Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenzie (46)

plagát

Hystéria (2011) 

Upozornenie - tento film rozhodne doporucuje k videniu 8 z 10 sexuologov vratane dr. Radima Uzla :) ! Velmi prijemne prekvapenie, na konci ktoreho doslova a do pismena kraluje kralovna :). Ako sa pobavit po vsetkych strankach, alebo ako vznikol vibrator v dobe kedy sa nosili dlhe taftove sukne, korzety, volany, nohavicky boli po kolena a zeny nesmeli volit. Veci dnes tazko predstavitelne :). Vedela som, ze robertkovia boli povodne urceny na liecbu hysterie a tento pribeh ukazuje celu vec z krajsej a odlahcenej stranky. Ako celok je film skutocne roztomily, posobiva kamera a velmi slusny casting z neho robia prijemnu oddychovku. Herci do svojich roli padli presne ako rit na serbel a to Hugha ani Maggie ozaj nemusim. Chemia medzi predstavitelmi a pribeh funguje tak ako ma, aj ked dej sa da predvidat, s kludnym svedomim si treba vylozit nohy na stol a pozerat.

plagát

Hnev Titanov (2012) 

Tak titani to raz skusili s pokracovanim. Oproti jednicke vyrazny pokrok, Hades uz nema hlas, akoby mu niekdo stal na hadicke od kyslika, opat Neeson coby vsemocny Zeus a extremne fesny Ramirez ako Ares :). Worthington je ako Perseus znova neznesitelny tak ako v jednicke, akurat ze mi pribudlo daco na hlave ( skoda ze nie v nej aby rolu odmietol), ale za jeho nadherneho kona jedna hviezda, partakom mu je zavrhnuty syn Poseidona a krasna Andromeda, ktorej zenske prednosti v tesnom brneni robia Xene zdatnu konkurenciu. Chybal mi tam síce Kraken, ale zato sa to tam hemzi vselijakymi inymi CGI bytostami, ktore to vynahradzaju. Co sa tyka neprehladnosti akcie, tak titani aspiruju na prve miesta. Dej nemastny neslany. Skoda ze sucasni tvorcovia sa spoliehaju na efekty, ktore teraz vytvaraju jednu polovicu pribehu na ukor deja. Volakedy to vobec nebolo treba a vznikali filmy, pri ktorych sa divak skutocne chvel o zachranu ako bohov, tak celeho sveta.

plagát

Vojna bohov (2011) 

Fajn film na zabitie uprsaneho dna, ked lezite s chripkou v posteli, akurat som mala sto chuti vydrhnut ksicht hlavnemu hrdinovi, co bol furt spinavy...ale film mi rozhodne otvoril nove obzory - dozvedela som sa nieco o novych metodach kastracie a ani som nevedela, ze nesmrtelnych greckych bohov mozem zabit tak, ze ich prepichnem ako hurku, esteze sa Amerika do tej mytologie tak rozumie :). Vizualnej stranke tlieskam, niektore zabery boli fakt paradne, hudba ma naopak vobec neoslovila, co je skoda, pri takomto filme. Dej sa vcelku da, len hlavnu myslienku, akoby filmari nevedeli poriadne chytit za pacesy. Obsadnie je velmi sympaticke, Rourke ako slizak je klasa :), Henryho Cavilla som mala zatial moznost vidiet ako statocne pretahuje vsetko zenske u Tudorovcov a tu viac nez emocie natrca riadne naolejovane bicepsy. Zatial dve hviezdy.

plagát

Nebezpečná metóda (2011) 

Co to vsetci maju s tym obsadzovanim Keiry do roli ruskych paniciek? Cronenberg by si za to vysluzil par ran po holej a nielen odo mna :). Musim pochvalit atmosferu filmu z prelomu storoci, priam vystrihnutu z dobovych casopisov. Kostymy podarene, hudba sedela...no a aj zvysok obsadenia. V charizme Mr. Fassbendera som sa kochala cely film, ak by na mne daco skusal, asi aj ja sa s radostou zahram na blazna a hodim sa do rybnika :D. Viggo mu zdatne sekunduje a musim povedat ze sa Freudovi aj dost podoba, len Vincent mi prisiel skor ako cucu holdujuci houmlesak, nez ako clovek vzdorujuci pravidlam spolocnosti. Vcelku podarene dielko. Zatial 4 hviezdy.

