Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štyri roky v karanténe. Vírus sa zmenil... a my tiež! V roku 2024 koronavírus zmutuje na smrteľný variant a svet sa ocitne vo štvrtom roku pandémie. Štyri roky po vypuknutí pandémie je svet stále uzavretý v totálnom lockdowne. V Spojených štátoch platia nové zákony a v mnohých oblastiach panuje výnimočný režim. Z Kalifornie sa stal totalitný policajný štát, v ktorom sa izolovaní ľudia márne búria proti brutálnym obmedzeniam. Všetci obyvatelia si musia neustále kontrolovať teplotu na mobilných telefónoch a v prípade, že sa nakazia smrtonosným vírusom, sú bez výnimky zadržaní, odvlečení z domovov a internovaní v karanténnych táboroch známych ako Q-zóny. Sú to vlastne koncentračné tábory pre nakazených, ktorí tu v podstate čakajú na istú smrť. Nico Price  pracuje ako kuriér na motorke a imunitu získal vďaka prekonanej chorobe. Už celé roky žije vo virtuálnom vzťahu so Sarou Garciovou  mladou umelkyňou, ktorá žije so svojou babičkou Litou v úplnej izolácii. Keď sa u babičky Lity začnú prejavovať príznaky nákazy, sanitárne oddelenie pod vedením Emmetta Harlanda varuje Saru, že v ich bytovom dome sa zvýšil počet nakazených. Nico strávi noc pri dverách Sarinho bytu a ľúbi, že ju ochráni pred odvlečením do záchytného tábora. Snaží sa zohnať nelegálny náramok imunity. Ale to nebude jednoduché, lebo získa falošný kontakt na priekupníkov a padne do nachystanej pasce. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (36)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Umelecká vízia toho, kam by sa teoreticky mohla dostať civilizácia pri pretrvávajúcej pandémii. Z tohto hľadiska je jasné, že film rýchlo zostarol, ale sledovať ho z odstupom času práve preto, a nie paradoxne, má svoj zmysel. Dokiaľ nedôjdeme do finále, kde sa všetko zrazu zrýchli, je všetko v poriadku a atmosféra vyľudneného Los Angeles a niekoľkých rodín a solitérov v domoch a bytoch je veľmi slušná. Bohužiaľ vo finále prichádza na rad zástup logických lapsusov a oslích mostíkov, ale keďže ide o malý film, tak mu to netreba príliš vyčítať. Celú "show" si z hereckého ansámblu kradne pre seba neprekvapivo démonický Stormare, Whitford si v podstate zopakoval svoju úlohu z Príbehu služobníčky. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Som prekvapený, že na tak slabý film tu máme také známe tváre. Ono nápad ako samotný nie je až tak zlý. V podstate sa mi tá idea, že koronafašizmus môže viesť k takejto forme diktatúry aj páči, veď ľudia sa naozaj pomaly sami vzdávajú svojej slobody. No to spracovanie bolo jednoducho zlé, keby som tam nevidel hercov tohto formátu, myslel by som, že ide o nejaké amatérske dielo. Daddario so štítom a rúškom z gatí bola totálnym výsmechom už aj tak obskúrnej situácie. Celkovo mi to prišlo ako nedotiahnutý námet. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Film pravdepodobne vznikal ešte počas prvej vlny a tvorcovia neboli tak ďaleko od pravdy. Logdány boli, sú a aj budú, len či sa to tak zmutuje, resp či sa tak svet zblázni, to ešte uvidíme. Rozhodne, je to veľmi slabo spracovaný film po všetkých stránkach, okrem hercov. To som až nechápal, prečo toto zobrali. Daddario ale vždy poteší a to je hlavné. Ale aj Demi zastavila čas. Veľmi súcitné 2 z 5 ()

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Akční mozaika několika "covidových", osaměle izolovaných osudů rychle nabírá spád a celkem rozumně se i poskládává – samozřejmě pořád v rámci jednohubky pro mladé ze stáje Michaela Baye (s diletantsky vyklepanou kamerou). Avšak apokalypticky tvrdý lockdown společnosti kvůli smrtelnému viru ve vzduchu vyobrazuje na malém měřítku až neradostně přesvědčivě. ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

A za mě teda spokojenost je to jednoduché má to cca 10 herců a dobře se na to dívá co více si přát ke štěstí. Jinak hlavní doktor je dobrá parodie jak na Flégra tak na Blatného a scéna kdy zabíjí kohosi jen kvůli tomu, že je venku je určitě jeden z Flégrových velkých snů akorát tam mohly dat ještě ulice plné mrtvol, aby měl radost, že to uvidí aspoň ve filmu. 80 procent. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčelo se od 8. července do 3. srpna 2020 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama