Reklama

Reklama

Indiana Jones a posledná krížová výprava

  • Slovensko Indiana Jones: Posledná krížová výprava (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Rok 1938. Indiana Jones (Harrison Ford) si už po tretí raz nasadzuje svoj pokrkvaný klobúk, ale tentoraz sa k nemu pridáva aj jeho svojrázny otec, profesor Henry Jones  (Sean Connery). Obaja Jonesovci sa vydávajú hľadať tajuplný Svätý grál. Len o vlások sa im darí v nebezpečných naháňačkách unikať pred zákernými nepriateľmi a nacistami, ktorí tiež chcú získať nápoj nesmrteľnosti. Stopy vzácnej relikvie ich zavedú do Rakúska, Berlína a  Hatajského kráľovstva. Brány jeho chrámu, za ktorými starý križiak už sedemsto rokov stráži tajomstvo grálu, však ochraňuje Boží dych a nespočetné množstvo smrteľných nástrah. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (1 013)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tohle je naprosto dokonalej film a nejlepsi dil o Indianovi Jonesovi. Pribeh filmu mi prisel nejzajimavejsi a taky nejzamotanejsi, protoze tu je nejvic patrani, zatimco v prvnim dile Archu najednou zazracne objevi a v druhym dile se v podstate zadny objevy nekonaj, tady je skvele propracovanej scenar. Hudba je opet kvalitni a triky jsou opet o tridu lepsi. Navic tu je spousta nacistu, takze o akcni sceny neni nouze a opet to je jizda od zacatku do konce. Velke plus je Sean Connery, kterej je jako Indyho fotrik naprosto bezchybnej, jak se vzdy tvaril kriticky vuci Indymu proste nemelo chybu a v podstate zastava komicky prvek ve filmu. Ford sice krapet zestarl, ale roli zvlada bezchybne jako v minulejch dilech. Navic tu je hodne dobrej River Phoenix coby mladej Indy a spolu s rozhovorem o matce a psovi, se v tomhle dile dozvime nejvic o Indyho minulosti. Takle ma vypadat bezchybnej dobrodruznej film. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně nejlepší díl. Strhující tempo, fantastická akce a opětně k prasknutí nabitý děj. Svatý grál je navíc ze všech tří dílů trofej rozhodně nejzajímavější. Nechybí trochu mysterióznosti a úderného vtipu. Sean Connery sem padne jako ulitý a společně s Fordem tvoří famózní dvojici. Spielberg na diváká chrlí stále stejné vizuální bomby, avšak působí to zas a znova. Člověk je vtažen do děje a nevšímá si ani drobných logických nedostatků, kterých se bezesporu několik najde. Celkově vtipné a svižné, přesně tak, jak se od letního hitu očekává. Kéž by byly všechny třetí díly takto povedené. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Páčia sa mi všetky filmy, v ktorých sa objavil ako hlavný hrdina odvážny archeológ Indiana Jones. "Dobyvatelia stratenej Archy", "Chrám skazy", "Posledná krížová výprava", "Kráľovstvo kryštálovej lebky". No z pomedzi týchto štyroch titulov je ten tretí najlepší. Úžastná, dobrodružná výprava za bájnym Svätým grálom. Harrisonovi Fordovi tu výborne sekunduje Sean Connery, ktorý si zahral jeho otca. Dou Dr.Jones & Dr.Jones je dokonalé. ***** ()

DaliX 

všetky recenzie používateľa

"Ja som Indy!" "Náš pes sa volal Indy!" Tak takýmito skvelými zábavnými hláškami je tento diel prešpikovaný snáď celý. Indiana Jonesa si jednoducho nejde nezamilovať:) Dvojica Connery ako Dr.Jones st. a Ford ako Dr. Jones ml. prežívajú jedno parádne dobrodružstvo za druhým a hlavne pátrajú po zaujímavom artefakte. Tým je Svätý Grál. A aby to naši hrdinovia nemali také ľahké, v pätách majú nacistov na čele s Walterom Donovanom. Tento film je záverom pôvodnej trilógie a nemohol dopadnúť lepšie. Nechýba v ňom nič čo robí Indiana Jonesa Indianom Jonesom. Zábavné hlášky, akčné scény, exotické krajiny (možno ani nie tak v tejto časti) a komornejšie ale o to zaujímavejšie napínavé finále s tromi nebezpečnými skúškami a zblíženie otca so synom. Pre mňa je toto najlepšia Jonesovka akú som kedy videl a nech sú Dobyvatelia stratenej archy, ako mnohí hovoria neprekonateľní, dokonalí a jedineční, Posledná krížová výprava ich prekonáva (aj keď len v malej miere) vo všetkých aspektoch, čo boli spomenuté. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

„Archaeology is the search for fact... not truth. If it's truth you're looking for, Dr. Tyree's philosophy class is right down the hall.“ Spielberg po dvou dílech již dobře věděl, co si diváci žádají a naservíroval jim to v míře vrchovaté i s bonusy v podobě špičkování otce a syna Jonesových a legendární "tankové rvačky", jenž je pro mě jednou z posledních ukázek poctivé nedigitální filmařiny. Ten konec s grálem měl určitě blahodárný vliv na Indyho zdraví po lednicové katapultáži v Království křišťálové lebky.. ()

Galéria (192)

Zaujímavosti (134)

  • Ve scéně, kde Henry Sr. (Sean Connery) čte ve vzducholodi noviny, je vidět, že je čte vzhůru nohama. (GreatestFan)
  • Teprve až v tomto díle série se dozvíme, že jméno Indiana kdysi patřilo psovi. Henry Jones Junior (Indiana Jones) si tuto přezdívku vybral, protože měl svého psa moc rád. (Krub)

Súvisiace novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (viac)

Zemřel Sean Connery

Zemřel Sean Connery

31.10.2020

Letošní Halloween se pro filmové fanoušky ponese spíše ve velmi smutném duchu, z Velké Británie totiž dorazila zpráva o úmrtí legendárního skotského herce a prvního představitele agenta 007, Sira… (viac)

„Náckové! Jak já je nesnáším!“

„Náckové! Jak já je nesnáším!“

06.07.2008

To je samozřejmě Indyho hláška z Poslední křížové výpravy, ale klidně může být i heslem tří protagonistů thrilleru Johna Maddena The Dept. Ten bude předělávkou izraelského filmu Ha-hov (který měl… (viac)

Princ Gyllenhaal a další herecké posily

Princ Gyllenhaal a další herecké posily

22.05.2008

V den premiéry nového Indyho bychom vás asi měli děsit Lucasovým prohlášením o možné páté části, ve které by byl hlavním hrdinou Mutt alias Shia LaBeouf a Indy Ford by byl pouze jeho parťákem podobně… (viac)

Reklama

Reklama