Reklama

Reklama

Niekto to rád horúce

  • Československo Někdo to rád horké (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hrdinami slávneho filmu sú dvaja muzikanti Joe a Jerry, ktorí sa na úteku pre gangstrami prezlečú za ženy a ukryjú sa v dievčenskom orchestri, ktorý práve odchádza na turné na Floridu. Joe sa zamiluje do speváčky, ale spolu s kamarátom sa obaja, podobne ako ostatné dievčatá, stanú terčom pozornosti mužov. Kým o Joea, alias Josefinu, sa zaujíma mladučký hotelový poslíček, Jerrymu, alias Dafne, dvorí neodbytný obstarožný milionár... (STV)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (739)

classic 

všetky recenzie používateľa

Legendárna komédia Billyho Wildera, kde ako hlavnú hviezdu uvediem, božskú MARILYN MONROE, ktorá je už v dobe nakrúcania veľká hviezda so svojimi manierami + dvojica Tony Curtis a Jack Lemmon, ktorí stelesnili hudobníkov Joa a Jerryho, tí sa zrovna ocitnú v zlom čase na nesprávnom mieste, v podzemí v garáži, si idú po auto, je akurát sviatok, deň sv. Valentína, pričom medzi gangstrami to vrie, je doba prohibície roku 1929, no a práve nastane deň zúčtovania, tam dorazí ďalšia skupina gangstrov na čele s Columbo „Psia dečka” , a tak dôjde ku konfrontácii, a táto skupina ich postrieľajú, no svedkovia spočívajú v Joeovi a Jerrym, ktorí odtiaľ rýchlo zdrhnú, pripoja sa k dámskej kapele s angažmá na Floridu, samozrejme v tejto kapele sú samé ženy na čele so sexy Sugar Kane Kowalczyk ( neodolateľná Marilyn Monroe ), neostáva im nič iné, ako byť inkognito v prestrojení za „dve sympatické dámy” , kde Joe je ako Jozefína a Jerry je ako Dafné. Z Chicaga, kde je to pre nich aktuálne neprijateľné, lebo idú po nich ľudia, čo chcú mať z nich urobené rozstrieľané rešeto, musia vydržať v prestrojení za ženy, cesta sa začína z Bodu A z Chicaga do Bodu B na Floridu v Miami, už počas cesty vo vlaku sa poriadala párty, obidvaja sa zamilovali do Sugar Kane, a to ešte nevedia, čo ich čaká na Floride, jednak po Dafné pôjde milionár s jachtou, istý Osgood Fielding III, ktorý sa dokonca bude chcieť oženiť s Dafné i potom, čo sa dozvie pravdu ! No a Jozefína sa preorientuje späť do svojho mužského teľa a zahrá sa na milionára Shella Oila Jr., a začne chodiť so Sugar, pričom pomáhať bude i Dafné s jej službičkami, napríklad zapožičia Osgoodovu jachtu a cetera... Dlho sa radovať nebudú, lebo Columba nohy zavedú práve sem, majú konferenciu syndikátov gangstrov v hoteli Seminole Ritz, kde sa nachádzajú aj hlavní protagonisti, dôjde k stretu a musia utekať, čo im nohy stačia + sú opäť svedkami „prekvapenia” , keď sú pod stolom v miestnosti s gangstrami, v tom prichádza „veľká TORTA” , v ktorej je gangster, ktorý vystúpi z torty a spustí paľbu a vzniká MASAKER, aj odtiaľ utečú, kde nakoniec dôjdu na čln s Osgoodom + dobehne na poslednú chvíľu i Sugar a Dafné sa prizná Osgoodovi, ako sa veci majú ... Excelentná vec Billyho, ktorý je správne drzý a presne na dávky servíruje úžasnú jazdu, v ktorej Tony Curtis IMITUJE akcentom a hlasom slávneho gentlemana Caryho Granta, Jack Lemmon za ním v ničom nezaostáva, obidvaja sú bravúrni, najviac je radosť sledovať Marilyn, ktorej krivky som si vychutnával plnými dúškami. Komédia, ktorá asi nikdy nezostárne, lebo nemá k tomu žiadne dôvody. Nie je to film, ktorý milujem, ale je to film, ktorý mi vylepší náladu, lebo má tvorcov, ktorí to vedia ! ()

iamek 

všetky recenzie používateľa

Dnes již kultovní romantická komedie, která tak trošku paroduje mafiánské snímky. Čekal jsem trošku více humorných situací, ale vtipné to bylo i tak docela dost. Nejvíce film táhl Tony Curtis a Jack Lemmon a tentokrát slavná Marilyn Monroe byla spíše lákadlo na fanoušky, protože nehrála bůh ví jak dobře, ale krásna byla to bez pochyb. ()

Reklama

viperblade 

všetky recenzie používateľa

"Dobrý den, jmenuji se Osgood Fielding III." -"Já Popelka II." Skvělá komedie, které nahrává vynikající scénář, překrásná, (titul sex symbol nebyl nikdy tak na místě, jako tady), Marilyn a hlavně fakt, že tenhle film nestárne. Tahle skvělá komedie mě dokázala hodně rozesmát a to přesně 50 let po jejím vzniku považuji za úspěch! Když běžel tento film, tak jsem si nejednou řekl větu: "Pro tyhle okamžiky miluju filmy..." Takže za mě čistých 100 %, 5 *, jak chcete, ale tahle komedie JE jedna z největších filmových klasik!!! ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Legendární komedie pod taktovkou Billyho Wildera, která má i po dlouhém půlstoletí stále ten šmrncovní a humorný nádech. Perfektní herecké výkony hlavní "mužské" dvojice Curtis&Lennon jsou doplněny skvělou Marilyn Monroe, která byla fakt fešná. Množství slovních narážek, vtipných momentů, chytlavé hudby, zajímavých vedlejších postav (Osgood) - co více si přát. Zkrátka "nikdo není dokonalý", ale tahle klasika je v mnohých směrech pravým ekvivalentem slova dokonalost. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

|| Scenár: Billy Wilder, I. A. L. Diamond / Príbeh: Robert Thoeren, Michael Logan | Hudba: Adolph Deutsch | Distribúcia: United Artists | Štúdio: Mirisch Company | Rozpočet: 2,883,848 $ | Tržby: 40 milliónov $ || Film, z ktorého som si zapametal plno scén, pretože sú vtipné, prirodzené, hravé, a vkusne muzikálovo ladené. Nefalšovaná filmová lahôdka na každú príležitosť. 100% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (92)

  • Marilyn Monroe (Sugar Kane Kowalczyk) zemřela šest let po uvedení filmu na předávkování léky a jen díky honorářům z filmu Někdo to rád horké mohly být posmrtně zaplaceny její dluhy. (Cucina_Rc)
  • V Polsku se tento film uváděl pod názvem Pół żartem, pół serio – čili „Napůl žertem, napůl vážně“. Překvapivý převod však vystihuje motivace hlavních mužských protagonistů a to, jak jejich chování působí. (Beuthen)
  • Ihneď po uvedení filmu v USA bol film stiahnutý z kín v Kansase, pričom úrady vysvetlili, že muži v ženských šatách boli "na Kansas príliš škandalózni." (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Smutný týden v Hollywoodu

Smutný týden v Hollywoodu

01.10.2010

V uplynulých dnech se Smrtka postarala o značnou část smutného sestřihu, který každoročně vídáme na Cenách Akademie. Především odešel legendární Tony Curtis, kterého všichni (kdo ne, ať si doplní… (viac)

Reklama

Reklama