Reklama

Reklama

Lockdown

  • Veľká Británia Locked Down (viac)
všetky plagáty
Trailer

Linda (Anne Hathawayová) a Paxton (Chiwetel Ejiofor), kteří se právě rozešli, se ocitli v nepříjemné situaci. Povinná karanténa v době londýnské epidemie koronaviru je nutí i nadále žít pod jednou střechou. Linda, úspěšná marketingová ředitelka, je kvůli novým pracovním povinnostem rozčarovaná z korporátního světa, a kreativec Paxton, který má za sebou kriminální minulost, zůstává bez práce. Zatímco se oba spolubydlící snaží o poklidné soužití, díky poezii a hektolitrům vína v sobě znovu probudí dávno vyhaslou touhu po životě. Nechají se zlákat jedinečnou nabídkou podílet se na riskantní loupeži šperků. Uhrančivá romantická komedie Lockdown sleduje Lindu a Paxtona, kteří se rozhodli vsadit vše na lukrativní příležitost, jež jim může navždy změnit život. (HBO Europe)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (75)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Dougoiv Limanovi sa v posledných rokoch celkom darí. Filmy „Edge of Tomorrow“ a „Barry Seal“ dopadli nad očakávaním, takže sa dalo predpokladať, že nás opäť prekvapí filmom, ktorý bude mať podobné kvality, ale žánrovo bude patriť niekam inam. Nakoniec to prekvapenie prišlo, ale nie to, ktoré patrí medzi tie príjemných. (Počas sledovania filmu som občas aj zamyslel nad tým, že či to režíroval fakt on.) „Locked Down“ (alebo „Lockdown“) sa snaží zachytiť situáciu, keď jeden pár sa práve rozišiel, ale z dôvodu pandémie COVID-19 sú „uzatvorení“ doma v spoločnom priestore. Mohol by z toho byť veľmi aktuálny a zaujímavý snímok s reálnymi a dôležitými otázkami na premýšľanie. Výsledok je však niečo taký, čo by som označil prívlastkami ako „(pod)priemer“ a „poddimenzovaný. Herecké výkony však boli nádejné. Anne Hathaway po dlhšom čase opäť mi dokázala pripomenúť, že ešte nezabudla podávať slušný herecký výkon (myslím na film, kde fakt hrá hlavnú rolu). V spoločných scénach so svojím hereckým partnerom Chiwetel Ejiofor v podstate vždy dominuje a je pomerne presvedčivá. Ani už spomínaný Ch. Ejiofor nehrá zle, ale len miestami dokáže mať vydarenejšie scény. Linda a Paxton (Hathaway a Ejiofor) tvorí zaujímavý „pár“, medzi ktorým, napriek rozchodu, je silná väzba. To, že ich nakoniec opäť spojí lúpež počas lockdownu (dôvod krádeži by som teraz nerozoberal) je trochu klišé ako aj scéna, kde Lindin (A. Hathaway) kolega ich nechá utiecť (také scény občas fungujú, občas nie – tu spíš nie). „Paradoxne“, medzi najlepšie scény filmu nepatrí samotný lúpež, ale tie „ľudskejšie“ (napr. „básnik na ulici“). Práve takých by tu bolo potrebných viac. Film „Lockdown“ mal svoj potenciál, ale nevyužil to. Chýbajú lepšie a dynamickejšie dialógy (2-3 lepšie scény nedokážu film udržať nad vodou), väčšia emocionálna škála hercov, aspoň jeden lepší herecký výkon vo vedľajšej roli (to čiastočne spĺňa Ben Kingsley) a predovšetkým silnejší záver. V danej forme sa to zbytočne približuje ku dvojhodinovej pasáži. Osobné hodnotenie: 66% (**) ()