plagát

Muži, ktorí nenávidia ženy (2011) 

Huraa....mame tu americky remake. No nebolo to az take hrozne ako som cakala. Fincher to natocil az tak uveritelne, ze pri pohlade na ocelovo posobiaceho robertka v Lisbethinych rukach ma skutocne zovrelo :) . Oproti originalu ale prehrava mr. Bond. S tym jeho emocie-nepoznam-ksichtom za chvilu prekona aj Segala. Inak klobuk dole, hlavne pred Rooney Mara. Nenudila som sa, aj ked som vedela o co pojde. 4 silne hviezdy.

plagát

Krásna Varvara (1969) 

Práve v dnešnej dobe oceňujem, že sa točili takéto rozprávky. Nemusim sa báť, že na mňa vyskočia umelé prsia alebo prafektovaný úsmev. Zato báťuškov a ňaniek je tam požehnane. Princ Andrejuška síce vyzerá ako utkaný z blond marcipánu,( čo sa mi na ňom preboha páčilo?) z jeho náprotivku so super znamienkom krásy by kanibali boli živý asi mesiac a Varvaruška by sa na tom vrkoči mohla aj hojdať. Ale takto to má byť a ako dieťa som to žrala aj s Čudom Judom, podzemným kráľovstvom a atmosférou filmov majstra Roua :).

plagát

Neporaziteľný Barbar Conan (2011) 

Miesto kvalitnej fantasy oddychovky som dostala akusi zlataninu bez hlavnej myslienky ci deja s permanentne zazerajucim Jasonom v hlavnej ulohe. Mieso relaxu som len zivala nudou a pozerala na jeho mastne pramienky vlasov a rozmyslala, ktory z nich nenavidim viac. Jedna hviezda za prekrasnu Rachel a kostymi. Vrelo neodporucam.

plagát

Traja mušketieri (2011) 

Atos, Portos, Aramis a Dumas :-) , no kto by toto nepoznal. Pan Boh zatrat Ameriku za to, ze si mysli, ze ked tam hodi vytlstnuty rozpocet, plnu rit hviezd a specialne efekty ma pravo sfilmovat vsetko. Strach a hroza. Dej mi prisiel nemastny neslany, strielalo sa, vybuchovalo a spomalovalo na moj vkus viac nez treba, niekedy som mala dojem, ze sledujem Matrix ako si ho predstavovali v 17.storoci, uz som len cakala, ze sa tam niekde na kabloch spusti Tom Cruise. Obsadenie je velmi fajn, Mikkelsen rulezz a musketieri sa daju prezit. Gay komunita ma v Orlandovej roli boha o tom nieje pochyb :-D ...bohuzial nas moncicak s Milady prehrava..ako vzdy. Kohutik D´Artagnan mi tam skor prisiel zbytocny. Vecna skoda toho, ze z takej uzasnej predlohy nedokazali dostat viac.

plagát

Zúčtovanie (2002) 

Temny pribeh zo stredoveku o vine a nevine. Mam dojem ze Paula Bettanyho ako knaza som uz kdesi videla :-)... ale sekne mu to a mihnut sa pana Darcyho ako sudcu potesi. Dafoe zdatne sekunduje ale Gina neviem neviem, ju velmi nemusim a ani sa mi sem extra nehodila, zato Elvira MInguez ako odsudena Marta bola uplne strhujuca. Pribeh je fajn napisany ,ale nemozem si pomoct, akosi ma to neoslovilo..chybalo mi tam to temno, zlozitejsi dej a chlad aky je citit z porovnavaneho Eccovho Mena ruze. Ale v taky uprsany vecer je fajn pozerat na stredovek z tepla gauca :). Silne tri hviezdy.

plagát

Trh márnosti (2004) 

Videla som aj lepsie historicke filmy..a pri tomto som nudou priam zivala. Reese sa mi sem vyslovene nehodila a keby nebolo vedlajsich postav (Romola - film od filmu krajsia) tak to asi nedopozeram. Absolutnym vysmechom bol J.R.Meyers, ktory tam posobi ako maly kakadu emo gay ( kto ho preboha cesal?) a neverim mu ani pohlad. Neviem ci by si to Thackeray predstavoval prave takto. Nudna prehliadka chabych intrig a krasnych kostymov. 40%.