Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danielle (Drew Barrymoreová) síce trpí nenávisťou svojej macochy Rodmilly (Anjelica Hustonová) a jej dcér, ale šestnásťročná dievčina si nedá skákať po hlave. Naopak. Vie sa brániť, niekedy i razantnejšie. Náhodou sa zoznámi s následníkom trónu princom Henrym (Dougray Scott). Starého sluhu chce uchrániť pred vyhnanstvom do Ameriky, a tak sa na kráľovskom dvore predstaví ako barónka. Sčítaná Danielle, ovplyvnená Utópiou Thomasa Morea, vyvolá princov záujem. Na ceste k vytúženému šťastiu – svadbe s princom Henrym – však čaká Danielle ešte veľa nástrah od jej macochy, ale ja prekonanie spoločenských rozdielov, ktoré ich rozdeľujú. A namiesto zázračnej víly či troch orieškov „Popoluške“ Danielle pomáha sám Leonardo da Vinci (Patrick Godfrey)... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (159)

demovka 

všetky recenzie používateľa

Kupodivu vydržela jsem i podruhé i potřetí. Prostě je to pohádka. Děj je velice podobný Popelce, ale je v mnoha směrech jiný. Film je solidně zahraný a místy i vtipný viz repliky pro královské rodiče (T. West a J. Parfitt) a jejich syna (D. Scott). Scénář se povedl. Chtěla bych ho slyšet v původním znění. Výrazná je velmi Anjelica Huston jako macecha. I kdyz u ní se domnívám, že kdyby hrála méně, filmu by to to pomohlo. Líbila se mi přítomnost a konání mistra da Vinciho (Patrick Godfrey): „Budu známý jako muž, který otevřel dveře”. A líbilo se mi, že některé da Vinciho dílko bylo opravdu podobné mladé Drew Barrymore. ()

Rosaviva 

všetky recenzie používateľa

Tak trochu jiná popelka. Dívat se na to dalo docela dobře. Jen jsem teda moc nechápala proč se mohli všichni zblázdnit z toho, že Danielle sloužila tý maceše. Měla přece stejně urozenej původ jako ta nevlastní matka s dcerama. Takže jsem vlastně většinu těch problémů co jí to přineslo dost dobře nechápala. Stejně tak jako mi přišel nesmyslný ten začátek s tou babkou co si tam pozvala Grimmy aby jim vyprávěla příběh co se skutečně stal. Pohádka je pohádka a tomuhle snad nemůže nikdo uvěřit, že by se to mohlo někdy stát. Výsledná délka mohla být o něco kratší, ale to byl detail. Dávám 4* pohádky sice nejsou zrovna můj šálek kávy, ale čas od času dostanu "Popelkovskou" náladu. ()

Reklama

Nefarie 

všetky recenzie používateľa

Americke ponatie Popolusky...Boh nas ochranuj :). Hlavna hrdinka tyrana macochou je v skutocnosti emancipovana zena citajuca Thomasa Moora a princ Dougray Scott jej dvori v odeve s prapodivny renensancnym suspenzorom, ktori by uvitali aj dnesni sportovci. A na zahustenie deja tam dame Leonarda da Vinci, lebo Michelangelo je zaneprazdneny ucinkovanim v americkom ponati Psicka a macicky. Sladke, romanticke a s trochu smiesnym samovyslobodenim hlavnej hrdiny, na ktore stacilo pohrozit zloduchovi kudlou. ( "aha..Anca..ja mam nozik!!!" :D ) Dve hviezdy za krasne palace a demonicku Anjelicu Houston. ()

WANDRWALL 

všetky recenzie používateľa

Tenhle výklad Popelky mi nesedí. Klaiscká česká Popelka, to je pro mě hodnota. Ale stále častěji ji u mě poráží O POPELÁKOVI. Např. "My se mu tu dřeme (fintíme), a on nedělá zase nic (jen čistí kamna). A přece i tahle verze Popelky, když má člověk právě takové rozpoložení, že mu sedne, tak může uvést diváka do emočního zážitku, takže to pak hodnotí vysoko! ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Sadnite si, bratia Grimmovci. Rozpoviem vám príbeh." Krásna rozprávka, ktorú mám rád odkedy som ju koncom 90. rokov videl na VHS. Pôvodne sa mala volať Popoluška, nakoniec ale v poslednej chvíli tvorcovia názov zmenili. Vydarená kombinácia realistickej rozprávky (bez trikov, drakov, zakliatych kráľovstiev atď.), sviežo pôsobiacej romantickej komédie (princ je v podstate sympatický blbec) a prekvapivo realistickej melodrámy (skvelá Anjelica Huston ako uveriteľná macocha hlavnej hrdinky, ktorú fajn stvárnila sympaťáčka Drew Barrymore). Rozpočet 26 miliónov, celosvetová tržba 98... veľmi pekné. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (14)

  • Příběh se dočkal muzikálové adaptace na divadelních prknech. První premiéra byla naplánována na rok 2009, několikrát se však odložila a nakonec k ní došlo až v polovině roku 2015 v Paper Mill Playhouse (Millburn, New Jersey, USA). (Jirka_Šč)
  • Když královna promlouvá princi do duše a vysvětluje mu, jak je důležitý výběr nevěsty, řekne: ,,Rozvádějí se jen v Anglii." Jde o narážku na Jindřicha VIII. a jeho šest manželek, z nichž se se dvěma rozvedl. (Petulka88)
  • Přesně jak je zobrazeno ve filmu, skutečný Leonardo Da Vinci nosil obraz Mony Lisy všude s sebou až do své smrti. (HappySmile)

Reklama

Reklama