Reklama

Reklama

Zrodená pre odplatu

  • Česko Pomsta (viac)
Trailer 1

Keď ešte Anna (Maggie Q) ako dieťa žila vo Vietname, zachránil ju profesionálny zabijak Moody (Samuel L. Jackson) po tom, čo jej zavraždili rodičov. Moody ju našiel v skrini so zbraňou v ruke, ktorou vystrieľala izbu plnú svojich únoscov. Vzal si ju pod svoje krídla a aj po 30 rokoch tvoria skvelý tím. Anna tiež vlastní antikvariát v Londýne, kde sa stretáva so starším zákazníkom menom Rembrandt (Michael Keaton). Keď ju Moody požiada, aby preňho vypátrala istého muža, rozhodí svoje siete. Krátko nato je však Moody vo svojom dome v Anglicku zavraždený, stal sa terčom profesionálnej vraždy. Anna sa pustí do pátrania po páchateľovi a zistí, že Rembrandt je tiež nájomný vrah. Vytvoria neľahké spojenectvo s cieľom vypátrať vraha a pomstiť Moodyho smrť. (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (127)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Ale jo. Tu pózu drsňačky Maggie Q bezvýhradně žeru a Keaton, i když už trochu pomalejší, je prostě pořád Batman. Když se to začne řezat, tak se je na co dívat a i ta zápletka, byť je béčkově blbá, nijak neuráží. Horší je, že se film snaží o tu cool polohu odlehčené akčňárny, která mu moc nejde. Zbytečně moc se kecá, pokus o zabijáckou romatniku nevychází i proto, že Maggie se na to moc nehodí a rádoby vtípky končí ve stádiu chabýchpokusů. Bavil jsem se, né že né, ale mohl jsem se bavit víc. 60% ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Neškodné akčné B-éčko, ktoré sa až príliš zaseklo v dobe thrillerov/akčných filmov 90. rokov. A to bohužiaľ tentoraz nemyslím ako pochvalu. Jasne, Maggie Q je stále bohyňa a rád ju vidím opäť v podobnej akčnej úlohe, i keď tu nepredvádza nič nové (=> Nikita) a herecky za ostatným hereckým ansámblom (Keaton, L. Jackson) zaostáva minimálne o dva kroky. Martin Campbell nie je žiaden nováčik, ale ostrieľaný režisér bondoviek (=> Golden Eye), takže film má vysoké produkčné kvality a prekvapivo na neho dostal slušný budget, takže aj akcia je výborné nasnímaná, s dobrou choreografiou, neustále strieda lokácie a minimálne prvú polovicu nestihne nijako nudiť. Problémom je, že celý dej pôsobí akoby sa zasekol o 30 rokov dozadu. U podobného filmu síce nečakám scenár oscarových kvalít, ale ani po tisíc krát servírovanie tých najobohranejších klišé ktoré existujú, s nezaujímavými postavami. The Protégé tak miestami pôsobí ako Campbellom nikdy nezrealizovaná bondovka z 90. rokov, kde sa dve postavy väčšinu filmu naháňajú a nevedia rozhodnúť, či sa milujú alebo chcú zabiť. Prvú hodinu to ešte bolo zábavné sledovať, druhú po scéne kde sa Maggie Q a Michael Keaton v asi dvoch strihoch stihnú brutálne vymlátiť a hneď na to aj vášnivo pomilovať, to už začalo pôsobiť ako nechcená paródia na staršie bondovky. Navyše takéto niečo môže fungovať iba so správnou chémiou medzi postavami, no bohužiaľ medzi Maggie Q a Keatnom je chémia na bode mrazu, aj keď sa to Maggie Q snaží zachraňovať svojim sexapellom. Následne film dospeje k záveru, ktorý je skôr sklamaním, než zadosťučinením, keďže po predošlých vynikajúcich akčných scenách v závere nikam nevygraduje a namiesto fajn akčnej záverečnej pol hodinky (alebo aspoň desaťminútovky) vygraduje do takého sentimentálneho ničoho, kde je namiesto 20 záverečnej akčnej scény radšej jeden dlhý flashback, wtf?! CELKOVO: 5/10 ()

Reklama

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Martin "Zorro" Campbell "Bond" ukazuje, že má stále veľkorozpočtové remeslo v malíčku, aj keď musí slúžiť strednerozpočtovému akčňáku, ktorý mu ale scenárista napísal pri všetkom tom klišé relatívne nápadito a zaujímavo. Pravdaže, netreba zabúdať, že Q je sexy, Keaton sakramentsky dobrý herec a Semjuel Lí hrá fuurt to samé, ale furt to trochu funguje. A lepšie finále by tomu ešte dosť pomohlo! ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Pomerne úsmevná jednohubka, ktorej výhodou je, že sa neberie až tak vážne. Celé to stojí a padá na trojici Meggie, Samuel a Michael. Z toho Samuel môže kecať o klišoidných veciach bez toho, aby mi to vadilo, Micheal je nad vecou a očividne si celú tú jazdu užíva ( ako keby na takýto druh filmu čakal) a Meggie ukazuje štandard, ale bez zakopnutia. Scenáristicky miestami prostoduché, ale v rámci motivácie postáv funkčné a do určitej miery zaujímavé. Plus prostredie Vietnamu je vizuálne podmanivé. Campbell je možno rutinér, ale robí podstatne menej chýb, ako by pri taktom filme spravili iní, menej zručnejší režiséri. A že je ich poslednú dobu veľa. Takže v zásade spokojnosť. A Meggie by som prial viac úloh, čo ju docenia. Je to taká americká Gong Li. Zaslúži si trošku lepšie postavy. ()

Strandmon 

všetky recenzie používateľa

Zvláštní film s ještě zvláštnějším scénářem, který nenabídne divákovi nic nového a tak se The Prótégé může spolehnout jen na opravdu slušnou brutální akci a skvělou Maggie Q z které máte opravdu pocit, že se v roli pomstychtivého zabijáka nezastaví vážně před ničím ( Samuel jen jako ozdobička). Každopádně bych možná i tu čtvrtou hvězdu zvážil pokud, by přišel opravdu nadupaný a zábavný finiš, ale bohužel nejlepší akční sekvence jsou spíše v první části a ke konci tvůrci vsadili na jakési konverzačky mezi hlavními postavami a tak na mě snímek působil opravdu nedotáhnutým a průměrným dojmem. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (3)

  • Na hudbě k hlavnímu traileru se podílel mimo jiné i český skladatel Tomáš Oliva. (Qaeky)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v rumunskom Bukurešti a vietnamskom Da Nang. Natáčalo sa aj v Bulharsku a Veľkej Británii. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama