Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tesne pred Vianocami oznámi Ivane (Tereza Kostková), ktorá žije len pre rodinu, jej manžel Martin (Marián Miezga) vec, ktorá jej zničí sviatky, a o ktorej vie len ich spoločná kamarátka Adriana (Dana Rogoz), rozvodová právnička. Tá sa ako jediná z partie nevydala a nemá deti. Žije sama, ale udržiava pomer so svojim šéfom Filipom (Martin Hofmann). Ďalšia z partie Ela (Andreea Vasile) je známa televízna moderátorka, ktorá vedie harmonický život s prekladateľom kníh Andrejom (Ondřej Sokol) a ich desaťročnými dvojičkami, kým sa nečakane neobjaví jej bývalá láska Dávid (Ján Koleník). Partiu uzatvára majiteľ reštaurácie Vlado (Pavel Bartos), ktorý sa po rozvode s Vierou (Soňa Norisová) druhýkrát oženil s mladšou Broňou (Dominika Morávková). Po skúsenostiach z predošlého vzťahu si neželá, aby jeho žena pracovala, tak Broňa robí všetko pre to, aby sa o jej pracovných aktivitách nedozvedel. Ela jej v tom pomáha. Spleť tajomstiev, koré majú medzi sebou nielen páry, ale aj samotní priatelia, sa začne ešte viac zamotávať, keď sa na Adrianu obráti premiérova manželka (Petra Vajdová) a chce svojho muža (Jaroslav Plesl) opustiť v čase predvolebnej kampane... (Continental film)

(viac)

Videá (5)

Trailer 2

Recenzie (144)

M.i.k.e odpad!

všetky recenzie používateľa

Marta Ferencová nikdy nebyla režijní superstar a cokoliv zatím vzniklo podle knih Evy Urbaníkové bylo takové divácké předpeklí.V tomhle případě se ovšem obě ženy překonaly a V létě ti řeknu jak se mám je regulérní divácké peklo.Dějově je to klasický vztahový propletenec, kde se každý nějak zná s každým, někdo s někým spí, někdo zase ne, řeší se nějaké problémy tu menší, tu větší a nakonec jsou všichni happy. Tady je to navíc tak super, že ani po půl hodině sem neměl tušení kdo je kdo a s kým, některé postavy se mi úspěšně pletly a nejhorší na tom bylo, že mi to bylo úplně jedno. Korunu tomu pak nasazuje technická stránka, která je úplně zoufalá a studentské filmy, či dokonce videa na youtube jsou na tom mnohem lépe. Nevím kdo tady měl na starosti postsynchrony, ale něco tak zoufalého sem nikdy neslyšel. Měl sem to "štěstí" že jsem viděl slovenskou verzi, takže mi uteklo předabování slovenštiny do češtiny, ovšem žádná výhra to rozhodně nebyla.Slovenská verze jde opačnou cestou a předabovává české herce do slovenštiny a takový slovensky mluvící Sokol je fakt zážitek.Perličkou je, že tak nečiní u všech herců a třeba Tereza Kostková nebo Martin Hofmann "mluví" sami sebe jenže i to je stejně zoufalé, protože to působí jako že se celý film natáčel bez zvuku a dialogy se namlouvaly až ve studiu.Ani herci mluvící sami sebe se tak pořádně nestrefují do vlastní pusy a to je teprve bizarní zážitek.Viděl sem za poslední roky hodně špatných filmů a nejen těch česko-slovenských, ovšem tohle ve své amatérské demenci jasně vede... -20% ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Klasická neškodná "evitovka", ktorá v zásade ide v zabehnutých šľapajách a ktorá určite neurazí. Ja mám podobné príbehy rád a aj keď je tu neskutočné množstvo klišé scén, celkovo atmosféra to prebije a občas sa človek aj zasmeje. Navyše do toho pesničky od IMT Smile a priemerný snímok je na svete. 55 % ()

