Reklama

Reklama

Letuška

(seriál)
  • USA The Flight Attendant (viac)
Trailer
Dráma / Mysteriózny / Thriller / Komédia
USA, (2020–2022), 11 h 58 min (Minutáž: 42–48 min)

Tvorcovia:

Steve Yockey

Predloha:

Christopher A. Bohjalian (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrajú:

Kaley Cuoco, Merle Dandridge, Nolan Gerard Funk, Michiel Huisman, T.R. Knight, Zosia Mamet, Rosie Perez, Colin Woodell, David Iacono, Michelle Gomez (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(16)

Obsahy(1)

Temně komediální thriller, inspirovaný celosvětově úspěšným románem Chrise Bohjaliana, pojednává o tom, jak se může celý život změnit během jediné noci. Letuška Cassandra Bowden (Kaley Cuoco) se probudí ve svém hotelovém pokoji v Dubaji, s příšernou kocovinou z předchozí noci a mrtvolou ležící vedle ní na posteli. Protože se bojí zavolat policii, pokračuje ve svých ranních aktivitách, jako by se nic nestalo, a přidá se k ostatním letuškám a pilotům cestujícím na letiště. V New Yorku je vyhledána agenty FBI, kteří se vyptávají na její nedávné mezipřistání v Dubaji. Zoufalá žena, která stále nedokáže poskládat střípky z oné osudné noci dohromady, začne přemítat o tom, jestli by mohla být vrah. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (9)

Letuška (2020) 

Zábavná "hračka", kde sa nikto netvári, že sa v nej deje niečo, čo by mohlo mať spoločné s realitou. Proste odviazaná detektívna zábava s dobre obsadenou Kaley Cuoco a do svojich úloh sa hodia v podstate všetci. Čaká nás zopár prekvapení, ktoré ale na riť nikoho neposadia, super lokácie, občas celkom šialené tempo, občas zase niečo drhne, ale nikdy sa seriál nezastaví a nezabočí do slepej uličky. Možno to ale chcelo jedného scenáristu. Nejde však o moju šálku čaju, i keď tajomstvá a detektívky mám rád. ()

V nouzové situaci (2020) (S01E01) 

Tvorcovia nám predstavujú pomerne nesympatickú hlavnú postavu. Cassie nemá problém s nezáväzným sexom, neriadeným pitím alkoholu a pôsobí tak roztekane a neisto, že si ju nespojíte s nikým, koho poznáte. Zatiaľ tak ide skôr o karikatúru, čo sa ale časom môže zmeniť. Prípad však vyzerá zaujímavo, nie je isté, či pôjde o klasickú detektívku, niečo mysteriózne, alebo niečo psychologické s prekvapivým rozuzlením, že Cassie je ešte viac mimo ako sme si mysleli. ()

Králíci (2020) (S01E02) 

Druhá epizóda podľa mňa nabrala na obrátkach, dozvedáme sa o istej podozrivej, ktorá začína hlavnú hrdinku stalkovať, čaká nás návšteva v práci mŕtveho, ďalší výsluch u FBI s prekvapivým rozuzlením a je nám podsúvané čo to o minulosti Cassie prostredníctvom symbolu zajaca, zatiaľ netušíme, čo to bude znamenať. ()

Okolnosti pohřbu (2020) (S01E03) 

Do hry sa dostáva ďalšia dejová línia, veľmi tajomná a špionážna, zatiaľ sa zdá, že je tu zbytočne, ale tak dá sa predpokladať, že nie a naviaže na ústrednú vraždu. Prím hrá pohreb Alexa, kde sa chová Cassie, ako inak, ako slon v porceláne. Ale ide samozrejme o to, aby sme sa niečo dozvedeli o Alexovej family. Priateľ Cassiinej advokátky je otravný a pre dej zbytočný, ale epizóda mala aj tak mala niečo do seba. ()

Konspirační teorie (2020) (S01E04) 

Tak vo "štvorke" sa stále niečo deje a dej sa posúva skutočne vpred, dozvedáme sa viacero dôležitých informácií. Ako ohľadom ústrednej dejovej línie, kde ale máme širší rozsah vedomostí než hlavná hrdinka, tak aj čo sa týka jej súkromného života, respektíve minulosti, ktorá ju formovala. No a do toho aj sex a alkohol, samozrejme. ()

Domy jiných lidí (2020) (S01E05) 

Cassie sa dostáva kde chce, pretože zhodou okolností sa náhodou spozná s ľuďmi, ktorí sú majstrami práve v tom, čo potrebuje. Neberte to ako kritiku, je to súčasť hry tohto hravého seriálu. Výsledný ortieľ ale môže prísť až v závere a pri nejakej tej pointe, tentokrát mi to pripadalo trochu viac zmätočne nakrútené, ako napríklad naposledy. ()

Po setmění (2020) (S01E06) 

Zatiaľ asi najslabšia epizóda. Nič k veci sa nerieši, akurát paralelná dejová línia s Mirandou má nejaké gule, veď zomrú hneď dvaja ľudia. Cassie sa len stále s niekým háda, snaží sa ukradnúť umelého poníka z dôvodu, aký by mala maximálne tak Lisa Simpson a tak tu máme v podstate iba guláš a chaos. ()

Hitchcockův motiv (2020) (S01E07) 

Cassie začne spolupracovať s Mirandou a seriál tak získal celkom slušné grády. Zároveň nás čaká na konci prekvapenie, ktoré som vážne neočakával. Niežeby vám vyrazilo dych, ale všetko sa začína postupne vysvetľovať a ukladať na svoje miesto v príbehu. ()

Přílety a odlety (2020) (S01E08) 

Uspokojivé uzavretie ďalšieho seriálu. To najväčšie prekvapenie, odhalenie vraha, nás čakalo v predchádzajúcej epizóde, ale "niečo" si nechali tvorcovia aj na záver. Inak ide skôr o súboje s nožíkmi, ako trebárs v Štvancovi a o to, kto koho zabije skôr, ale použijú sa aj zbrane, aby to bolo trochu pestrejšie. Taktiež sa uzavrie všetko čo je potrebné, takže nikto by nemal byť sklamaný, ak ho seriál už od začiatku oslovil. Stále však ide len o slušný mierny nadpriemer, záver si ale tie štyri hviezdy, aj vďaka Rímu, zaslúži. ()

Súvisiace novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (viac)

Reklama

Reklama