Reklama

Reklama

Malá morská víla

  • Česko Malá mořská víla (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malá morská víla je obľúbený rozprávkový príbeh Ariel, krásnej a temperamentnej mladej morskej víly s túžbou po dobrodružstve. Najmladšia z dcér kráľa Tritona a zároveň najodvážnejšia Ariel sa túži dozvedieť viac o svete mimo oceánu a počas návštevy hladiny sa zamiluje do temperamentného princa Erika. Hoci morské panny majú zakázané komunikovať s ľuďmi, Ariel nasleduje svoje srdce a uzavrie dohodu so zlou morskou čarodejnicou Ursulou, ktorá jej dá šancu zažiť život na súši a spoznať Erika, ale nakoniec ohrozí jej život  a korunu  a kráľovstvo jej otca kráľa Trittona. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (218)

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Zde strhaná nová verze nejspíše skupinou puritánů, kteří nedokázali přijmout, že nová Ariel, není albínská zrzka. Ve výsledku právě tato změna je pro mě tím nejmenším problémem a hlavně nová Malá mořská víla, není špatný film. Bohužel je zbytečně dlouhá (skoro 50 minut navíc oproti animované verzi) a některé úpravy, hlavně co se písni týče, nejsou k lepšímu. Původní animovaná verze není mou úplně oblíbenou Disneyovkou, tak mě nová verze neuráží ale ve výsledku je zbytečným filmem. Ale určitě ne špatným. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Nová kontroverzná verzia The Little Mermaid so sebou priniesla kopu rozruchu, ale tým pádom aj zvedavosti divákov. Vizuálne je to rozhodne na vysokej úrovni, a celý ten podmorský, ale aj nadmorský svet pôsobia skvelým dojmom. Je to natočené veľmi pekne a aj dejovo to je vyvážené, dômyselné vo všetkých ohľadoch. Ale súhlasím, že Halle Bailey sa do role Ariel skutočne nehodila. Jej celková vizáž a vzhľad (a nemyslím tým len jej kreolský look) mi na Ariel proste nepasoval. Každopádne, spracovanie tejto klasiky bolo kvalitné a rozhodne stojí za pozretie. Silné 3* (nechýbalo veľa k štyrom) ()

Reklama

nirvana91 

všetky recenzie používateľa

Pri hodnotení Ariel neviem byť objektívna, keďže to bola odmalička moja obľúbena disneyovka. Škoda, že v kine to šlo len s dabingom - to som radšej vynechala. S obsadením nemám problém, mňa to bavilo, vizuál bol úžasný (Under the Sea a Kiss the Girl boli za mňa najkrajšími scénami) a piesne sú proste klasika. ()

Susinnon 

všetky recenzie používateľa

Myslím, že takéto zle hodnotenie si táto rozprávka fakt nezaslúži. Stále mám v sebe detskú dušu a tá bola nadšená. Nádherné farby, podmorský svet, Ariel bola krásna, hravá a nevinná, Eric presne tým princom, pre ktorého sa oplatí vymeniť rybí chvost za nohy, páčili sa mi aj piesne aj napriek všetkej tej kritike, páčila sa mi aj zmena prostredia za karibské aj to, ako všetko dávalo trosku väčší zmysel, ako v kreslenej verzii. A ja sa budem za túto rozprávku kľudne biť! A po prečítaní niektorých primitívnych komentárov mi je zle! Co môže tak neskutočne vadiť, že VYMSLENÁ postava má inú farbu pleti ako KRESLENÁ?? Wtf? Halle je nádherná, ma nádherný hlas a Ariel nádherne hrá. A nech vás od tej nenávisti rozdrapí. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Bezduchý produkt súčasného Disney mainstreamu. Korporátny produkt bez života, bez akéhokoľvek rozprávkového kúzla a to hlavné, bez srdíčka. Natočené tým najobyčajnejším hollywoodskym režisérom Robom Marshallom, ktorý síce vie natočiť technicky dokonalý film a The Little Mermaid aj po celú dobu krásne vyzerá, ale to je tak všetko. Čisto technické filmové dielo natočené podľa typickej hollywoodskej šablóny bez najmenšej invencie. The Little Mermaid síce robí množstvo vecí správne, napríklad pútavo rozpracováva vzťah Ariel (zahraná roztomilou Halle Bailey) a princa, ponúka pomerne veľkolepé finále, ale zároveň má dve a štvrť hodiny, nemá žiaden spád a muzikálové scény sú úplne zbytočné, až otravné, bez tempa a s nepútavými piesňami. Je to celé také vyleštené, neurážajúce, ale zároveň po väčšinu stopáže nudné a úplne zbytočné. Vo výsledku niekde medzi dvomi a tromi hviezdami, ale tentokrát nemám dôvod sa prikláňať k vyššiemu hodnoteniu. Nie tak zlé ako Pinocchio alebo Luskáčik, ale ďaleko od kvalít Popolušky alebo Levieho Kráľa. Asi niekde na úrovni Dumba a Lady a Tramp, čo nie je rozhodne veľká pochvala. Najviac zamrzí, že Disney tieto jeho klasické a kultové rozprávky nevie spracovať omnoho kvalitnejšie do hranej podoby, materiál by na to bol, len by to chcelo aspoň trochu snahy a nie iba nahádzať nakopu milióny dolárov a vygenerovať  live-action adaptácie ako z výrobnej linky bez akejkoľvek výraznejšej snahy. CELKOVO: 5/10 ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (27)

  • Po zveřejnění traileru na YouTube obdržela upoutávka přes 1,5 milionu disliků, což vyústilo až v to, že bylo toto tlačítko odebráno. Hlavním důvodem byla nespokojenost fanoušků s výběrem hlavní hrdinky v podobě Halle Bailey. (FeatherBoy)
  • Během natáčení v Pinewood Studios došlo k nehodě, kdy si výtvarnice Christine Overs ošklivě poranila ruku při pádu z kulisy na betonovou zem. Umělkyně specializující se na tvorbu „plážových a sněhových“ scén musela podstoupit operaci – kvůli přetrvávajícím potížím (snížená citlivost) následně výtvarnice studio zažalovala o 190 tisíc amerických dolarů. Produkční společnost spadající pod Disneyho poté přiznala, že natáčecí plac sice nebyl dostatečně zabezpečený, výše odškodného, jež Overs požaduje, však studiu připadala přemrštěná. Jak spor dopadl není známo. (fiLLthe3DD)
  • Na tvorbě vizuálních efektů se podílela studia ILM, Moving Picture Company, Weta FX a Framestore. (fiLLthe3DD)

Súvisiace novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (viac)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (viac)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (viac)

Reklama

Reklama