Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(6)

Steven Grant, vľúdny zamestnanec darčekového obchodu, začne mať výpadky pamäte a spomienky na iný, cudzí život. Časom zistí, že má disociatívnu poruchu osobnosti a delí sa o svoje telo so žoldnierom Marcom Spectorom. Ich nepriatelia sú im v pätách a tak sa musia naučiť pracovať so svojimi komplexnými identitami. Navyše sa ocitnú uprostred smrtonosnej záhady medzi mocnými egyptskými bohmi. (Disney+)

(viac)

Recenzie používateľa Dejvecd k tomuto seriálu (2)

Moon Knight (2022) 

Nová revolučná Marvelovka, ktorá by mohla konkurovať aj Jokerovi či Temnému Rytierovi je tu... Až na to, že vôbec. Moon Knight nám síce sľuboval, že prinesie temnejší a drsnejší Marvel, ale už niekde v polovici prvej epizódy sa to šeredne zvrtlo. Tvorcovia si odhryzli až moc veľké sústo a tak sa od zaujímavého príbehu a originálnych nápadov celkom upustilo a začala tá klasická Marvelovská jazda. Ostatne, za to asi môže aj množstvo pretáčok, ktoré z toho spravili výsledný produkt. Áno na jednu stranu musím uznať, že tu máme fantastického Oscara Isaaca a dobrú akciu, bohužiaľ okrem toho tu skoro nič nie je. Moon Knight viac ako Moon Knighta pripomína skôr Iron Mana a Layla je tu taký typický stereotyp silnej ženskej postavy. Tým však nechcem naznačiť, že seriál nie je pútavý. Vlastne nám na Marvelácke pomery dosť dobre predstavuje hl. hrdinu a celý svet okolo neho a príbeh, aj keď sa jedná o klasickejšiu Marvel šablónu vlastne nie je vôbec zlý. Niektoré epizódy, trochu bádali a iné viz. päťka boli úplne skvelé a dokázali veľmi dobre zahrať na emócie. Obyčajný fanúšik Marvelu asi v Moon Knightovi uvidí niečo extra originálne, ale pre ostatných divákov sa bude skôr jednať o trochu pozlátený, ale inak obyčajný Marvel. Chválim odvahu tvorcov pridať trochu viac krvi do akčných. Avšak, čo pochváliť nemôžem je záporná postava, ktorá je skrátka nudná, obyčajná a ničím nezaujímavá. Marvelu to proste so záporákmi úplne nejde. // Vo výsledku je Moon Knight nezaujímavou jednohubkou s kopu chýb a že by sa o tom rozprávalo niekoľko týždňov či mesiacov si nemyslím a už aj ja na to dosť rýchlo zabúdam. Prázdny seriál... 2/10 ()

Aktivuj oblek (2022) (E02) 

Škoda, a pri tom prvý diel vyzeral tak sľubne, že nám konečne predstaví trochu iný Marvel. Áno Moon Knight je oproti klasickej Marvelovke niečo iné a nové, ale aj pod tým pozlátkom je to stále len klasická Marvelovka. Sprvu sa mi štýl réžie zdal dosť roztekaný a nevýrazný, ale to bolo asi tými pretáčkami, pretože druhá epizóda už ukazuje trochu viac scén a záberov, ktoré zdá sa majú vlastný štýl a režisérsky odtlačok. Bohužiaľ Moon Knight sa dočkal od Disneyho pár pretáčok a tým pádom niektoré scény (myslím si, že sa jedná o pretočené scény) pôsobia ako vystrihnuté z akejkoľvek inej Marvelovky. Zároveň som dúfal, že Marcove psychologické rozpoloženie preskúmame trošku viac do hĺbky, ale to už chcem od Disneyho asi moc. To isté platí aj na to, že som dúfal, že Marc bude viacej street-level hrdinom, ktorý bude schytávať rany a nie len ich rozdávať, ale to je asi na family-friendly Marvel až moc. Nechápte ma zle, ale fakt, že keď si Marc nasadí oblek, tak je z neho nový nezničiteľný Iron-Man sa mi moc nepozdáva, sakra veď už aj Morbius sa vernejšie držal predlohy. A to som ešte ani nespomenul postavu Layly, pri ktorej sa bojím, že skončí ako Captain Marvel (silná ženská hrdinka, ktorá je vo svojej podstate plochou a nezaujímavou postavou) Aby som však nekydal len hnoj, tak uznávam, že Moon Knight vie fantasticky navodiť atmosféru pomocou úžasnej a vhodnej hudby. Príbeh sa síce odvíja ako klasická Marvelovka, ale dá sa na to pozerať a vďaka pohľadu Stevena to má aj nejaké skrášlenie, takže nesledujeme len plochý dej. Zároveň akcia je docela slušná a triky tiež. Postavy sa dajú sledovať, hlavne teda kvôli hercom, ktorí hrajú fantasticky. Je to taký menší oddych od klasického Marvelu, ale na to aby sa z toho stalo niečo viac tomu dosť chýba. Užiť sa to však dá, tak uvidíme čím Disney (ne)prekvapí. 7/10 ()

Súvisiace novinky

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (viac)

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (viac)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (viac)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (viac)

Reklama

Reklama