Reklama

Reklama

Tetsuo

(festivalový názov)
  • Japonsko Tecuo (viac)
Trailer
Japonsko, 1989, 67 min (Special Edition: 69 min, Director's Cut: 77 min)

Obsahy(1)

Čiernobiely príbeh dvoch mladých mužov, ktorých osudy spojila nešťastná náhoda. Japonský kultový režisér Shinya Tsukamoto vytvoril na základe celkom jednoduchej myšlienky pôsobivý, ale predovšetkým kontroverzný film, v ktorom sa muž začne meniť na kovové monštrum. (Furmi)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (338)

oLí 

všetky recenzie používateľa

Naprostá deprese, strach, úzkost, bizarnost, chaos. Odpornější spolupráci obrazů s hudbou jsem v životě nezažil. Nanejvýš úchylný psychický terror, jaký jsem u filmu dosud nepoznal. Nemůžu film vychválit a napálit mu pět hvězdiček, protože jsem citlivý mladý jinoch a tohle mě zahnalo do ouzkejch, vážně mi bylo psychicky zle. Stejně ale nemohu Tetsua zatratit do odpadu, protože má myšlenkou cosi do sebe a jen tak natočit něco podobného každej nesvede. Volím tedy hodnocení střední cestou. ()

LV.Helter 

všetky recenzie používateľa

Pomalá sebadestrukcia a premena človeka na kovovové monštrum doplnená bizarnosťou s východu a audovizuálným fetišom. Ťažko zachovať nejaké stanovisko. V prvom rade je to extremne nezažívný a veľmi prvoplanový film.Ale aj tak je to neuveriteľne zaujimavá a vskutku dosť smutná snímka. Chaotický strih a surrealistický výmaz dopomahajú účinok filmu. Japonský Eraserhead-dokonca viacej inovačný. ()

Reklama

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

[Tetsuo: The First Cut (Director's Cut: 77 min)] Úchvatný avantgardný videoklip, ktorého rezonančnosť nepozná konkurenciu. Industriálne opus magnum etcetera etcetera, ktoré obrodzuje pojem "žáner" a spúšťa zanovitú intervenciu do mozgu recipienta. Myšlienkovo prepojené s Lynchovým Eraserhead. K niečomu viac sa odvážim až po druhej projekcii. Zatiaľ poviem len toľko - Tetsuo, to je fenomén. 100% ()

Tomco 

všetky recenzie používateľa

uff tak tomuto hovorim zbesila jazda. som si vedomi, ze tato porcia nemusi chutit kazdemu, ale ak sa vyzivate v ultra undergroundovej zabave nabitej sialenym zvukovym podmazom, v skvelom hudobnom doprovode, vynikajucej kamere, zrychlenych zaberoch alebo vam sedi atmosfericky dej, netradicne prvky, uchylnost, perverzita, tetsuo je to prave pre vas. skutocny zazitok vidiet prerod obycajneho cloveka v kovove monstrum heh. ()

ancientone 

všetky recenzie používateľa

Skrúcanie sa niekde v epicentre industriálneho beztvarého Chaosu. Je veľkým pôžitom vstrebávať všetky tie hlboké surrealistické vŕtance priamo do temena, podfarbené jasnou surovou kritikou pohlcovania sveta všetkým mechanickým, kovovým - industriálnym na úkor všetkého pôvodného prírodného (najtrhnutejšia metafora je "vŕtačka-penis", alebo ako to nazvať). Kultový kusisko v rýchlom slede sa mrviacej a korodujúcej industrializácie sveta. "SPOLU NECHÁME ZHRDZAVIEŤ CELÝ SVET!" ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (4)

  • Film odkazuje na společnost, která více a více využívá elektroniku, jenž ji mentálně ničí. (Emo-haunter)
  • Natáčení trvalo více než rok a půl, a přestože se během něj Cukamoto rozešel s většinou členů štábu ve zlém, výsledek jej katapultoval mezi nejvyhledávanější autorské tvůrce 90. let. (Zdroj: Letní filmová škola)
  • Významný spisovatel a filmový kritik Stephen Holden z New York Times popsal film jako snímek s hyperkinetickým tempem a divoce zkresleným herectvím, rovněž se zvráceným smyslem pro humor. Dospěl k závěru, že tento film je pouze pro milovníky podivných filmových žánrů a klasické obecenstvo může hodně pobouřit. (Emo-haunter)

Súvisiace novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené