Reklama

Reklama

Občianka Jane Fondová

(TV film)
  • Česko Občanka Jane Fondová (viac)
Francúzsko, 2020, 53 min

Hrajú:

Jane Fonda (a.z.)

Obsahy(1)

Jane Fondová pochádza zo slávnej hereckej rodiny, napriek tomu si svoju vlastnú hereckú kariéru nezjednodušila. Nositeľka Oscara je známa aj svojimi občianskymi aktivitami, zanietená feministka je aj úspešnou podnikateľkou a nebojácnou mierovou aktivistkou...je symbolom modernej Američanky - toto je jej príbeh. (RTVS)

Recenzie (6)

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Dokument jde po jednotlivých kariérách Jane Fondové, která pořád zkouší něco nového – nebo, můžeme také říct: už neví roupama coby. Herečka, aktivistka, cvičitelka. Samozřejmě, že francouzský dokument vyzdvihuje její aktivistickou epizodu, kde fandí salónnímu levičáctví – protože vrána k vráně sedá. Na druhou stranu dokument poskytuje docela plastický obrázek jedné filmové osobnosti a na nás je, jestli se nám libí nebo ne. ()

Reklama

sportovec 

všetky recenzie používateľa

Úlohou dokumentu je být dokument. Toto poslání předložený film splňuje a o Fondové podává ucelenou a   přesnou základní informaci. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Máme si ju pamätať ako tú, pre ktorú nie je nikdy nič neskoro. Herečka, protivojnová aktivistka, feministka a nakoniec ešte modelka. Pre dlhý a plodný život je 50 minút málo, ale tu stihli asi všetko podstatné. ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama