Reklama

Reklama

Služka

(seriál)
Trailer 1
USA, 2021, 9 h 5 min (Minutáž: 48–60 min)

VOD (1)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Matka samoživitelka zápasí s chudobou, vidinou ztráty střechy nad hlavou a byrokracií. Aby se uživila, začne pracovat jako uklízečka. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (119)

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

„Presne ako jeho otec. Vták, čo nikdy nelietal.“ Sean je problematický partner a tak od neho Alex uteká. V celej sérii sa rieši ich vzťah a snaha Alex nájsť samu seba a osamostatniť sa. Ak to mala byť dráma, presvedčila ma len piata, pre mňa najlepšia časť - „Zlodej“. Ak to mala byť komédia, okrem excentrickej mamy - Pauly (v podaní Andie MacDowell), som tam nič komediálne nenašla. Seriál považujem za dobrý vtedy, ak sa neviem dočkať ďalšej časti. V tomto prípade ma idea minula a seriál som viac-menej pretrpela. (Patrím k tým, ktorí ak niečo rozpozerajú, vydržia do konca, dúfajúc, že vo filme predsa len niečo, čo malo osloviť, objavia). Bohužiaľ, v tomto prípade sa tak nestalo a myšlienka matky, ktorá má vo vrecku 6 dolárov na benzín a nič viac, ma nebavila. Navyše, robí presne tie nezmyselné rozhodnutia, aby svoj osud spečatila. (nechať auto odstavené na štvorprúdovke, dieťa s nesprávnymi ľuďmi, nepodarená narodeninová párty, aj neuveriteľný a nevyvážený vzťah s milionárkou Reginou). Problém nájsť si  postavu, ktorá by vám bola sympatická. Vlastne najlepšie z celej série bolo trojročné dieťa, Maddy, fascinuje ma, ako režiséri dokážu spracovať detského predstaviteľa tak, aby vyznel vierohodne. ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Tomuto "žánru" sa väčšinou vyhýbam. K pozretiu ma zlomili pozitívne recenzie a predovšetkým Margaret Qualley, ktorú som chcel vidieť niekde, kde dostane konečne nemalý priestor sa ukázať. Príbeh nie je ničím šokujúci, klasické drama zo života. Celý dojem ťahá skvelá Margaret a jej nie len filmová matka Andie MacDowell. Páčil sa mi štýl rozprávania, kde sledujete súčasnosť a občasné záblesky minulosti, ktoré dávajú potrebný kontext. Tak isto sa mi páčilo, že detská postava tu nijakým spôsobom nepôsobí ako ždímač emócii. A to je pritom stredobodom všetkého. Vadil mi ten stále sa opakujúci cyklus. Nastal problém, ktorý bránil všetkému. Ten sa vyriešil, zadaril sa drobný pokrok a prišiel nový, opäť všetkému brániaci problém. Plus postava Reginy mala až priveľmi happy endový vplyv. Príbeh je vo výsledku, až na zopár momentov, uveriteľný, skvelo zahraný, ale okrem túžby vidieť Margaret Qualley v áčkovom filme, neprináša žiadnu času odolnú emóciu. Už len so seriálom nesúvisiaca poznámka na záver. Odporúčam pozrieť na youtube Kenzo World, pretože práve tu som, možno časom členku môjho súkromného klubu TOP 10 herečiek, náhodne objavil. ()

Reklama

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

Nikdy není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř. Na Alex se toho valí, ale ona neztrácí bohorovný výraz :). Ne, nebudu zlá. Margaret Qualley je civilní a půvabná i v pletených svetrech a krátkých kalhotách z charity, aby ne když je dcerou Andie MacDowell, jejíž matka-hipísačka mě svým hlasem a kecy neskutečně vytáčela a vlastně i Alex, která si nechala všechno snažení ničit od svých nejbližších. Tu a tam jsem jí napovídala: tohle nedělej, holka. Ale ona kupodivu neposlechla :). Dlouho to vypadalo, že hasne i světýlko na konci tunelu, ale pak kdosi nahodil pojistky a vysavač mohl zas likvidovat bordel. V bytě i v životě. ()

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Za mě v prvním díle možná až nasílu prvoplánovitá snaha o vykreslení zoufalosti hlavní postavy, které se během jednoho dne nepodaří doslova desítka věcí. Nevím nevím, jestli je tohle ta správná forma podání a jestli bude seriál mít co nabídnout po obsahové stránce v dalších dílech… Po 2. díle přestávám sledovat, jelikož si myslím, že seriál nic kloudného nenabídne. Bez hodnocení. ()

Mikarda 

všetky recenzie používateľa

Skvělé herecké výkony a úctyhodná snaha dostat různé formy domácího násilí do povědomí. Bohužel jsem se místy nudila a ten věčný kolotoč malých úspěchů záhy vykoupených nějakým průšvihem mě přestal bavit. Sérii by se hodilo zkrácení a na druhou stranu škoda, že nám úplně zapadla Danielle. Všehovšudy se z toho stala průměrná záležitost s promarněným potenciálem. ()

Galéria (90)

Zaujímavosti (7)

  • Když Alex (Margaret Qualley) měla čelit nějaké těžké situaci (úklid domu, problémy s matkou), vždy si splétala vlasy. Zatímco v momentech, kdy si připadala sebevědomá a klidná, si vlasy nechávala rozpuštěné. (Polik_)
  • Minisérie je natočena podle knihy „Maid: Hard Work, Low Pay and Mother's Will to Survive“ od Stephanie Land. Kniha se umístila na třetí příčce bestsellerů podle The New York Times. (Axarus)

Reklama

Reklama