Reklama

Reklama

Diablova korisť

  • Česko Ďáblova kořist (viac)
Trailer 1

Podľa správ z Vatikánu sa v posledných rokoch výrazne zvýšil výskyt posadnutí démonom. Katolícka cirkev preto opäť začala vybraných kňazov zaúčať do tajov posvätného obradu exorcizmu. Vo filme Diablova korisť dostanú diváci možnosť nahliadnuť do jednej z týchto škôl, ktoré tvoria obrannú líniu ľudstva proti silám večného zla. Hoci vyháňanie diabla bolo vždy výsadou mužov – kňazov, sestra Ann je hlboko presvedčená, že exorcizmus je jej poslaním. Keď jej starší profesor potvrdí, že má naozaj zvláštny dar spoznať zlo, stane sa prvou mníškou, ktorá dostane šancu absolvovať tajomný rituál. Jej vlastná duša sa však ocitne v nebezpečenstve, pretože vyjde najavo, že s temnými silami už mala do činenia aj v minulosti. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (95)

Tipko 

všetky recenzie používateľa

Plus filmu: Celkovo modlitba v boji zo Zlým k sv. Michalovi, modlitba Žalmov, viera v Boha, ľútosť nad vinami a modlitba so sv. krížom. Mínus: propagácia "uzdravenia" sebou samým, boj zo Zlým vlastnými silami, snaha o posadnutie v rámci záchrany dievčaťa, čo je nezmysel. V príbehu je aj náznak feminizácie žien v cirkvi. Žiaľ, za tieto negatíva môže hlavne dnešný Vatikán. Inak ten záver bol obstojný. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Žánrová priemerovka, ktorá nevydesí toľko, koľko mohla. Mnoho ľakačiek je predvídateľných. Na druhej strane, film síce nebol až taký strašidelný, ale v celku bavil. Ale zároveň pripomenie, že sa nevymýšľa nič nové a stále sa dookola recyklujú tie isté témy a nápady. Prekvapí tvšak ým, že v dnešnej dobe nedať ani jednu posadnutú osobu z lgbt komunity... no nie je to trocha homofóbne? ()

Reklama

Sludger 

všetky recenzie používateľa

Sestra Ann pracuje v škole exorcizmu, kde by sa strašne rada aj učila. Žiaľ, podľa pravidiel katolíckej cirkvi, nemôžu exorcizmus študovať ženy. Sestra Ann sa však nevzdáva a zapája sa do rôznych prednášok až... Prostredie školy exorcizmu ma veľmi bavilo (hneď by som sa tam prihlásil!), prednášky, cvičenia, „pokusní králici“. Konečne nejaké osvieženie v tomto žánri. Ďalším plusom je, že vo filme uvidíme viacej posadnutí, v rôznych podobách a niektoré aj dosť zajímavé (tehotná posadnutá). Vo snímku sa stále niečo deje, nie je priestor na vatu. Poďme k negatívam. Vizual, dizajn a estetika snímku je čistá, uhladená. Síce vďaka tomu vidíme niektoré scény lepšie, ale zároveň dielo nemá strašidelnú atmosféru, pôsobí neprirodzene umelo a prebehne bez emócií. Až takýto vyčistený a "pekný" look takémuto hororu nepasuje. Je to krok vedľa od temnoty. PREY FOR THE DEVIL neurazí, ani nepoteší. Film má našliapnuté na celkom svieži horor, no spracovanie pokulháva. Má dobrý nápad, aj nenudí, no na druhú stranu nemá atmosféru a pôsobí veľmi umelo. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Na tento film som sa dosť tesil, lebo filmy o exorcizme mam rád. A ešte viac to umocňoval fakt, že nejde celkom o bežný film o exorcizme, keďže kňaza tu nahradila mníška. Na papieri to vyzeralo celkom v pohode, ale realita bola o čosi horšia. Nehovorím, mníška to zvládla ideálne, ale horšie to už bolo s prevedením a hlavne s klišéovitosťou. Tej vaty tu bolo neskutočne veľa a žiadna zo scén nebola originálna a tým pádom ani zaujímavá či nevšedná. Škoda toho premárneného potenciálu, lebo spojenie mníšky s exorcizmom a do toho škola pre exorcistov znie vynikajúco a celkom neobyčajne, ale k tomu treba aj schopných tvorcov, čo to budú vedieť pretaviť do slušného výsledku. A tu sa taký nenašli. Od Daniela Stamma som videl zaujímavý 13 sins a len priemerný The Last Exorcism a práve ten druhý ukázal, že tento režisér by už filmy o exorcizme točiť nemal a po tomto nezdare by si to už aj mal uvedomiť. Nič nové pod slnkom a na tento počin, si za niekoľko dní, už ani nespomeniem. Slabé 3*. ()

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Predvidatelna "vymietacka" s emancipovanou, tvrdohlavou, ale odvaznou sestrou Ann. Jacqueline Byers sa zhostila role colkovo uspokojivo a biele vlasy jej dodavaju ojedinelost, ktora bola v prudkom kontraste s ostatnym klerom. Tak ako tvorcovia i zamyslali. Prostredie bolo obcas usmevne a naivne, ale odpovedalo klise v ramci zanru. Cajicek. Moze sadnut, siahol som po tomto len kvoli tomu ,ze som myslel, ze mi aspon obcas dvihne tepy. :) Nestalo sa, lakacky ocakavate a hlasne zvuky su proste len neprijemne. Neodporucam ist do tohoto s podobnym ocakavanim, len dalsia kopia uz x-krat videneho. 40% ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (4)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (Amras)
  • Původní název filmu byl „The Devil's Light“, ale později byl změněn na „Prey for the Devil“. (Baru.Class)
  • Film sa natáčal v Sofii (Bulharsko) počas leta 2020. (Arsenal83)

Reklama

Reklama