Reklama

Reklama

Luskáčik a štyri kráľovstvá

  • Česko Louskáček a čtyři říše (viac)
Trailer 4

Všetko, po čom Klára túži, je kľúč – jedinečný kľúč, ktorý otvorí skrinku so vzácnym darom od jej zosnulej matky. Zlatá niť, ktorú dostane od svojho krstného otca Drosselmeyera (Morgan Freeman), ju ku kľúču zavedie, lenže kľúč okamžite zmizne vo fantastickom a tajomnom paralelnom svete. Tam sa Klára stretne s vojakom-luskáčikom Filipom, myšacou armádou a regentmi, ktorí spravujú tri kráľovstvá: Krajinu snehu, Krajinu kvetov a Krajinu sladkostí. Klára a Filip musia prejsť zlovestným Štvrtým kráľovstvom, kde panuje krutá vládkyňa (Helen Mirren), aby získali Klárin kľúč  a vrátili harmóniu nestabilnému svetu. (Saturn)

(viac)

Videá (5)

Trailer 4

Recenzie (114)

Nach 

všetky recenzie používateľa

Musím přiznat, že jsem od Disneyho tak prázdný a nudný film nečekal. Pokud to pozitivní, co o filmu mohu říci je, že měl krásné kostýmy, je tu něco špatně. Netvrdím, že jsem fanoušek Louskáčka, vlastně ta pohádka nikdy nepatřila k mým oblíbeným, ale tato duchaprázdná slátanina, kde jsou čtyři říše spíše jen pro okrasu než regulérními světy, mě nudila nejen svou kýčovitostí, ale hlavně myšlenkovou prázdností, kdy vše stojí na tolikrát omývaných klišé, až se mi protáčely panenky. A finální zvolání "já jsem to všechno co potřebuji!" byl WTF moment srovnatelný s Jupiter vychází a scénou, kdy si hlavní postava uvědomí, že vlastně ráda štětkou protahuje záchody. Naprostý pohádkový podprůměr a skoro i příběhové dno, které pohádka může mít. A též důkaz, když většinu rozpočtu vyplácáte na kostýmy a rekvizity a pro scénáristy zbudou jen nitě. Nedopadlo to dobře. 50% ()

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Slabšie tri hviezdy. Po technickej stránke samozrejme takmer dokonalé, ale to uchopenie látky veľmi zvláštne. Nasilu tam zasa kvôli rovnoprávnosti napchať afroameričanov ála Netflix, tomu podľa mňa len a len ublížilo. Príbehovo nič extra, taký slabší mix Narnie a Alici v krajine zázrakov. Dcérke sa to páčilo, ale ja musím byť kritickejší. Dlho mi to ležalo na HDD a síce zhliadnutie neľutujem, ale s kľudným svedomím to nemôžem ani odporučiť na zhliadnutie. Len čistým priaznivcom Disneyho a jeho hraných podôb známych rozprávok. ()

Reklama

Asmodin 

všetky recenzie používateľa

Protože originální příběh neznám, tak zatím nemohu porovnávat např. s baletem nebo německou pohádkou. Až si doplním vzdělání, tak upravím i komentář. Film je vytvořený v moderním duchu a za kvalitní počítačovou grafikou nijak nezaostává. Rozhodně neurazí žádného návštěvníka kina, ale ani nenadchne filmového fanouška. Soundtrack skoro jako by nebyl a kostýmy regentů říší byly, tak přeplácané, že se v nich ztratily, kromě švestkové víly. Velmi zajímavé bylo i herecké obsazení, které bylo vyvážené: celebrity vedle méně známých nebo skoro neznámých herců. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Nutcracker And The Four Realms" je najnovším filmovým produktom z diele obrovského štúdia Disney. A myslím si, že nám urobili vizuálne nádherné dielo, do ktorého sa vrazilo obrovské množstvo peňazí, no rozhodne to neplatí o story a postavách. Nemôžem povedať, že by ma na filme niečo výsostne otrávilo, alebo pôsobilo gýčovito, no aj tak som mal pocit, že niektoré veci mohli byť trošku viac dotiahnuté, alebo mohli byť spracované kvalitnejšie. Plusy filmu sú jeho vizuálna stránka. Neustále som mal pocit, že v tejto krajine skutočne sme a mohol som tam s týmito bytosťami priamo byť. Hudobná stránka je tiež skvelá. Mám rád hudbu k baletu "The Nutcracker" a tým pádom sa tu nemôže nič pokaziť. Mackenzie Foy je podľa mňa dobrá hlavná hrdinka a z postáv celkom zaujímavá. Helen Mirren je tiež celkom zaujímavá a jej postava pôsobí asi najviac tajomne. Okrem toho poviem, že úvodná časť v skutočnom svete ma úprimne bavila. Spoznávame našich hrdinov, a potom ideme do domu krstného otca Drosselmeyera, ktorý necháva poschovávať darčeky po celom dome a deti si ich majú nájsť sledovaním šnúrky na rôzne miesta. Ten nápad sa mi páči a film má v sebe podľa mňa dobrú vianočnú atmosféru. No potom prídu problémy. Je to v rámci týchto fantasy filmov napísané veľmi Disneyovsky a to bez akéhokoľvek reálneho prekvapenia. Vieme odhadnúť ako to je v skutočnosti, vieme kto bude zloduchom filmu a čo všetko môžeme vo filme očakávať. Pár postáv je celkom okey, no podľa mňa nemajú dostatok priestoru na to, aby sa mohli nejako reálne preukázať a dať filmu niečo viac. Keira Knightley sa tu náramne bavila, no miestami som mal pocit, že svoju "Sladkastú" rolu trošku preháňala a pôsobilo to až komicky. Okremo toho je tu sova, ktorá sa celý čas vo filme nejako objavuje, no reálne nemám pocit, že jej rola tam má nejaký význam. Myslím si, že keby sa scenár trošku prepracoval, bol tam potenciál na niečo silné, no reálne z toho príbehom nevyťažili moc. Záverečný boj pôsobí veľmi zvláštne a nevedel som čo na to popravde povedať, lebo je to skoro ako keby sa nič nedialo. Na jedno pozretie to možno bude stačiť a vaše deti si pri tom oddýchnu a zabavia sa. A ak je to to, čo hľadáte, tak to stačí. Neviem, či by som sa k filmu vrátil, ale to jedno pozretie neľutujem. Hodnotenie: B ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Vyslovene ide o záležitosť pre mladšie ročníky. Malé dievčatá to môže nadchnúť, no všetko nad desať rokov to už väčšinou ofrfle. Ale zachovalo si to všetky štandardy tohto prekrúteného korektného multikulti sveta. Či už je to výhodou alebo nie, nechám na vás. Mňa to až na peknú výpravu vôbec neoslovilo. Podpriemer. 40/100 ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. října 2018 v Los Angeles. (Varan)
  • U filmu se vystřídali dva režiséři. Je oficiálně zdůvodněno, že Lasse Hallstrom neměl mezi hlavním natáčením a postprodukcí čas, a tak ho zaskočil Joe Johnston. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (viac)

Reklama

Reklama