Reklama

Reklama

Zrodená pre odplatu

  • Česko Pomsta (viac)
Trailer 1

Keď ešte Anna (Maggie Q) ako dieťa žila vo Vietname, zachránil ju profesionálny zabijak Moody (Samuel L. Jackson) po tom, čo jej zavraždili rodičov. Moody ju našiel v skrini so zbraňou v ruke, ktorou vystrieľala izbu plnú svojich únoscov. Vzal si ju pod svoje krídla a aj po 30 rokoch tvoria skvelý tím. Anna tiež vlastní antikvariát v Londýne, kde sa stretáva so starším zákazníkom menom Rembrandt (Michael Keaton). Keď ju Moody požiada, aby preňho vypátrala istého muža, rozhodí svoje siete. Krátko nato je však Moody vo svojom dome v Anglicku zavraždený, stal sa terčom profesionálnej vraždy. Anna sa pustí do pátrania po páchateľovi a zistí, že Rembrandt je tiež nájomný vrah. Vytvoria neľahké spojenectvo s cieľom vypátrať vraha a pomstiť Moodyho smrť. (TV Markíza)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (128)

Fr 

všetky recenzie používateľa

„…VIDÍM ŽENU, KTERÁ BALANCUJE VE VĚTRU NA LANĚ NAD NÁDRŽÍ PLNOU ŽRALOKŮ…“ ///    Áčková akčňárna (s béčkovejma momentama). Příběh (teda zápletka…) je až neuvěřitelně jednoduchej. Něco většího z něj dělají až ty tři hlavní postavy – teda hlavně Anna, která je krutopřísnej (a sympatickej) zabiják. Velkej plus je, že se u toho dá občas i usmát. Taky mě baví, že se to vodehrává někde jinde než, než v Číně. Takže Vietnam…. Hmmm dobrý! A krvavý!   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že vzkříšení je svině. 2.) Chystám se zabíjet. Kvůli živobytí...   /// Thx za titule „saurix“.       /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Neškodné akčné B-éčko, ktoré sa až príliš zaseklo v dobe thrillerov/akčných filmov 90. rokov. A to bohužiaľ tentoraz nemyslím ako pochvalu. Jasne, Maggie Q je stále bohyňa a rád ju vidím opäť v podobnej akčnej úlohe, i keď tu nepredvádza nič nové (=> Nikita) a herecky za ostatným hereckým ansámblom (Keaton, L. Jackson) zaostáva minimálne o dva kroky. Martin Campbell nie je žiaden nováčik, ale ostrieľaný režisér bondoviek (=> Golden Eye), takže film má vysoké produkčné kvality a prekvapivo na neho dostal slušný budget, takže aj akcia je výborné nasnímaná, s dobrou choreografiou, neustále strieda lokácie a minimálne prvú polovicu nestihne nijako nudiť. Problémom je, že celý dej pôsobí akoby sa zasekol o 30 rokov dozadu. U podobného filmu síce nečakám scenár oscarových kvalít, ale ani po tisíc krát servírovanie tých najobohranejších klišé ktoré existujú, s nezaujímavými postavami. The Protégé tak miestami pôsobí ako Campbellom nikdy nezrealizovaná bondovka z 90. rokov, kde sa dve postavy väčšinu filmu naháňajú a nevedia rozhodnúť, či sa milujú alebo chcú zabiť. Prvú hodinu to ešte bolo zábavné sledovať, druhú po scéne kde sa Maggie Q a Michael Keaton v asi dvoch strihoch stihnú brutálne vymlátiť a hneď na to aj vášnivo pomilovať, to už začalo pôsobiť ako nechcená paródia na staršie bondovky. Navyše takéto niečo môže fungovať iba so správnou chémiou medzi postavami, no bohužiaľ medzi Maggie Q a Keatnom je chémia na bode mrazu, aj keď sa to Maggie Q snaží zachraňovať svojim sexapellom. Následne film dospeje k záveru, ktorý je skôr sklamaním, než zadosťučinením, keďže po predošlých vynikajúcich akčných scenách v závere nikam nevygraduje a namiesto fajn akčnej záverečnej pol hodinky (alebo aspoň desaťminútovky) vygraduje do takého sentimentálneho ničoho, kde je namiesto 20 záverečnej akčnej scény radšej jeden dlhý flashback, wtf?! CELKOVO: 5/10 ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

Musím říct, že dvě akční sekvence se správně odvázaným Michaelem Keatonem, který kope za bad guys, se náramně podařily. A když se pak pokouší dostat nájemnou vražedkyni Maggie Q do postele, získává další body navíc. Celé to ve zkušených otěžích drží Martin Campbell, který několikrát solidně vtáhne do děje. Předvádí poctivou oldschoolovou podívanou, platí ale zároveň i to, co jsem psal u jeho nejnovějšího kousku Memory: tempo místy zoufale kolísá. Známé herecké tvářičky nám opakovaně v posledních letech dokazují, že umí pořádně kopat a držet bouchačku. Holt i dámy potřebují své hrdinky. Jenže docela často to byl průšvih. S Maggie Q není (navíc je k nakousnutí). Campbell totiž netlačí na pilu a nepředkládá nám za každou cenu barevnou přestylizovanou divočinu, ve které by dělala psí kusy. Jeho akce je poměrně nápaditá a přehledná. Jen škoda vlažného finále. Tady bych body ubral. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Campbell točí filmy které mám rád a které frčeli v devadesátých letech. Ale zatímco u Foreigner se mu povedlo vzkřísit dva staříky z mrtvých v docela solidním příběhu, tak tady jsou problémy hned dva a veliké. Keaton se jako protivník k Maqqie Q absolutně nehodí, věkový rozdíl je šílený a i přesto, jak mám Keatona už přes 30 let rád, tady je jako pěst na oko. Druhá věc je scénář a pointa. Totálně druhořadá jalová debilita s ichtilní pointou, která dělá ze všech zúčastněných absolutní kokoty. Campbellova režie je znát, je to svižné, akční pasáže jsou super, má to ten správný devadesátkový feel, ale bohužel je to k němu neúměrně blbé. Uteklo to rychle, bavilo mě to, ale u finále sem se plácal do čela. 55%. ()

moviefreak 

všetky recenzie používateľa

Film, v ktorom sa všetci na niečo hrali. Režisér na tvorcu Ačka, herci na mladých borcov... Áno všetci si to užívali ale výsledkom je, že je až príliš cítiť, že je to iba film. Čo? Však to je film. Áno, vo všetkom príliš málo uveriteľný. A to, že sú vo filme bývalé hviezdy nepomôže. Jedine fanúšikom tých hviezd. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v rumunskom Bukurešti a vietnamskom Da Nang. Natáčalo sa aj v Bulharsku a Veľkej Británii. (Real Tom Hardy)
  • Na hudbě k hlavnímu traileru se podílel mimo jiné i český skladatel Tomáš Oliva. (Qaeky)

Reklama

Reklama