Reklama

Reklama

Alf

(seriál)
Komédia / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1986–1990), 35 h 34 min (Minutáž: 18–24 min)

Tvorcovia:

Tom Patchett, Paul Fusco

Hudba:

Alf Clausen

Hrajú:

Max Wright, Andrea Elson, Anne Schedeen, Benji Gregory, Paul Dooley, Frances Bay, Mihaly 'Michu' Meszaros, Elisha Cook Jr., Glenn Withrow, Holly Fields (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(102)

Členové obyčejné rodiny se ocitnou v neobyčejné situaci, když v jejich garáži přistane mimozemská bytost a stane se jedním z nich. (HBO Max)

Recenzie (410)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Nakoľko nás 26.6.2019 navždy opustil Max Wright, zhodnotil som, že asi by bolo dobré, keby som konečne o tomto sitcome niečo napísal. Väčšinou píšem komentáre čerstvo po dopozeraní filmu a ak ide o veci, s ktorými som vyrastal hodnotím viac po pamäti a preto sa komentovaniu trošku vyhýbam. No vzhľadom na túto udalosť, poďme si povedať niečo o seriáli, kde mal Max Wright asi svoju najväčšiu rolu, a vďaka ktorej ostane pre mnohých nezabudnutý. Takže toľko k môjmu úvodu. "ALF" bol pre mňa v období 90-tych rokov asi jeden z najoľúbenejších seriálov. Neviem koľko ľudí si pamätá ešte časy, keď správy na Markíze netrvali hodinu, ale 20 minút. A hneď potom sme mali vysielanie sitcomu. To sú už skutočne staré staré časy. Teraz radšej viac žurnalistiky a menej humoru na odľahčenie. O dabing Alfa sa na Slovensku postaral Stano Dančiak a pre mňa ten ikonický hlas ostane navždy nezabudnuteľný. Pozrite si znovu čo len jednu epizódu s týmto mimozemšťanom a vypočujte si Dančiaka ako dabuje Alfa. Podľa mňa to bol maximálne perfektný casting. On mu doslova vdýchol život. Aj svojim humorom, aj svojim hlbokým hlasom. Na humore je to samozrejme najviac postavené (keďže išlo o sitcom). A s ním vždy prichádzali najlepšie fóry. Alf nás vedel pobaviť. No myslím si, že celkovo to nebolo len vďaka Alfovi, ale aj vďaka Tannerovcom, ktorí ho ukrývali. Willie ako racionálny chlap s pokojným a jasným pohľadom vždy vedel dať nejakú dobrú hlášku, decká akosi dobre podľahli Alfovmu humoru. A Kate mala asi z Alfa vždy najväčšie obavy. Alebo teda... obavy z toho čo zase vyvedie. Cez všetky roky stále platí, že práca s bábkou Alfa bola dokonalá. Nemal som problém veriť, že je nažive. Pôsobil tak. Interiéry boli celkom okey a ten barák vyzeral celkom veľký. Možno mala séria aj horšie epizódy, ale ako celok si vybavujem hlavne príjemne strávené chvíle s týmto mimozemšťanom. Vždy som sa na neho tešil, vždy ma vedel pobaviť, a keď som si spätne pozrel pár dielov ako dospelý, stále som sa smial. V mojich očiach je to klasika. A navždy aj ostane. A dúfam, že raz sa k nám tento chlpatý hnedý mimozemšťan vráti. Hodnotenie: A+ ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Willie, len ti chcem povedať, že tú tvoju tortu som zjedol.“ – „No, čo už.“ – „Aj sviečky.“ Mám rád tohto vynaliezavého, fotogenického, narcisovského, chlpatého, sarkastického a nenažratého hajzlika. Nemôžete sa naňho hnevať. Vďaka tejto charakteristike sa tento plyšový obyvateľ planéty Melmac, Gordon A. Shumway, razantne vynára z vôd rodinného sitkomu. Ustavične niečo vyvádza (občas to myslí dobre), privádza „svoju“ rodinu na kraj nervového záchvatu (napr. vyrušovaním tesne pred začatím sexuálnych radovánok), chce „volat domů“, ale cítime, že keď (ak) k tomu dôjde, nebude odchádzať rád. Medzi každou postavou je úplne iný vzťah, takže vznikajú kombinácie (vrátane kocúra), ktoré nenudia. Aj preto vôbec nefungoval mdlý celovečerák (vychádzajúci z nerozumne dokorán otvoreného konca seriálu). ()

Reklama

Eawy 

všetky recenzie používateľa

K tomuto nie je, čo dodať. Smiala som sa na tom, keď som bola menšia, smejem sa na tom stále. Úžasne nápaditý polhodinový seriál. Väčšinu častí som videla viackrát ako raz, takže si pamätám aj niektoré dialógy. Pamätám sa, že keď som bola malá, zrušili nám jednu časť, lebo začali dávať športové noviny. Doteraz za to nemám rada moderátorku, ktorá vtedy šport moderovala. 100% ()

MartyMcFly89 

všetky recenzie používateľa

Začneme krásnou hudbou v úvodní scénce. Poté, že v té době tu byl Alf tak trochu kult (byly i šampóny ve tvaru Alfa, to už je co říct), sympatickým mimozemšťanem, neustálým strachem, aby Alfa nikdo kromě Tannerových neviděl, že neměl rád kočky a pořádal je na potkání, že si v jednom díle myslel, že soused je Elvis Presley (a tedy neumřel, ale žije dál) a kvůli všeobecné pohodě. ()

Pai-Mei 

všetky recenzie používateľa

Dokonalé spojenie zaujímavej témy a situačného humoru. Alfov sarkastický humor proste nemá chybu a na každú časť som sa vždy tešil ako malé dieťa. Malý chlaptý príživník z planéty Melmac, ktorý sa správa v cudzom dome ako vo vlastnom a uštedruje svojim obetavým hostiteľom pri každej príležitosti jednu uštipačnú poznámku za druhou. Aby to nebolo všetko, svojou neschopnosťou systematicky ničí interiér domu a na kocúra Luckyho pozerá ako na gastronomickú lahôdku. Skrátka jeden z najlepších sitcomov ever. ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (89)

  • Andrea Elson (Lynn) bojovala počas druhej série s nízkym sebavedomím a trpela bulímiou. Počas natáčania si našla medzi členmi štábu svojho budúceho manžela, Scotta Hoppera, producenta a manažéra seriálu. (Raccoon.city)

Súvisiace novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (viac)

Reklama

Reklama