Reklama

Reklama

Tento deň by bol ako každý iný, keby sa na oblohe neobjavilo “niečo”, čo zabilo otca súrodencov Haywoodovcov. Bolo to UFO? Alebo existuje racionálnejšie vysvetlenie? Nikto nič nevie. Isté je len to, že to, čo sa deje okolo malej konskej farmy, kde žijú OJ (Daniel Kaluuya) a Emerald (Keke Palmer), je čoraz znepokojujúcejšie a naberá to na obrátkach. Zatiaľ čo oči senzácie chtivých  amatérskych ufológov a záhadológov sa upierajú k oblohe v snahe zachytiť aspoň na chvíľu kúsok lietajúceho taniera, oči Haywoodovcov sa upierajú k zemi. Nemôžu predsa uniesť toho, kto sa na nich nepozerá. Alebo toto pravidlo neplatí? (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (508)

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Ačkoli byla prvotní myšlenka výborná, na mě celkové provedení příliš nezapůsobilo a jen těžko se dá výsledek nazývat hororem (což samozřejmě nevadí). Bohužel (a to hlavně) měl film několik vcelku otravných prvků, které mi mé dojmy zhoršovaly. V prvé řadě byl plán na porážku záhadného stvoření přinejmenším hloupý a tak není divu, že byl závěr tak nahodilý. Pak mne vcelku otrávila délka, neboť se v určitých pasážích neděje vůbec nic zajímavého a stejnak to má přes dvě hodiny. A v poslední řádě mi ale vůbec nesedla postava otravné sestry hlavního hrdiny, která dostává ve filmu až přespříliš prostoru. Samozřejmě se zde najde i mnoho dobrého. ale to pro mne znevážil slaboučký konec.  Odpovídajících 60% ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Tak s nami Shyamalan zase vyjebal. Teda Peele. Niektorí ľudia by vám prisahali na svoju zbierku golfových palíc, že nie sú rasisti, ale jak vidia černocha s názorom, čakajú politiku. Už samotný černoch v hlavnej roli je politika, pretože za čias Johna Waynea tam neboli a belošstvo je skrátka normatívne. 🤗 A čo potom autor?! Cítim niečo skazené v štáte Dánskom; aby z neho za chvíľu nebola Wakanda! Spoilerovať nebudem, ale videl som v kine štyri ukážky na nové horory. Invitation s jednou z najkrajších herečiek v Mliečnej dráhe, vypadá jak úplná tuctovka. Druhé som ani nezaregistroval názov, bol to nejaký klišovitý exorcizmus s trikmi z roku 2012. Smile zaujal, lebo vyzerá na mix It Follows a Lights Out, čiže dnes už neoriginálna atmosférina. Don’t Worry Darling bude pekne natočené, ale tú tému dostávame ročne, a kde som niečo podobného naposledy videl? Aaaa, v traileri na Invitation, 12 minút dozadu. No a potom je tu Peele. ()

