Reklama

Reklama

Epizódy(10)

Prequel k seriálu Yellowstone sleduje rodinu Duttonovcov, ktorá sa vyberie na náročnú cestu cez prérie v snahe uniknúť z chudoby a nájsť lepší život v Montane. (SkyShowtime)

Recenzie používateľa muti k tomuto seriálu (10)

1883 (2021) 

Už si ani nepamätám ktorému seriálu som dal pri toľkých častiach 5/5. Úplná paráda, plná snov aj spomienok, miestami dychberúce scenérie plné energie a nadšenia. K Sage Yellowstone som sa dostal v 2023 a rozhodol som sa ju pozerať chronologicky, čiže začínam s 1883. Mám rád takéto viacgeneračné príbehy ktoré sa tiahnu naprieč časom. 1883 ako samostatný seriál stojí tiež za to, aj keby už ďalšie časti neuvidíte. ()

Útes za námi (2021) (E02) 

Za mňa čistá krása, od naháňanie jedných volov po strieľanie tých druhých. Good times. Z úvodu som aj čosi pogooglil nech viem o čo tam šlo, historické okienko musí byť ()

Řeka (2021) (E03) 

Seriál nemusí mať stále nejakú prestrelku a epickú akciu na to aby bol kvalitný. Stačí obyčajný dialóg otca so synčekom o lovení jeleňov, smrti a živote. Čo viac chýba? Snáď len poriešiť ešte dcéru, ktorá by uz chcela jazdiť aj na inom než koňovi, ale ešte je to proste too soon a nápadník musí byť trošku schladeny, len tým správnym spôsobom, už len nájsť ten balans. Ten je ťažké nájsť v prérii, obzvlášť ak sú ľudia s nervami na hrane a konflikt je za rohom. Konfrontácia ostrieľaného vojaka ktorý zabil tisíce s kočovníkom bola až mrazivá. A to sme ešte ani nevyšli z Texasu. ()

Brod (2022) (E04) 

Je čas prebrodit sa. Niekto to stihne ešte v noci, niekto až keď idú všetci. Príde aj na slová o zbytočnom haraburdí, ktoré musí ostať tam kde je. Či už je to nábytok alebo klavír. Keď budem veľká chcem byť cowboy 🤠 ()

Úskalí svobody (2022) (E05) 

V tejto časti sa zaoberáme otázkou slobody a lásky, pričom vstupujeme na územie nikoho, rozumej územie plné banditov. Tí už čakajú kedy sa karavána pohne ďalej a koho nechá za sebou. Elsin "denník" je skvelý počas celého seriálu, avšak v tejto časti ho už bude písať ako žena, chápajúc matkino rozpoloženie. Najlepšie rady od matky prichádzajú deň po 😅 ()

Unudit ďábla (2022) (E06) 

Je to taký menší úvod do druhej polovice seriálu. Veľa sa rúr toho nestane, niečo sa vymení, niekto sa najme, no stále je všetko veľmi poetické a aj smutné. Piatu dávam za dialógy vojnových veteránov z Elsou, ktorá si myslí, že má na triku prvého človeka. Čas smútku rýchlo končí, keď sa na scéne zjavuje ďalší cowboy. ()

Jako blesk žluté vlasy (2022) (E07) 

Scrubland - to sú len trsy trávy a kosti mŕtvych. A keď sa podarí tak aj riadne tornádo. V tejto časti sa rozmetá nielen pár vozov, ale aj Elsino srdce, ktoré prekvitá poéziou aj v takejto nehostinnej krajine. Ku koncu má už aj indiánsky basnicky touch, hodný jej nového mena. Sam je očividne keeper, taký sa určite nestratí ani v strede tornáda. Ibaže by sa v ňom dočkal neočakávaného... Top scéna! ()

Pláč odevzdanosti (2022) (E08) 

Pozerám, že miestnym kritikom vadí že sa mladá bloncka zabudchne do top indiana v prérii. Určite by sa pridali do tábora matky, ktorá mladému bojovníkovi neprišla na chuť. Najviac som sa nasmial na slove "Tfujtalxl" 😂😂😂 proste dnešný človek presne vie ako to v tom 1883 bolo 🤷 epizóda bola pre mňa skvelá, aj keď možno veľmi zidealizovana, nevadí. pri odpočinku po tornáde s videli skvelý character development hlavnej hrdinky a jej motiváciu nielen počas cesty ale už aj jej budúcnosti. Kým včera nevedela kde chce byť dnes, tak dnes už presne vie, kde chce byť zajtra. Niekto by ju za to najradšej zviazal a prehodil cez koňa, niekto sa nad tým len pousmeje 🤠 ozaj, okrem Elzy berie opraty do rúk aj tatko a Sam si sadá na miesto spolujazdca. To už nikomu nevadí? Oh well, možno sa nejeden kritik stratil pri sledovaní ranného kúpeľa čerstvej bojovníčky ()

Spěchající mraky (2022) (E09) 

Neprajníkov v komentovej sekcii ubúda ako osadníkov, človek až žasne ako obaja dokážu dôjsť až sem naprieč osudu 🤠 nuže, romantika skončila a prichádza drsná pravda ďalekého východu - najprv sa strieľa a potom sa pýta. Aneb, niekedy stačí neposlúchnut vodcu, ale kuchára a zo všetkého je razom guláš 😅 mám pocit že sa s Elsou lúčime a rozprávačom ďalšieho sequelu bude jej mladší brat, ktorý ju bude poznať skôr z rozprávania rodičov ako bude dospievať. Too soon? Uvidíme, možno príde deus ex machina 🃏 ()

Toto není vaše nebe (2022) (E10) 

Sheridan tlačí na pílu ako keď treba odrezať nohu od kolena, proste sa do toho oprel a šiel all in. A ako pozerám, tak my s ním. Dalo sa inak? Koncovka pre pár postáv a prvé slová pre iných. Pozoruhodné boli aj indiánske medicínske znalosti. Vidíme sa o 7 generacii ()

Súvisiace novinky

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (viac)

Nečekaný konec seriálu Yellowstone?

Nečekaný konec seriálu Yellowstone?

07.02.2023

Seriálové bomby začínají padat už v únoru. Právě jsme se totiž dozvěděli, že jeden z nejsledovanějších a nejúspěšnějších seriálů současnosti – drsné drama Yellowstone od Taylora Sheridana (Sicario,… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama