Reklama

Reklama

Jigeum, Heeojineun Jungibnida

(seriál)
  • Južná Kórea 지금 헤어지는 중입니다 (viac)
Južná Kórea, (2021–2022), 16 h 5 min (Minutáž: 60–63 min)

Epizódy(16)

Recenzie (3)

eileen9 

všetky recenzie používateľa

Velké ZKLAMÁNÍ. Na seriál jsem začala koukat především kvůli krásné Song Hye Kyo, která patří mezi mé oblíbené korejské herečky, a jejíž tvorba mě zatím nikdy nezklamala, ba naopak. Takto špatný scénář však nedokázala zachránit ani ona.  První díly mě bavily, ale poté se seriál neskutečně vlekl. Mohl být klidně o polovinu kratší a nic by se nestalo. Chemie mezi hlavními hrdiny byla takřka neexistující a jejich jednání mě neskutečně iritovalo. Nechápala jsem ani jejich rodiny a rádoby problémy, které u jejich vztahu vidí. Více mě zaujaly linky vedlejších dvou ženských postav, kde se alespoň něco dělo a jejich příběh mě dokázal i sem tam dojmout. Musím ale uznat, že hlavní herec Jang Ki Yong se mi líbil moc, přestože do té doby mi byl extrémně nesympatický a v žádném z jeho titulů mě neoslovil. A co ten konec??? Čekala jsem opravdu mnohem víc. Velká škoda, protože tenhle seriál měl větší potenciál než být používaný jako uspávací prostředek dvouměsíčního miminka, jelikož to pokaždé zabralo hned 5 minut po zapnutí :( ()

Anet21 

všetky recenzie používateľa

⚪Ďalší zo seriálových počinov roku 2021, ktorý som nebola schopná dopozerať a vrátila som sa k nemu iba náhodou, na posledný diel. Seriál je pekne natočený, výprava, kamera, všetko fajn, ono už je to u Kórejcov zvykom, že tá formálna stránka je vždy výborná, o deji už sa to povedať nedá. ⚪Z motívu návrhárstva a dizajnérstva si to zase berie pomálo, točí sa to viac-menej stále dokola o tom istom, hlavný pár a jeho dejová linka je na zamyslenie, to, že 40-roční ľudia riešia problémy s jeho a jej matkou a tým, či im schvaľujú ich vzťah je už fakt moc aj na kórejské tradičné pomery, naviac, keď celý ten motív, prečo im ho neschvaľujú je tak blbý a nedáva zmysel, no kvôli spoilerom ho neuvádzam. Vedľajšie páry skôr slabota, veľmi schematické, snáď okrem páru, v ktorom sa u ženy vyskytla rakovina pankreasu, no z toho zase scenárista vytrieskal pátosu koľko sa dalo, zaujímavejšie by bolo, keby sa celá táto linka uberala tým smerom, že by o tom dotyčná nikomu nepovedala, ako spočiatku.⚪ Záver je teda nemastný-neslaný, celý seriál je priemerný, aj tematicky, aj spracovaním, z Francúzska zas vidíme asi jednu ulicu v 2 dieloch, aj to si nie som istá, či Eiffelovka nie je do toho záberu dokľúčovaná a či je to vôbec vo Francúzsku. Hlavný pár má akú-takú chémiu, no celé to padá na telenovelovej zápletke a pomalom tempe. Ako jediné reálne pozitívum vidím vložené citáty známych dizajnérov a návrhárov vždy v začiatočnej zvučke a využívanie inštrumentálnej klavírnej hudby do romantických scén, čiže ja ako nie nadšenec k-popu som si oddýchla. Naozaj inak (teda viac dôrazne, dramaticky) vyzerá scéna bozku dvoch ľudí, ak je na pozadí zaujímavý klavírny inštrumentál, než uškriekaná kórejská ,,šlágrovka," v ktorej sa stále opakuje jedna sloha, niečo na spôsob ,,saaarangeee, saaarangeee"....⚪ ()

bulinka 

všetky recenzie používateľa

Začalo to super. Po prvej časti som sa tešila na ďalšie. A potom moje nadšenie opadlo. Nuda, sentiment a riešenie zbytočných problémov.. respektíve riešené fádne, trošku sa s tým mohli scenáristi viac pohrať. Keby skrátili seriál na polovicu, o nič by sme neprišli. Čo sa týka zákulisia módneho návrhárstva som dúfala v niečo viac, niečo pútavejšie. Nuda opäť. Chémia hlavných postáv nič-moc. Song Hye-Kyo bola emotívna asi ako chladnička, Jang Ki-Yong sa snažil dosť a tomu som toho uverila viac. Ten teda hrá aj očami. Viac ako hlavný pár ma zaujal vedlajší pár a ozaj som chcela vedieť ako to s nimi dopadne. Celkovo bol pre mňa seriál sklamaním, hoci mal pár svetlých stránok. ()

Reklama

Reklama