Reklama

leila22 

všetky recenzie používateľa

Nope sa vcelku klamlivo javí ako film s jednoduchou zápletkou a veľmi jasným posolstvom oproti dvom predošlým Peeleho výtvorom. V skutočnosti však ide opäť o film, ktorý si pýta viac vzhliadnutí potrebných na zachytenie všetkých easter eggov, rozlúštenie metafor a najmä na dostatočné pobratie všetkých tém a ich schopnosť spojenia do súvislého celku. Iba tak sa pred vami zjaví opäť o čosi iný a o čosi jasnejší film. Myslím, že v tomto ohľade inovátorský Afroameričan na režisérskom poli mierne zlyhal, pretože sa mu celkom nepodarilo vytvoriť na prvý pohľad kompaktné a zrozumiteľné dielo. Totiž, zbrane, ktoré vo svojich snímkach tasí, sú vždy dvojsečné. Peele opäť pracuje v náznakoch a (asi) sa spolieha na to, že jeho dielo natrafí zväčša na divákov, ktorých baví analyzovať a vŕtať sa v symboloch. Lenže kinosály nie sú plné iba filmových nerdov. Väčšina návštevníkov si repete už nedá a skončí to pri nízkych hodnoteniach, čo mi je aj za Jordana ľúto. Nope rozhodne nie je zlý film. Nie je lepší ako Get Out, ALE opäť ide o zaujímavý žánrový mix s výbornou atmosférou a čarovnou estetikou. Hoyte van Hoytema je jednoducho kameramanský mág a vytvára dychberúce zábery. Rovnako výborná je aj práca so zvukmi, ktoré efektne vrstvia pocit blížiacej sa tragédie. Tak ako Peele dokáže vyťažiť z temnoty noci, tak inteligentne nám odhaľuje to hlavné v závere práve počas jasného dňa. Keke dodáva príbehu tú správnu energiu a Daniel zas často hrá iba v tichosti, cez mimiku. A áno, tragický príbeh so šimpanzom Gordym tu má svoj význam. Funguje ako varovanie. Poukazuje na ľudskú nepoučiteľnosť a chýbajúcu pokoru – túžba skrotiť predátora na úkor úspechu, slávy či vytvorenia prchavej zábavy. Aj o tom je Nope, ale aj o mnohom ďalšom. ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Strašně to ve mně zraje. I přesto, že bych uvítal víc hororových a mysteriózních scén, tak v tomto případě musím jednoznačně hodnotit hlavně nápad, provedení, a onu celkovou znepokojivost, která se filmem line jako nápadně rudá nit. Začínám si poslední dobou všímat, že v Hollywoodu odrostla spousta fanoušků Akt X, stali se z nich režiséři, a plní si po dekádách své dětské sny - psal jsem něco podobného v mnoha minulých komentářích. Zkratka UFO už po Nope nikdy nebude tím, čím bývala. [SkyShowtime] ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„DÁMY A PÁNOVÉ, JSME POZOROVÁNI MIMOZEMSKÝM DRUHEM, KTERÝ JSEM NAZVAL POZOROVATELÉ…“     Úvodních 40 minut o hovnu. Pak se to kapku začne rozjíždět – takže to vlastně mělo začít až tady. Byť je to píčovina - je to celkem zajímavá píčovina. Sice ne napínavá, ale jsem prostě zvědavej, jak že to… a snad že by z toho mohlo vypadnout jedno z nejzajímavějších sci-fi posledních let. Nakonec je to takový nesmyslný…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chtěl bych natočit nejlepší záběr svýho života. 2.) Kolem baráku mě večer honí divokej balón /// Thx za titule „lordek“.                    PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (28)

  • Jedná se o první horor natočený kamerami IMAX (48 min.). (TheEvilTwin)
  • „Nope“ znamená „ne“, ale je to také akronym pro „not of planet earth“, což znamená „ne z planety Země“. (KaterinaSkop)
  • V prvním traileru je Em (Keke Palmer) zobrazena, jak tančí na píseň „Fingertips“ od Stevieho Wondera, ale její pohyby jsou naprosto nesynchronizované s hudbou. Ve filmu pak ale nakonec tančí na píseň „Walk on By“ od Dionne Warwick. (TheEvilTwin)

Súvisiace novinky

David O. Russell chystá další retro dobrodružství

David O. Russell chystá další retro dobrodružství

10.02.2023

Na pět Oscarů nominovaný americký režisér David O. Russell (Špinavý trik, Terapie láskou) za sebou nemá úplně úspěšné období. Po sedmileté režijní pauze poslal vloni na podzim do světových kin svůj… (viac)

Noc ve filmu Nene je jako žádná jiná

Noc ve filmu Nene je jako žádná jiná

19.09.2022

Přinejmenším filmoví fanoušci jistě dobře vědí, že noční scény se často točí ve dne. Používá se přitom technika zvaná „americká noc“, kdy se na záběry pořízené za denního světla aplikuje modrý filtr,… (viac)

Míří k nám další velká streamovací služba

Míří k nám další velká streamovací služba

11.09.2022

V Česku je dnes možné předplatit si desítky streamovacích služeb, prorazit na poměrně saturovaném trhu se ale pokusí další. A může mít dobrou šanci na úspěch. Jde totiž o SkyShowtime, výsledek… (viac)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené