Reklama

Reklama

Takí normálni zabijaci

  • Česko Takoví normální zabijáci (viac)
Trailer 1
USA, 1994, 118 min (Director's Cut: 122 min, Alternatívna 114 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Mallory nemala mnoho dôvodov, aby bola šťastná. Otec ju tyranizoval a sexuálne obťažoval a matka nepodnikala nič na jej obranu. Keď sa dievča náhodne stretlo s  Mickeym, bola z toho láska na prvý pohľad. Ešte v ten istý večer si tajne požičali auto Malloryinho otca, ten však nahlásil krádež na polícii a Mickey putoval za mreže.  Podarilo sa mu však ujsť a tak sa onedlho znovu objavil u Mallory. Jeho stretnutie s jej rodičmi malo hrôzostrašný priebeh a skončilo sa smrťou oboch z nich. Mladí milenci sa dávajú na útek a nechávajú za sebou ďalších mŕtvych. V médiách získavajú čoraz väčší priestor a polícia im je na stope...Film, ktorý vzbudil kontroverzné reakcie je predovšetkým satirou na súčasné mediálne praktiky a všadeprítomnosť násilia v spoločnosti. (RTVS)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (634)

kingik 

všetky recenzie používateľa

Hlavní vinu na tom, že tenhle snímek působí rozpačitě, nese režisér Oliver Stone. Jeho paranoidní režie, která filmu hodně ubírá na síle a působivosti, nebyla nejšťastnější volbou. Málo ujetý je ale i Woody Harrelson oproti Juliette Lewis, která ho výrazně přehrává. Scénář je výborný a v rukou jiného, ujetějšího režiséra, se mohlo jednat o pozoruhodné dílo. Celou dobu spolu scénář a režie soupeří o to, kdo bude mít nakonec navrch. Těžko říct, co si z toho nakonec odnese divák. Výsledkem je zmatený film, který neví, zda chce být černočernou pohádkou o oslavě násilí, nebo hluboce moralizující sondou do současných médií. ()

ChewieDC 

všetky recenzie používateľa

Děsivá psycho záležitost, do které není radno se zadívat. Oliver Stone vypráví příběh Mickeyho a Mallory nekonvenčním způsobem, dokáže vyprávět i pocity a zarývá se do mozku nebohého diváka. Zejména doporučuji režisérský sestřih, který vyšel v zahraničí na DVD. Tam teprve uvidíte, co je to násilný film a možná vás překvapí i zcela nový konec. ()

Reklama

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Nie že by Zabijáci nemali slabé chvíľky, to určite nemôžem tvrdiť, ale bavili sme sa teda sakramentsky dobre. Navyše charizma Woodyho Harrelsona v kombinácii s komediálnym talentom Roberta Downeyho Jr.? Tak to je skrátka parádička! Nebyť nudnejšej strednej časti filmu, mohol by som dozaista uvažovať aj nad plným počtom. [MFF Cinematik 2012, PN] ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Napriek tomu, že je Tarantino jeden z mojich najobľúbenejších tvorcov, tento snímok ide úplne mimo moje vnímanie či chápanie. Neskutočne som sa nudil. Nechápem, ako mohol tento filmársky "nepodarok" inšpirovať dvojicu zmrdov z Columbíjskej, ktorí sa jedného dňa rozhodli, že vystrieľajú pár študentov či učiteľov na svojej strednej škole. Čo sa týka Stona, tomu sa podarilo zrežírovať akurát jeden veľkofilm, a to bol "J.F.K." ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Další vrazi. Po formální stránce samozřejmě famózní, ale napsal bych: přesatirováno. Satira na "média"? Satira na násilí a držení zbraní? Satira na nás všechny? Satira na satiru? Té zmínce o tom, že se snímek bere příliš vážně a že se to Tarantinovi moc nelíbilo, bych věřil. Úvodní sitcom jsem si sice vychutnal, ale to ostatní je zmatené a nepřesvědčivé. Jedna hvězda navíc za Roberta Downeyho juniora. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (61)

  • Scéna zoznámenia Mickeyho a Mallory, ktorá je stvárnená vo forme falošného sitcomu "I Love Mallory", je alúziou na americký sitcom I Love Lucy (od r. 1951). (rudeboy)
  • Trent Reznor z Nine Inch Nails byl přítomný na zkušebním promítání filmu a líbil se mu tak moc, že se sám nabídnul Stonovi, že by se chtěl podílet na soundtracku. Údajně viděl film 50krát po sobě, aby se dostal do té správné nálady pro mixování. (don corleone)
  • Oliver Stone uvažoval, že by obsadil skutečného reportéra Geralda Riveru. (SallyZen)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (viac)

Reklama

Reklama