Reklama

Reklama

Matthew Marsden

Matthew Marsden

nar. 03.03.1973 (51 rokov)
West Bromwich, West Midlands, England, Veľká Británia

Biografia

Britský herec a spevák Matthew Marsden sa narodil 3. marca 1973 v anglickom meste Walsall. Vysokoškolský titul získal na Middlesex University v Londýne. Bol tiež členom uznávaného National Youth Theatre.

Do povedomia britského diváckeho publika sa dostal ako Chris Collins (v 14-tich epizódach medzi rokmi 1997-1998) v populárnom televíznom seriáli CORONATION STREET. Za túto rolu získal ocenenie National Television Award pre najlepšieho nového herca. Jeho prvými hereckými príležitosťami boli roly v seriáloch EMMERDALE (v 11-tich epizódach stvárnil postavu Daniela Weira) a ISLAND (z roku 1996 ako Philip Kennedy). Neskôr sa rozhodol presťahovať do USA a uplatniť svoj talent tam.

Onedlho na to, získal úlohu vo vojnovom filme Ridleyho Scotta ČIERNY JASTRAB ZOSTRELENÝ (2001) a televíznom veľkofilme HELENA TRÓJSKA (2003). Medzi jeho ďalšie filmy patrí britská krimi dráma ZLAŤÁK (s Michaelom Caineom) a známe snímky, akými sú sci-fi horor Resident Evil: Zánik (2007), akčný film so Sylvesterom Stalloneom – RAMBO: DO PEKLA A NASPÄŤ (zahral si postavu elitného žoldniera – snipera) alebo bestseller TRANSFORMERS: POMSTA PORAZENÝCH od režiséra Michaela Baya z roku 2009. Krátkometrážna dráma EYES TO SEE z roku 2010 mu priniesla ďalšie ocenenie, a to cenu za najlepší herecký výkon – Doorpost Film Project Awards.

Matthew Marsden je tiež interpretom hudobnej firmy Columbia Records, u ktorej nahral svoj sólový album Say Who a hit She's Gone so skupinou Destiny's Child. Je vášnivým fanúšikom anglického futbalového tímu West Bromwich Albion, držiteľom čierneho pásu v Taekwondo a vášnivým motorkárom (učil ho bývalý majster sveta v kategórii Moto Superbike – Ron Haslam).

M "MikaelSVK" H

Herec

Producent

Režisér

Filmy
2019

I Am That Man

Scenárista

Filmy
2019

I Am That Man

Hosť

Relácie
2016

Nerdrotic - a.z.

1999

The British Soap Awards

Reklama

Reklama