kreativita v tom ako ožil. 8 ročné dieťa by bolo kreatívnejšie. Alebo to mali nechať nech umrie..nebol by prvý ani posledný. Vedľajšie trápne postavy boli ako v súťaži rýchlej roty. Hrozne toto nemám rada, uberá to seriálom body, ľuďom IQ len klesá. Našťastie sa tam našli aj záporné postavy a tie to trochu viac vyvážili. Čakala som nejaký tajný príbeh o démonskom synovi, nič. Aspoň, že bola tajná zmluva s otcom mladej..:)

plagát

Perfect Marriage Revenge (2023) (seriál) 

Za mňa prvý seriál, ktorý Song Hoon-ovi sadol. Možno proste aj vekom aj herecky dozrel, ale tu ma bavil. Okrem neho som väčšinu hercov nepoznala. Herecký kasting na záporné postavy, ale vyšiel na výbornú. Aj hlavná ženská postava bola super. Premena zo šedej myšky a chudinky na ženu, čo išla po pomste bolo super. Koncept pomsty ako takej nemusím, ale tu vlastne ona chcela, len aby sa im vrátilo to všetko, čo negatívne urobili jej. Klamstvá, faloš, využívanie, urážanie...atď. Koncept nehody a vrátenia v čase a osudového stretnutia/lásky bol super vymyslený, i keď v daný deň, som čakala, že tam bude niečo viac, čím sa vysvetlí to znamenie na ruky a prečo ho mali.