Reklama

Reklama

Nabídka

(seriál)
Trailer 2
USA, 2022, 9 h 41 min (Minutáž: 51–69 min)

Epizódy(10)

Filmový a televizní producent Albert S. Ruddy se spolu s Francisem Fordem Coppolou v roce 1972 pouštějí do natáčení filmu Kmotr, a to navzdory četným produkčním neúspěchům a střetům s italsko-americkou mafií. (SkyShowtime)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (137)

moviefreak 

všetky recenzie používateľa

Pre fanúšikov Krstného otca - povinnosť, ktorá vám prerozpráva až neuveriteľný príbeh vzniku tohto legendárneho filmu. Očné bulvi budú doslova neveriacky čumieť. Pre fanúšikov tvorby Hollywoodskych filmov - povinnosť, ktorá nádherne ilustruje život onej doby, a prezradí množstvo veci, ktoré ste ani netušili, a nebude sa vám chcieť veriť, že sa to tak naozaj stalo. Tlieskam hlavne kástingu, ktorý dokonalo našiel všetkých hercov, hrajúcich legendárnych hercov, producentov, ale aj reálnych mafiánov. Kto miluje filmy, bude milovať tento seriál!!! ()

BrooksW.Here 

všetky recenzie používateľa

"I'm gonna make him an offer he can't refuse." _____________ Jeden z najlepších a najpútavejších "seriálov o filme", aký som kedy videl! The Offer ma vcuclo už v prvých minútach pozerania a nepustilo ma to až do samotného konca. Takmer vôbec som sa nenudil, tempo rozprávania bolo výborné a ubiehalo neskutočne rýchlo... Okrem toho táto miniséria doslova srší bezchybnou feel-good, atmosférou, ktorá je však v niektorých scénach šikovne striedaná s tou dramatickou zložkou (niekoľkokrát mi dokonca dokázala nahnať husinu, najviac asi pri záverečnom odovzdávaní Oscarov). Herci sa predviedli v tom najlepšom možnom svetle, svoje postavy zahrali dokonale (prvú priečku u mňa s istotou obsadili Miles Teller a Mathew Goode) a spolu s nimi je aj v každom jednom zábere vidno, s akou láskou pre remoslo bolo The Offer tvorené... A samozrejme, príbeh o tom, ako vznikal (a takmer nevznikol) jeden z najznámejších filmov všetkých čias je tu spracovaný nesmierne zaujímavo a pri konci každej jednej epizódy som mal obrovskú potrebu pustiť si ďalšiu, aby som mohol vedieť, čo sa stane ďalej. Pokojne ma za to ukameňujte, ale práve tento fakt pomohol výslednému dojmu úplne najviac, a preto môžem s čistým svedomím povedať, že The Offer je pre mňa ešte lepším dielom ako samotný Krstný otec... Okrem toho je to spolu s finálnou sériou Better Call Saul asi najlepší seriálový počin roku 2022... Dávam 9,5 konských hláv z 10... PS: Tie úvodné titulky sú skvostné! _____________ "We need hits!" ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Ako sa točila legenda, keď nikto ani netušil, že sa legendou raz stane. Skvele odhalené pozadie toho, ako sa vlastne film robí vo všeobecnosti. Je to vojna egocentrikov, hereckých nafúkancov, ale aj presadenie sa totálne neznámych ľudí, ktorí by možno pri inom rozhodnutí nikdy nič neznamenali, no zrazu je z nuly Al Pacino. Výborne podaný príbeh toho, ako za každým záberom stojí veľká námaha, drina a polená pod nohami hádže tá pravá mafia. Ide o mimoriadny doplnok k celej Trilógii, veľa vecí divákovi dopne až teraz a vidí ich inak. Takže seriál vlastne ponúka možnosť pozrieť si Kmotra znova a iným spôsobom vďaka novým informáciám. Samozrejme, bez poznania filmu nemá seriál význam pozerať, ale Kmotra nevideli naozaj len v ústave pre nevidomých. Jediné, čo v seriáli bilo príliš do očí, ako očividný záujem pretláčať nejakú doktrínu z dnešnej doby, bol ten boj silnej ženy Juno Chrámovej o ženské práva. Neškodí, keď sa to spomenie, keď sa to ukáže, ale niektoré pasáže tu boli vyslovene len z toho dôvodu. ()

Flynn 

všetky recenzie používateľa

Naprosto vynikající seriál. Člověk co má rád Kmotra, ale i obyčejný divák, je nadšen. Dobová stylovka s množstvím faktů, které člověk znal a se spoustou dalších, které jsou novinka. Okolo natáčení byl solidní šrumec a toto zpracování to vystihlo naprosto skvostně. Člověk pak má chuť si Kmotra hned zase pustit, což jsem udělal a vychutnával si v něm ty drobnosti o kterých se v seriálu hovořilo. Skvělé obsazení, úžasní herci. Hned to zapadlo mezi mé nejoblíbenější seriály vůbec. Navíc jsem rád, že je to jednosériová záležitost a nevzniká tak z toho vaření z vody. Skvělé, skvělé, skvělé! ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Dokonale zpracovaná dramatizace výroby jednoho z nejlepších filmů všech dob. Tak asi nějak takto lze v jedné větě popsat seriál The Offer, který se do pomyslné hollywoodské továrny na sny zanořuje opravdu důkladně. Veškeré myslitelné atributy jsou zde totiž absolutně podřízeny vysoké míře realističnosti - byť samozřejmě s několika příběhovými, lehce povrchními zkratkami. Z každého políčka na Vás tedy dýchá neopakovatelná dobová atmosféra, kterou navíc ještě tvrdí drsné kontury nelítostných zákulisních hollywoodských machinací, díky kterým je "porod" mistrovského díla Francise Forda Coppoly o to více intenzivnější. V této části je záhodno zmínit herecké výkony, jenž jsou precizně vyumělkované (Miles Teller a Matthew Goode!) a do celkového vyznění příběhu dokonale zapadají. Sladkou třešničkou na dortu jsou pak drobné pomrknutí směrem k divákovi, které zahřejí snad každého filmového fanouška u srdce. Co tedy dodat na závěr? Pokud si všechny výše zmíněné ingredience sečtete dohromady, vyjde Vám opulentní desetihodinová jízda, v níž si každý filmový nadšenec opravdu něco najde. Všechno zde funguje jako dobře promazaný stroj, pročež Vám tento vybroušený klenot mohu s čistým svědomím jen a jen doporučit. No a já? Já si jdu znovu pustit epickou ságu rodu Corleone! (SkyShowtime) „Maybe We Don't Kill, But Maybe This Book Is About Finding The Reason We Would.“ ()

Galéria (199)

Zaujímavosti (21)

  • Barry Lapidus (Colin Hanks) označí poslední gangsterku studia Paramount za „nevkusnou sračku“. Naráží na film Bratrství (1968), jehož neúspěch v kinech podkopal důvěru studia v podobnou tematiku. Není tedy divu, že Kmotra (1972) provázela pověst problémové produkce. (HellFire)

Súvisiace novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Miles Teller míří mezi mafiány

Miles Teller míří mezi mafiány

30.05.2021

Herec Miles Teller oficiálně nahrazuje odchodivšího Armieho Hammera v chystané minisérii The Offer na streamovací službě Paramount+. Ztvární postavu producenta Ala Ruddyho, který pomáhal režisérovi… (viac)

Reklama

Reklama