Reklama

Reklama

Gumkáči

(seriál)
  • Česko Gumídci (viac)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

VOD (1)

Série(6) / Epizódy(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (349)

paascha 

všetky recenzie používateľa

Netrpím zduřelým sentimentem a ani Disneyho brainwashové kolorády mě nedonutí k zasnění. Navíc kníža nebyl Igor, ale Ignor. Na rozdíl od jiných kreslounů z Dyzníkova mi tu chyběl nějaký klaďas, jako byl třeba Vlk nebo Dale. Tady byl jen blbý Stoupa, který byl ve své době celkem kultovní postavičkou. ()

J. K. Lister 

všetky recenzie používateľa

Jak už jsem říkal, líbí se mi záporné postavy, a když si odmyslíme knížete ignora vaše hnusnosti, vaše odpornosti, vaše ignorantstvo, a jiné tupouny, tak mne i bezesporu vás okouzlil nejchytřejší nejmenší zelený tupoun Stoupa. Tento animovaný seriál mně připomíná středověkou historii jako ostatní fantazy knihy nebo filmy, tenhle seriál má své osobní kouzlo, které v mém mozku zanechalo svoje stopy. ()

Reklama

Dever 

všetky recenzie používateľa

// Production Companies: Walt Disney Television Animation // Pred 10 rokmi, kedy som tento seriál pozeral, by som ho hodnotil 5 hviedami. No po zhliadnutí niekoľkých dielov po 10 rokoch, musím svoje hodnotenie zmeniť. Z ďaleka mi to už nepripadá, ako výborná animovaná rozprávka ale skôr ako rozprávka pre malé deti. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Sú dobrí a statoční, rýchli a smelí, bystrí a verní, to svet o nich vie, ženú sa lesom a pieseň im velí, do ríše záhad sa vypravíš s nimi, iste ti dajú sladký gumidžúš.“ Slovenská ústredná pesnička sa musí páčiť snáď úplne každému a vyvolať v ňom spomienky na detstvo, kedy sme sa hrali s plastelínou, nič nebolo viac cool ako mať v sušiarni vlastný bunker a po nociach vonku na záhrade naháňať duchov. Bohužiaľ, samotné príbehy (a klišé postavy) ma zďaleka nezaujali tak, ako napríklad hrdinovia mestečka Káčerovo. „Gumkáči“ ma bavili asi tak, ako „Rýchla Rota“ – priemerne. Vizuálne pekne spracované (je to Disney), ale nikdy ma to naplno nechytilo a to sme si ako malí v umelohmotných pestrofarebných vrecúškach v potravinách kupovali „gumidžús“ (mal pomarančovú príchuť, ale nikdy sme po jeho vypití neskákali, aspoň teda nie dva metre). ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

Z pôvodných 4hviezd dvýham na 5, pretože Gumimaci mi v nejakom slova zmysle ovplyvnili život :D (po zhliadnutí som pil vodu so sirupom (gumidžús) z najmenšej flašky Unicumu, a skákal som po byťe, kým mi zásoby nedošli... = pôsobivosť rozprávky: 100%) ps: mal som dokonca aj nejaký medál s ich obrázkom, mám pocit že symbolizoval ten drevený z rozprávky :) ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (8)

  • Princezna Klára (v originále Calla) je pojmenovaná po dceři prezidenta NBC Brandona Tartikoffa. (HappySmile)
  • Křeslo, ve kterém sedává Brůča (Bill Scott), má tvar Disneyho loga Mickeyho hlavy. (Mr.curry)

Reklama

Reklama