Reklama

Reklama

Ono

  • Česko Ono (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Dvanásťročná gymnazistka Tinja sa zúfalo snaží zapáčiť svojej matke posadnutej rodinnými obrázkami, ktorej populárny blog "Krása všedných dní" predstavuje idylickú existenciu jej rodiny ako stelesnenie dokonalosti života na predmestí. Jedného dňa nájde Tinja v lese zraneného vtáčika, prinesie jeho zvláštne vajíčko domov, uloží ho do svojej postele a stará sa oň, kým sa nevyliahne. Tvor, ktorý sa vyliahne, sa stane jej najbližším priateľom a živou nočnou morou a uvrhne Tinju, žijúcu pod dokonalou škrupinou, do zvrátenej reality, ktorú jej matka odmieta vidieť. Ono je fascinujúcim portrétom povahy materinského inštinktu, keď sa Tinja snaží vyrovnať so svojou naozajstnou citovou náklonnosťou ku svojej novej grotesknej a krvilačnej rodine a zároveň je konfrontovaná so svojím rozpadajúcim sa vzťahom s vlastnou náročnou matkou. (Film Europe)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (82)

Bebacek 

všetky recenzie používateľa

Body horor Ono dá vzpomenout na rané Cronenbergoy „tělesné filmy“ jako Mláďata nebo Moucha, ale stejně tak i na Spielbergova E. T. Mimozemšťana. Snímek o dospívání, hledání sebe sama v rodině, která na protagonistku klade nemalé nároky, v surrealistických metaforách zpřítomňuje pubertální motiv revolty vůči autoritám. ()

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Pěkně nastajlovaná finská hříčka, kterou bych si asi trochu víc užila na nějakém festivalu. Takhle doma to bylo jen celkem zajímavé pokoukání na fajnové herce, ale v příběhu s prázdnějším scénářem, který má potíž něco hlubšího říct a slabším monstrem, které spíš vyvolává v divákovi uchichtnutí. Za ten čas to ale asi pro okrajové publikum klidně stojí. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Dievča podobajúce sa na mladú Avril Lavigne minimálne chrupom a nesúrodými vlasmi zabije havrana. Ideálny námet na strašenie ako z románu E.A. Poea. Len ten by dokázal premeniť statočného havrana na nejakého prehistorického zhrbeného pštrosa či ochrnutého pelikána, ako to urobili v tomto filme. Ale triky boli niekedy fakt na úrovni Raťafáka Plachtu, no pár pasáži vyšlo. Divné, bizarné, ale nie úplne márne.  Hrôzy a pochmúrnosti je ale málo na to, aby to nechalo desivé pocity. Skôr to šlo až do komediálna. ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Jedna z vecí, ktoré sa tomuto filmu nedajú uprieť, je jeho originalita. Veď kde  inde ste videli, že dievča nájde v lese vajce, z neho sa  vyliahne divné kura, ktoré sa neskôr zmení na ňu ? Toto rozhodne chválim  a stým spojené masky, ktoré tiež neboli najhoršie. Škoda však, že nič iné v podstate nedostaneme. Čakal som troška viac hnusných vecí, alebo keď už boli nejaké zabitia, tak že aspoň niečo uvidíme, v tomto ohľade sa však film držal dosť pri zemi. No a koniec išiel teda úplne mimo mňa. Fínsky horor ma však zaujal, a tento počin určite neurazí. ()

Warhorr 

všetky recenzie používateľa

Je pravda, že jakmile jsem uviděl toho metrovýho vylíhnutýho ptáka, tak jsem to chtěl vypnout a dát tomu odpad. Avšak nějaká část mého podvědomí mě přinutila chvíli vydržet a ejhle, až tak špatný to nebylo. Jo je to bizár jak prase, tohle musel vymyslet někdo sjetej. Metr vysoké mládě ptáka, které se stane Vašim kámošem a živí se pouze Vašima grckama a nakonec začne dostávat stejnou podobu jako vy. Má však také zabijácké choutky a vy jej musíte krotit, no prostě nářez. Do toho ještě vypečená rodinka, kdy nevíte, kterej z těch zbývajících tří je větší kretén. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (2)

Súvisiace novinky

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

14.01.2023

Už tuto středu odstartuje přehlídka toho nejaktuálnějšího z kinematografie severu: SCANDI 2023. Odehraje se mezi 18. a 25. lednem, představí snímky ze všech zemí Skandinávie a v programu ji bude mít… (viac)

Reklama

Reklama