Reklama

Reklama

Ježiš Nazaretský

(TV film)
  • Česko Ježíš Nazaretský (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Judea pred 2000 rokmi patrila k územiam Rímskej ríše. Mladá žena Mária (Olivia Husseyová) sa vydá za Jozefa (Yorgo Voyagis), keď jej anjel zvestuje, že sa stane matkou božieho syna, Ježiša Krista. Porodí ho v maštali v Betleheme, kde ju navštívia traja mudrci (James Earl Jones, Donald Pleasence, Fernando Rey), ktorí sa poklonia jej synovi a prinesú mu vzácne dary zlato, myrtu a kadidlo. O 33 rokov neskôr Ján Krstiteľ (Michael York) očakáva príchod nového mesiáša, o čom káže všetkým ľuďom. Mesiášom je Ježiš Kristus. Kráľovi Herodesovi (Christopher Plummer) sa jeho kázne nepáčia, pretože vyvolávajú medzi ľuďmi nepokoje, a preto ho dá zatknúť a neskôr popraviť. Ježiš (Robert Powell) dospel, učil sa a načúval starším, napokon z neho vyrástol duchovný vodca podrobeného národa. Učí a koná množstvo zázrakov, ale zápasí aj s diablom a jeho pokušeniami. Má svojich dvanástich verných druhov, apoštolov, ktorí ho verne nasledujú na jeho ceste. Po príchode do Jeruzalema vyhodí kupcov z chrámu. Cíti, že čoskoro zomrie, pretože jeho učenie sa nepáči žiarlivým kňazom, ktorí žiadajú od rímskeho miestodržiteľa Piláta (Rod Steiger), aby Ježiša zatkol a dal popraviť. Napokon miesto pobytu mesiáša prezradí Judáš Iškariotský (Ian McShane). Ježiša po mučení popravia ako zločinca na kríži... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (66)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Grandiózna televízna produkcia, ktorú by som nazval pravdepodobne ultimatívnym prepisom Ježišových osudov. Síce nemá až takú spektakulárnosť, ako napr. KRÁĽ KRÁĽOV ( 1961 ), alebo takú krvavú a bolestivú realistickosť ako Gibsonovo UMUČENIE KRISTA, dopodrobna a precízne nám ale vyrozpráva tento úžasný príbeh. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Pripadám si trochu ako vegetarián, ktorý má zhodnotiť kvalitu steaku, keď ako nemilitantný ateista mám hodnotiť tento film. Odhliadnuc od obsahu môžem konštatovať, že Franco Zeffirelli, ktorého Rómeo a Júlia sú v mojej Top ten, je naozaj povolaným režisérom pre nakrútenie tohto televízneho veľkofilmu. Starostlivo si vybral plejádu vynikajúcich hercov, postaral sa aj o dobrú hudbu a autentickosť prostredia a kostýmov. Za slabinu pokladám predovšetkým dĺžku a tiež aj zbytočný, naivitou zaváňajúci, pátos komparzistov. Našťastie existuje možnosť zaujatia inertného postoja v podobe troch hviezdičiek, ktoré vyjadrujú mieru mojej spokojnosti s výsledkom. ()

Reklama

cutugno 

všetky recenzie používateľa

V tomto filme je krásne postrehnutý skutočný zmysel náboženstva , jeho myšlienka a podstata. Človek / ak ho smiem takto nazvať / ktorý bol základateľom cirkvi a kresťanskej viery mal na jeho začiatkoch jasný a vedomý cieľ od ktorého sa počas dejín upustilo. Vznikli ďalšie rôzne náboženstvá , nezmyselné a prostým človekom vymyslené modlitby,kázne,pôsty a do istej miery celkom odlišné názory / grécko-katolické a rímsko-katolické rozdelenie kreťanstva /. Dnešná cirkev je len nástroj ako manipulovať s názormi , spravaním a konaním ľudi. Myšlienka Ježiša Krista šla bokom , cirkev sa v historií ľudstva dopustila najväčších hriechov do neba volajúcich / kacírstvo /a brutálnych vrážd nevinných žien v mene Božom, za ktoré sa nikdy neospravedlnila ! Hamba ()

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Nebudeme sa tváriť že je to dokonalý film, ale najdlhší určite bol, 6 hodín a 20 minút, toľko môže mat nejaká séria seriálu, ale film? Prehnane dlhé ale za to dosť krásny film o našom spasiteľovi Ježišovi. A presne podľa biblie. Samozrejme napríklad také umučenie Krista je úplne o niečom inom ako bol Ježíš Nazaretský. Ale toto sa mi jednoducho páčilo a aj cez tu stopaž som si užil skoro koniec, veľkonočných sviatkov, ešte ten pondelok. Zároveň aj okrúhle 9.400 hodnotenie. 4* ()

lemonova 

všetky recenzie používateľa

Práve z dôvodu, že som kresťanka, nemám obzvlášť rada kresťanské filmy. Obvykle skĺznu do strašného pátosu, alebo sa snažia byť "súčasné" a vtedy vyznievajú povrchne. Väčšinou to skončí filmovou katastrofou. Doteraz neviem pochopiť, ako sa toto Zeffirellimu podarilo. Jeden z mála vzácnych filmov, ktorý skutočne funguje ako film a zároveň pre mňa stelesňuje posolstvo Evanjelia bez nánosov zbytočných banalít. ()

Galéria (66)

Zaujímavosti (27)

  • Zeffirelli tvrdí, že týmto filmom sa prehĺbila aj jeho vlastná viera. Osobitne spomína najmä na natáčanie scény poslednej večere, keď v miestnosti nastala atmosféra absolútneho ticha a hlbokej duchovnosti, zatiaľ čo vonku zúrila piesková búrka. „Ticho potom prerušilo vzlykanie mojich spolupracovníkov,“ spomína režisér. (MFJD)
  • Film měl premiéru na italské televizní stanici Rai 1 a to 27. března 1977. Spojené království a USA ho viděly o týden později. (Terva)
  • Pôvodne bol celý projekt pripravovaný ako seriál pre taliansku televíziu RAI. Neskôr ho uviedli v rôznych formách, dokonca i v kinosálach. (MFJD)

Súvisiace novinky

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (viac)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (viac)

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

15.06.2019

Slavný italský scenárista a režisér Franco Zeffirelli zemřel ve věku 96 let. Zprávu médiím potvrdil jeho syn. Zeffirelli byl známý především adaptacemi Shakespearových her a taky pojetím klasických… (viac)

Reklama

Reklama