Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dokumentárny
  • Animovaný

Obľúbené seriály (10)

Perníkový tatko

Perníkový tatko (2008)

-"Yeah, Mr. White! Yeah, science!" ...s Breaking Bad je to trošku beh na dlhšiu trať, pokiaľ ide o definitívne podľahnutie mu. Hlavne pre človeka, ktorý od seriálov očakáva večernú jednohubku s automaticky plytšou čierno-bielou typizáciou postáv a väčšiu dynamikou so všemožnými zvratmi na konci každého dielu, môžu byť začiatky vyslovene nezáživné. Táto seriálová partička na to ide poctivejším spôsobom, rozhodne sa nikomu nevnucuje a neskuhre o nejaké sympatie, nikam sa neponáhľa a celý seriál vlastne stojí len na perfektne do hĺbky vykreslených vzťahoch, situáciách a hlavne postavách, ktoré pripomínajú skutočných ľudí a vďaka hereckým výkonom (Cranstonov "Emmy hat trick") a luxusným dialógom im človek verí prvé-posledné. V súčasnosti moja osobná seriálová srdcovka.

The Wire - Špína Baltimoru

The Wire - Špína Baltimoru (2002)

Nikdy nebolo (a neverím, že ešte niekedy bude) seriálové prostredie využité a vyždímané tak dokonale a do sucha ako pri Wire. 60 hodinová, v každom detaile komplexná sonda, ktorá za tých 5 sezón rozoberie dokonale systém policajnej práce a gangu a to od najspodnejších pešiakov až po najväčšie ryby v jednotlivých hierarchiách. Bez servítky, bez všemožnej tej načančanej uhladenej omáčky okolo, všetko stojí len na rozmanitých a hlavne skutočne vyznievajúcich charakteroch v tak verne a reálne vykreslenom prostredí, že z toho padnete na prdel. Možno to potrvá dlhšie než jeden pilot, no Baltimorské ulice skôr či neskôr pohltia každého, kto im dá šancu. :-)

Black Books

Black Books (2000)

Dylan Moran alias Bernard Black - v seriálovom svete niet postavy, ktorú by som miloval viac.

Nabídka

Nabídka (2022)

Videl som tie percentá, čakal som, že to bude asi dobré. Ale že to bude jeden z najlepších seriálov dekády a že bude tento hraný "film o filme" strhujúcejší, než samotný filmový kult, ktorému vzdáva hold, to som nečakal. Samotného Krstného otca som videl ako jeden z prvých filmových restov, ktorý som si považoval za povinnosť napozerať, keď som to pred viac, než 20 rokmi s tou záľubou k filmom začal mysliet trochu serióznejšie. Odvtedy bez reprízy. A pravdepodobne som ho vtedy ešte nevedel doceniť po zásluhe, lebo rozhodne som z neho nepadol na prdel ako celý svet a ani tak, ako teraz z The Offer. Nikdy ma nič nevtiahlo a nedýchlo na mňa intenzívnejšou a hmatateľnejšou dobovou atmosférou hollywoodskych štúdií. Fascinujúci pohľad na ťažké pôrodné komplikácie zrodu jednej filmovej legendy. Aj ked určite trošku prifarbený a pritiahnutý tu a tam. Ale kto rád nakúka za oponu tejto branže, že kto všetko ťahá za nitky a aké kompromisy a strety záujmov môže sprevádzať ten celkový tvorivý proces, ten bude tejto bezkonkurenčnej hereckej zostave zobať z ruky každé slovo. Bezchybné.

The Deuce: Špína Manhattanu

The Deuce: Špína Manhattanu (2017)

Takto sa rozprávajú komplexné veľké príbehy. V tomto je meno Paula Simona v titulkách proste záruka, že dostanete bohatý, premyslený a spletitý epos, ktorý si pozvoľna buduje autentickú atmosféru danej doby, miesta a rozvíja živé postavy do takej hĺbky, ako iné seriály len môžu snívať. V umení vystihnúť charaktery postáv tak, že máte pocit, že im vidíte do duše a do hlavy, v tom je aj The Deuce znova bezkonkurenčné... A v momente, keď začne úplne magických a dokonalých posledných cca 10 minút, tak si s citeľnou dávkou katarzie povzdychnete, že toto bol seriál, ktorý človek nesledoval, ale žil. Že ste tie postavy poznali a prežili tú dobu v tých zafajčených pajzloch so všetkými tými šlápotami, pornohviezdami, barmanmi, štamgastami, pasákmi a gangstermi.f