Reklama

Reklama

Challenger: Poslední let

(seriál)
  • USA Challenger: The Final Flight
Trailer

VOD (1)

Epizódy(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o přípravách startu raketoplánu Challenger a o tom, co následovalo po jeho explozi, ke které došlo 28. ledna 1986. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (36)

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

tragédie Challangeru mi byla samozřejmě známá,ale nikdy jsem o ní neviděl žádný dokument,takže za tohle jsem opravdu rád.Tahle minisérie je opravdu hodně dobře zpracovaná a ukazuje onu tragédii v širších souvislostech včetně toho jak se mise rodila,mikropříběhů posádky a jejich rodin i následného vyšetřování.Pro "fanoušky" muset see,ale věřím že dokáže oslovit i ty co tahle tématika úplně míjí...80% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Vzrušujúce napriek tomu, že viete, ako to dopadne. Vrcholom bol pre mňa dychberúci až onemujúci záver tretej časti. Štvrtá sa už vezie v tejto línii a prináša jeden z top dokumentov, obrázkov a výpovedí, čo sa týka vesmírnych tragédií. Silné. Emocionálne. Pripomenulo mi to až Titanic. Nikto nebol pripravený na katastrofu. ()

Reklama

zahadum 

všetky recenzie používateľa

Tak toto sa rozhodne Netflixu podarilo vo všetkých smeroch ! Technicky dobre spracovaný dokument, ani dlhý ani krátky, emocionálne na normálnej úrovni vzhľadom na národnú katastrofu. Svedectvá podané dostatočne presvedčivo. Takto si predstavujem racionálne a výpravne spracovaný dokument k historickej udalosti. " Hovoriacich hláv " bolo minimum, mali sme tu viac ako dosť skutočných historických záberov. Kolega Arsenal83 píše : nikto nebol pripravený na katastrofu. No smutné je, že bol a len sa čakalo kedy to praskne a kedy sa to stane. Bohužiaľ ako vždy kravatáci ak o niečom rozhodujú dopadne to takto. Ak dodávateľ pomocných motorov NEODPORÚČA let pod mínus 11 C a v ten deň bolo - 3,5 C tak to ináč ako brutálny šlendrián nemožno nazvať. JE veľká škoda, že následné vyšetrovanie sa vytratilo do stratena a špičky NASA neboli potrestané už len kvôli siedmym skutočne špičkovým ľuďom od náročnej branže. A tie zahmlievacie PR kecy o " chvoste " to je kapitola sama o sebe. NASA potrebovala ďalšie lety a rýchlo rýchlo aby prichádzali financie z kongresu. Potvrdilo sa znovu to, že nič sa nerobí pokiaľ sa naozaj zle nestane. Žiaľ.  100 % ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Emočný rozmer (osud posádky a ich blízkych či výčitky a smútok tých, ktorí sa majú prečo cítiť zodpovední), kritické podtóny (na sebe samom závislý a samého seba požierajúci systém... ktorý si, prezentovaný jeho niekdajšími predstaviteľmi, doteraz nevytýka absolútne nič) aj hlboké poklony (krajne nezávislá myseľ nobelistu Feynmana) tu vyplynuli z pracovitosti a poctivosti tvorcov, nie zo zámeru podávať veci takto a podriadenia sa tomuto zámeru. Proste etalón tohto typu dokumentárneho filmu, príklad (jediného) správneho prístupu. ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Profesionálně pojatá minisérie mapující tragédii raketoplánu Challenger a její posádky. Tvůrci nás zavedou přímo do středu dění NASA, do montážních hal či mezi rodinné příslušníky, přičemž nám i ukáží dosud nezveřejněné fotografie, jež tuto tragédii ukazují v daleko lepším světle než doposud. Pro všechny fanoušky kosmonautiky, raketoplánů a NASA se tedy jedná o "must see" záležitost, která by rozhodně neměla chybět v jejich dokumentárních výběrech zaměřených na toto nesmrtelné téma. Skvělá práce! (Netflix) ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené