Reklama

Reklama

Alf

(seriál)
Komédia / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1986–1990), 35 h 34 min (Minutáž: 18–24 min)

Tvorcovia:

Tom Patchett, Paul Fusco

Hudba:

Alf Clausen

Hrajú:

Max Wright, Andrea Elson, Anne Schedeen, Benji Gregory, Paul Dooley, Frances Bay, Mihaly 'Michu' Meszaros, Elisha Cook Jr., Glenn Withrow, Holly Fields (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(102)

Členové obyčejné rodiny se ocitnou v neobyčejné situaci, když v jejich garáži přistane mimozemská bytost a stane se jedním z nich. (HBO Max)

Recenzie (410)

MartyMcFly89 

všetky recenzie používateľa

Začneme krásnou hudbou v úvodní scénce. Poté, že v té době tu byl Alf tak trochu kult (byly i šampóny ve tvaru Alfa, to už je co říct), sympatickým mimozemšťanem, neustálým strachem, aby Alfa nikdo kromě Tannerových neviděl, že neměl rád kočky a pořádal je na potkání, že si v jednom díle myslel, že soused je Elvis Presley (a tedy neumřel, ale žije dál) a kvůli všeobecné pohodě. ()

pravo 

všetky recenzie používateľa

Povedzme si rovno celý ten nápad s mimozemšťanom, ktorý nabúra do garáže a rozpráva našou rečou je neuveriteľná infantilnosť a námet pre seriál pre deti do 6 rokov, ale tvorcom sa s tejto neuveriteľne hlúpej podoby podarilo vytrieskať seriál pre dospelé publikum. Seriál je poväčšine vtipný, ale s pribúdajúcimi dielmi je to čoraz horšie. Ako dlho môže byť vtipné, že vám mimozemšťan zje mačku- tvorcovia si mysleli, že naveky. Seriál si objektívne zaslúži 2 hviezdičky, ale jednu treba prirátať za Dančiaka- takže za tri. ()

Reklama

jakeer 

všetky recenzie používateľa

Update 01/2022: V 90. rokoch sme na Markíze v každý všedný deň o 19:30 pozerali všakovaké americké sitcomy a ja som si Alfa pamätal ako ten najdetinskejší. Teraz, na prelome rokov 2021/22 som si ho neplánovane pozrel znovu celý a aj terajšou optikou musím povedať, že patril k tým najdospelejším komédiám, ktoré v tom čase vznikli. Dokonca by som povedal, že zostarol s väčšou cťou, ako o generáciu mladší Krok za krokom. Na konci osemdesiatych rokoch, keď ešte ľudia pozerávali televíziu, tvorcovia určie verili na to, že sitcom pre komerčný úspech musí k obrazovkám pritiahnuť celú rodinu. A Alf sa stal etalónom rodinných sitcomov. Epizódy boli na jedno kopyto - kontrast medzi nudnou americkou rodinkou a výstredným mimozemšťanom. A fungovalo to. Hoci Tannerovci boli učebnicoví slušňáci (a teda si boli podobní), Alf mal s každým rodinným príslušníkom jedinečnú chémiu. Aj klišoidné témy rodinných sitcomov ako napr. predmanželský sex adolescentov tu boli poňaté veľmi dospelo. Mne sa narozdiel od ostatných páčili všetký štyri série - až na druhú polovicu tej poslednej, vďaka čomu aj rozpačité a náhle ukonečenie celého seriálu prijímate bez sĺz. ()

Dado 

všetky recenzie používateľa

Seriál môjho detstva, ktorému nemôžem dať iné hodnotenie, aj keby som vážne chcel. I po toľkých rokoch dokáže vždy pri reprízach pobaviť, k čomu okrem iného prispieva aj vynikajúci slovenský dabing na čele so Stanislavom Dančiakom ako hlasom Alfa. Jedinú vážnejšiu výčitku nesmerujem ani tak na jeho kvalitu, ako skôr na samotných tvorcoch, ktorý nedokázali nadviazať na otvorený koniec poslednej časti ďalšími sériami. (90%) ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Tento kult ma až tak nestrhol. Dabing Stana Dančiaka je výborný a dejová premisa o mimozemšťanovi žijúcom s bežnou rodinkou má niečo do seba. Plus vzhľad Alfa je podarený. Škoda len, že zo seriálu je cítiť na môj vkus až príliš silná orientácia na najmenších divákov. Tento fakt viacerí nepochybne považujú za pozitívum a jeden z dôvodov prečo je Alf pre nich srdcovkou. U mňa je to žiaľ naopak a nebránil by som sa keby bol Alf aspoň trocha "dospelejší". Na druhej strane nemôžem povedať, že by bol Alf zlý seriál, to nie. Keď som na neho náhodou v detstve natrafil na Markíze, tak som si 1-2 diely pozrel, no neohúril ma natoľko aby som ho sledoval pravidelne. Lepší priemer. 60% ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (89)

  • První seriál, u kterého byla použita technika Dolby Surround. (ČSFD)
  • Kate (Anne Schedeen) ve 13. díle říká, že je jedináček. V jiných dílech, například v epizodě  "Kosmická škytavka", se však dovídáme, že má sestru. (Ivousx.y)

Súvisiace novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (viac)

Reklama

Reklama