zodiak217 

všetky recenzie používateľa

Veľká spokojnosť s týmto filmom. Na pozadí lockdown v Londýne, ktorý odzrkadľuje reálne skutočnosti sa odohráva vzťahová dráma dvoch ludi, ktorí sa odsudzili, no stále nič nie je stratené lebo ich spájajú silné zážitky. Veľmi sa mi páčilo ako vykreslil ten lockdown lebo aj v reále to už ide na mozog a človek lezie na nervy vlastne sám sebe akoby sa nevedel zmestiť do kože. No a možno práve ten lockdown ich spojí a vymysli bláznivý plán ako zbohatnúť rýchlo a jednoducho. Veľmi pekne film plynul, takže som sa vôbec nenudil a pekne vykreslil charakteri hlavných postáv. Samozrejme obsadiť Anne Hathaway a Idrisa Elbu bolo bravúrne. Svoje úlohy zvládli na výbornú, takže nemám čo vytknúť, môžem len odporučiť. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Na boj proti pandémii pozitívnym spôsobom. Mňa táto tak trochu screw ball romanca zasadená do lockdownu v Londýne bavila a asi je to tým, že sa pri nej zrejme nadpriemerne bavili aj herci. Anne aj Chiwetel si svoje postavy nesmierne užívajú, až človek zabudne na pripečeného Bena Kingsleyho, ktorý nepozná Edgara Allana Poea. Trochu škoda toho prekombinovaného záveru, kde našim hrdinom prechádzali veci akýmsi podivným spôsobom, práve od finále som očakával skvelé zaklincovanie pre mňa osobne príjemného filmu. Takže nakoniec "len" za silné tri. ()

bigjames 

všetky recenzie používateľa

Z Locked Down se vyklubal velice příjemný snímek s ideální stopáží a perfektně trefeným obsazením hlavních rolí. Mnohem více mu sedí poloha komorního dramatu o dvou lidech chycených okolnostmi ve zvláštní situaci než styl heist filmu, který přichází v závěrečné části a trošičku tím kazí celkový dojem, film by si klidně vystačil i bez této zápletky. Emocionálně mě beztak více zasáhly jiné, dialogové scény než vcelku nevýrazná snaha o to přesvědčit diváka, že tahle linie mohla snad dopadnout jinak a hrdinové příběhu měli možnost se jinak rozhodnout. Vlastně asi chápu, že tím chtěl Doug Liman příběh okořenit, nepřišlo mi, že by však snímek dospěl k tomuto vyvrcholení úplně přirozeným způsobem a tím pádem to na mě úplně nezafungovalo. Duo Hathaway - Ejiofor je opravdu perfektní po všech stránkách, moc hezky se na ně dívá a Chiwetel má velice příjemný hlas, který se krásně poslouchá. Hudba je také velice sympatická a z portfolia kamerových záběrů se mi nejvíce líbily záběry na noční jízdu Londýnem na motorce, případně ty, ve kterých se vyskytuje Anne. Scéna zahrnutá v titulcích potěšila. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Presne taká píčovina, jak celý lockdown. To je presne ten film, ktorý ti ukáže skutočnosť, ktorú žiješ, len je okolo neho hype, lebo bol natačaný v ťažkých podmienkach. Takéto film tú už ale sú a volajú sa drámy. Výpovedná hodnota rovnaká, ostriháš pri nich ovcu a nič ti nedajú, o nič neprídeš, len tu, pod kamery v najpopulárnejšom obchodnom dome, skúsiš čorknuť diamant a dúfať, že to bude v pohodičke. Ach zlatá prvá vlna. 1 z 5 ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (5)

  • Popri záverečných titukoch beží ešte scéna ako Paxton (Chiwetel Ejiofor) pečie chlieb, čo viackrát počas filmu spomínal. (a_hofferson)

Súvisiace novinky

Discovery pokračuje v čistce

Discovery pokračuje v čistce

23.08.2022

Nové vedení společnosti Warner Bros. Discovery pod dohledem ředitele Davida Zaslava začalo šetřit, kde se dá, a jako první to odnesla tvorba streamovací služby HBO Max. Po zrušené Batgirl tak… (viac)

Reklama

Reklama