Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Dráma
  • Animovaný

Recenzie (374)

plagát

Opití láskou (2002) 

Tak do akéhosi pochopenia tohto filmu som sa dostával naozaj veľmi dlho a tak som si film veľmi neužil, čo sa odrazilo aj na hodnotení. Film kladie na diváka veľké nároky hlavne v tolerancií k podivnosti žánru a spracovaniu. Sandler hraje určite jednu z najdivnejších postáv akú som kedy videl a keďže som tvor logický a strašne premýšľavý, tak ma jeho konanie hodne rozčuľovalo a rozptyľovalo. Film majúci určité čaro originality, ale zároveň po dopozeraní som presvedčený, že to bolo moje prvé a posledné stretnutie s týmto filmom.

plagát

Blázni a poloblázni (1994) odpad!

Priznávam sa dobrovoľne, ale po hodine som už sledovať túto “komédiu“ nevydržal a prepol som televíziu na iný program, pretože inde nemohol ísť horší program. Proste som ten humor akosi nechápal a zdalo sa mi to veľmi nudné a o ničom. Keďže AXN svoje filmy reprízuje v hojnom počte, tak možnosť, že daný film ešte uzriem celý je dosť veľká, ale v najbližšom čase určite nie. Možno tak o 5 mesiacov s Vianocami predo dvermi by som mohol dať filmu druhú šancu, keďže ako vieme vianočné televízne vysielanie stojí....

plagát

Traja muži na zabitie (1980) 

Veľa filmov s A. Delonom som nevidel a tak mi je zaťažko hodnotiť tento film v súvislosti s ďalšími jeho filmami, ale musím povedať, že tento ma navnadil pozrieť si aj jeho ďalšie. K absolútnej spokojnosti s týmto filmom mi predsa len čosi chýba a hlavne ma riadne naštval záver filmu, keď sa Michel Gerfaut domnieva, že celá zapeklitá situácia okolo jeho osoby je vyriešená. Proste som nepochopil, prečo si myslel, že nejaký zdravotný problém odstráni riziko mu hroziace. Inak mám slabosť pre francúzske nežné pohlavie a Béa vyzerá rozkošne a zároveň si divák príde na svoje aj pri pohľade na jej povaľovanie sa v posteli.

plagát

Podporujte svého pistolníka! (1971) 

Aj keď nejako výrazne neholdujem sledovaniu westernov, tak ma táto komédia veľmi dobre pobavila. Plusom pre hodnotenie tohto filmu je určite aj skutočnosť, že ho neporovnávam s predchádzajúcim filmom s podobným názvom s modifikáciou osoby. Skvelé “vtipy“ spolu so zábavnou zápletkou sú v tomto filme dobre zakomponované a aj keď k určitým pasážam (situáciam) mám mierne výhrady, tak nakoniec mi to vychádza, že ide o jednu z najlepších komédií čo som videl a to s ohľadom na rok vtipnosť nezvetral ani čas.

plagát

Predátor 2 (1990) 

Tak ozajstnú džungľu vystriedala mestská “džungľa“ a zároveň sa nám vyparil “charizmatický“ hlavný hrdina. Danny Glover sa môže snažiť oživot, ale jeho boj s Predátorom sa nikdy nevymaní s tieňa Arnolda S.... (dlhé a komplikované priezvisko istého politika). A hoci aj jednotka bola vo svojej podstate iba jednoduchá vyvražďovacia zábava, tak dvojka by sa bez previazanosti názvu a hlavného protivníka na jedničku úplne stratila v mori béčkových filmov minulého storočia.

plagát

Let Fénixa (1965) 

Začiatok filmu ma trocha zaskočil, pretože aj napriek roku natočenia filmu sa mi let lietadlom ako aj havária zdali nejako amatérske, ale ten film je aj tak o niečom úplne inom... . Drám o odhaľovaní charakterov v hraničných situáciách bolo natočených určite nespočet a táto patrí určite k tomu lepšiemu, čo je možno vidieť. Ale napriek tomu mi film pripadal pomerne zdlhavý a filmu trocha chýba väčšia zaangažovanie diváka do deja. Najviac ma dostala scéna, keď osoba, na ktorej závisí záchrana životov prezradí tajomstvo svojho povolania.

plagát

Žiar tela (1981) 

Mierne som bol prekvapený sexepílom, ktorý vyžaroval s postavy Kathleen Turner a tak som sa ňou a príbehom nechal unášať k zaujímavému vyústeniu romantickej lovestory. Trocha som musel potlačiť svoju nedôveru v reálnosť podobného konania u osoby s právnickým vzdelaním, ale keďže v ďalšom priebehu vyšiel najavo dôvod, prečo musel byť hlavný hrdina právnikom, tak som to akosi prekusol. Film s úchvatnou atmosférou, ktorý je tak nabitý teplom, že ho odporúčam sledovať za chladnejšieho počasia.

plagát

Boh odpúšťa... Ja nie! (1967) 

Tak je zaujímavé, že dvojicu, ktorú som mal v detstve tak rád, teraz akosi nemusím. No napriek tomu som im dal jedného večera šancu napraviť si u mňa opäť reputáciu a môžem povedať, že síce nevyhrali, ale ani úplne neprepadli. Určite najviac ma dostala scéna keď sa medzi sebou pobili a ak chcete vedieť kto z nich vyhral tak si tento docela zábavný western musíte pozrieť. Aspoň spoznáte stromovú techniku boja. Alebo spôsob ako motivovať niekoho pri nesení ťažkého bremena. Alebo.... .

plagát

Vražda v Bielom dome (1997) 

Wesley Snipes a Alan Alda trocha netypická herecká konštelácia, ale to je hádam najzaujímavejšie na tomto filme. Začiatok filmu síce sľubuje zaujímavý a zamotaný dej, ale dej sa vyvíja pomerne lineárne a žiadnych prevratných zvratov sa divák nedočká. Najhoršie je snáď to prvoplánové predhodenie divákovi podozrivého, ktorý je najmenej sympatický a odmieta spolupracovať. A ak sa vyrieši situácia okolo neho tak je všetko jasné a divák je mierne v rozpakoch, že sa to končí takto nevierohodne. Ale i napriek tomu je to oproti mnohým iným “trillerom“ čo bežia každodenne v telke celkom slušný priemer.

plagát

Komando samurajov (2005) 

Zábavné japonské sci-fi. Sú síce tony filmov americkej produkcie s podobným námetom a teda záchrana prítomnosti prostredníctvom zmeny v minulosti, ale určite ani jeden nekonfrontuje samurajov s modernou vyspelou vojenskou technológiou. Ak by však tento film bol s podobným dátumom výroby USA produkcie, tak by som musel z hodnotenia ubrať, ale k Japoncom som v tomto prípade zhovievaví a ich snahu vytvoriť divácky nenáročný film s poslaním hlavne zabaviť diváka kvitujem a dúfam, že ďalšie pokusy budú o čosi zdarilejšie.