Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svend a Bjarne pracujú v malom dánskom mestečku ako mäsiari. A pretože ich už nebaví počúvať urážky svojho šéfa, rozhodnú sa , že si založia vlastný obchod. Začiatky podnikania sú veľmi  bezútěšné, veľmi sa  im nedarí, avšak niekoľko náhod im  pomôže získať veľkú zákazku. Šťastie im začína priať . Aj preto, že objavia tajnú ingredienciu. Jej prísun však súvisí s tým, že v meste začnú záhadne miznúť ľudia... (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (201)

Tosi 

všetky recenzie používateľa

Kdo ochutná marinádu od Madse Mikkelsena, tak si na ní vytvoří závislost...ironická, černá, ale ne fraškovitá, nýbrž výborně zvládnutá kanibalistická komedie o dvou řeznících, co si otevřou vlastní řeznictví. Je mi jasný, že tohle se v reálném životě stát nemůže, ale i tak to byla skvělá komedie o dvou "narušených klucích", co nenápadně posílali lidi omrknout jejich mrazák:-) ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Spoilery! Mikkelsen zde znovu ukázal, že je herec pro jakoukoli roli, když si zde bravurně střihl odpudivého a bezcitného slizouna, který se pro udržení byznysu nezdráhal dodávat zákazníkům maso z exotických druhů zvěře - z lidí. Bavil mě zdejší černý humor. Naopak se mi nelíbilo, že zde dostal nezdravě moc prostoru rozvoj vztahů jednotlivých postav. Raději bych viděl tento čas využitý k více záběrům z řeznického obchůdku. Potěšil mě přirozený a vtipný závěr. [80 %] ()

Reklama

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

po včerejších Rytířích spravedlnosti sem se rozhodl mrknout se na zoubek Jensenově filmografii a hned první kousek po kterém sem sáhl mě úplně nenadchl.Jensen se evidentně snaží míchat žánry a i tady je to mix (černé)komedie a dramatu,ale na mě to nezafungovalo tak jak sem čekal a myslím,že se z toho dalo v klidu vytřískat víc.Klidně za cenu toho že by se šlo trochu za hranu - což sem tak nějak u filmu s nádechem kanibalismu doufal,že se stane.A nepomáhá tomu ani obvykle skvělý Mads Mikkelsen...60% ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Líp už jsem si načasovat projekci Řezníků fakt nemoh, za tři hodinu jdu na žranici vepřovýho do mé milované nálevny a teď budu mít v hlavě tady ten černohumornej balzámeček. O hercích nemá cenu se bavit ja si nevybavuju kdy mě severský kluci a holky z hereckýho hlediska někdy zklamali. Film v sobě má prvky černýho humoru, ale současně nepůsobí nějak zábavně. Třeba na vztahu Bjarneho se svým retardovaným bráškou jsem vskutku nic směšnýho neviděl. Navíc jsm ezjistil, že prostředí řeznictví mě není až tak sympatický jako třeba prostředí z mnoha holkama nebo s mnoha pivama. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Bjarn a Svend sú životnými smoliarmi. Ani jednému sa nijak extra nedarí. S jedným sa rozchádza priateľka, druhý je úplne bez peňazí. Jedného dňa sa rozhodnú všetko zmeniť. Otvoria si vlastnú mäsiareň. Svend založí rodičovský dom, Bjarn sa rozhodne odpojiť v umelom spánku udržiavaného brata kvôli dedičstvu. Obchod však ani z ďaleka nejde tak ako by si predstavovali. Jedného dňa za pomoci "nešťastnej" náhody prichádzajú na spôsob ako sa odraziť zo spoločenského dna. No ani tento krok nebude koncom trápenia. Originálna vtipno trpká dráma o rodinných, spoločenských či pracovných vzťahoch. Nie, že by ma tento film nebavil, ale prišiel mi trošku pritiahnutý za vlasy. Na môj vkus prehnané no zároveň slušné dielo, ktoré rozhodne stojí za pozornosť. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (3)

  • Film se natáčel v historickém dánském městě Faaborg na ostrově Fyn v regionu Syddanmark a v Dánských filmových ateliérech v Lyngby. (Trajektt)
  • Automobil, které si díky výdělku z řeznictví Svend (Mads Mikkelsen) koupí, je Peugeot 504 Cabriolet z roku 1970. (Saur.us)

Súvisiace novinky

Severský filmový podzim 2011

Severský filmový podzim 2011

05.11.2011

Po Severské filmové zimě přináší Severský filmový klub divákům letos již druhou filmovou přehlídku: Severský filmový podzim. V pořadí již počtvrté budou mít diváci možnost shlédnout vybrané snímky… (viac)

Reklama

Reklama