Reklama

PachoSK 

všetky recenzie používateľa

Trapnučká komédia s príšeným dabingom. Keďže tu boli obsadení českí, slovenskí a rumunskí herci zjednotilo sa to do nejakej zvláštnej českej hatlaniny kde nepasovalo hovorené slovo s otváraním úst. Toto mi priam šklbalo sluch. Komédia by navyše mala byť aj o smiechu, to však za celé 2 hodiny neprišlo. Exteriérové zábery boli pekné, herci boli fajn, celé to však necvaklo a vznikol z toho prepadák ktorý zachránil len IMT Smile so svojim hitom Najkrajšie Vianoce. ()

motyka52 

všetky recenzie používateľa

Ty vole, peklo. Lidé dělající věci, které by normální lidé absolutně nedělali, dostávají se do situací, do kterých by se nikdo nedostal, říkají věty, které by nikdo neříkal a ze kterých normálně houstne ušní maz. A to celé v příšerné zvukové kvalitě symbolizované totálně apokalyptickými postsynchrony. To celé by se klidně ještě dalo přežít, kdyby se člověk třeba mohl smát. Smůla, není čemu. Pousmál jsem se možná jednou a mám podezření že to bylo hlavně kvůli vědomí, že to už za chvíli skončí. Mimochodem konec je vývěsním štítem scénáristické i režijní nemohoucnosti. Kdyby na konci ty dva fakany sežral medvěd, bylo by to aspoň šokantní, případně je ten jejich fotr mohl unést a bylo by zaděláno na potenciálně mnohem zajímavější sequel. Ve kterém by snad už nefiguroval Pleslův premiér, což je s přehledem "nejvíce-za-vlasy-přitažená-postava-kterou-jsem-v-poslední-době-ve-filmech-viděl" aneb jak si my holky představujeme, že se chová předseda vlády, kterej je tak trochu svině. Já kurva vůbec nevím, proč tomu dávám jednu hvězdu, ale dejme tomu, že se mi fakt líbila ta chalupa, kam jezdili odpalovat petardy, což je mimochodem taky scéna, kterou by leckterý prvák ve filmové škole napsal a natočil líp. Je to celé zlo a jestli takhle má vypadat budoucnost federální kinematografie, pak nemusím čekat na léto, ale klidně už teď řeknu, že to stojí pěkně za hovno. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Marta Ferencová pre mňa ako režisérka nikdy nevynikala, no jej predošlé filmy, ktoré robila s Evitou aspoň trošku mali nejaký režijný a kvalitatívny štandard. "V Lete Ti Poviem Ako Sa Mám" je však schopné tento štandard ešte podliezť a tak tu máme komédiu, ktorá sa kvalitou radí skôr medzi snímky ako "Věčně Tvá Nevěrnáalebo "Chlap Na Střídačku". Niečo, čomu by som chcel dať moje najnižšie hodnotenie, no má to aspoň nejaké kvality. Vďaka tomu to nie je absolútna strata času ako bolo "Zoufalé Ženy Dělají Zoufalé Věci", no ak mám byť fér, ďaleko od toho tento film nemá. Mám taký pocit, že vo svete Evity Twardzik každý chce s druhým len chrápať, alebo byť neverný, alebo byť tak neskutočne sprostý a žijúci vo svojej bubline, že prehliadne úplne všetko čo sa deje. Nikto tu nič nechápe, film má veľmi málo scénok, ktoré pôsobia skutočne a úprimne (najlepší moment je podľa mňa scénka, kde Danu Rogoz sekne v krížoch, nevie sa ani len postaviť a Martin Hofmann jej musí pomôcť posadiť sa na záchod aby sa vyčúrala. Ostatné momentky sú divné, často trápne, nechápete na čo sa dívate a miestami sa dokonca aj v tom scenári celkom strácate. Okrem toho tu máme dve rumunské herečky, ktoré boli dosť okato predabované a neviem čo som si z toho filmu mal odniesť. Je to pre mňa absolútny výstrel, kde Evita si môže robiť čo chce, a svoje publikum si nájde. Je jedno jak zlé to bude. Popravde však poviem, že čiste len z fascinácie by som si asi radšej pozrel znovu Luciu Vondráčkovú v "The Perfect Kiss". Toto je totiž neskonalá nuda a trapas. S pár dobrými momentkami, ktoré by ste spočítali na prstoch jednej ruky. Hodnotenie: D- ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčelo se v Bratislavě a v obci Malé Borové (Slovensko). (SONY_)
  • Nakrúcanie sa nezaobišlo bez drobných zranení. Dana Rogoz v priebehu jedného dňa dvom hercom vrazila do zubov, ďalšiemu natrhla peru a ešte aj omylom vytrhla zárubňu na dverách. (krasomama)
  • Scéna v sále, kde se nachází klavírní křídlo Petrof, se natáčela v hotelu Imperial v Karlových Varech. (soarka)

Reklama

Reklama