Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Akčný
  • Dobrodružný

Posledné recenzie (147)

plagát

Zrodila sa hviezda (2018) 

Nestáva sa mi často, že sem prinesiem recenziu, lebo už dlho tu nebol film, ktorý by ma nadchol tak ako sa mi to stalo v 97-mom na premiére Titanicu. Vtedy som precitol k filmu a vďaka Cameronovi som pochopil ženskú dušu. A niečo podobné sa mi stálo teraz. Keď som videl najlepší film na svete bolo mi 12, čiže veľmi ľahko mi to opantalo dušu. Neveril som, že to čo som cítil vtedy, ešte raz príde. Nemožno porovnávať tieto dva filmy, ani sa to nedá a ani to nechcem. Len sa snažím vysvetliť svoje pocity po prvom pozretí. A už vôbec som nedôveroval Cooperovi, ktorý si na svoj režisérky debut zobral presne ako Cameron remake niečoho čo tu už bolo a čo už bolo povedané. Dokonca si prizval na pomoc neherečku, v mojich očiach pochybernú Lady Gagu. Ako toto vôbec môže dopadnúť? Človek, ktorý ide ako s kožou na trh. A práve o tom to je. Risknúť to za akýchkoľvek podmienok, to robí z filmára výnimočného-veľkého filmára. Cooper nemal odvahu to len natočiť podľa svojho scenára, zohnať na to peniaze ale hlavne sa predviesť ako herec-režisér, nespevák. Chápete dva rozdielni ľudia dali dokopy film s hudbou, ktorá hrá tam kde má, a je nefalšovaná. Je jasné že tento film nemá na Titanic ani sa o to nesnaží. Ako som už písal v recenzii o Titanicu, milujem ten film preto lebo som platonicky miloval Rose, za to že vedela obetovať pre Jacka všetko (postavenie, svadbu, peniaze, majetok, luxus), v dnešnej dobe jedinečné. O tom je hlavne Titanic a tak nejak to je aj tu. Spevácky rebel-alkoholik na pokraji infarktu, či porážky tiež stretne svojho anjela. A je preňho ochotný položiť to najcennejšie a tak krásne je to zakomponované do záverečnej skladby I’ll Never Love Again, kde si navzájom vyznajú čo hrialo ich duše. A tu sa skláňam pred Lady Gagov, tu každí precitne a s Cooperovým dodatkom je všetko odpustené, lebo iba na láske záleží. Niekedy to tak býva, že na prvý pohľad silný jedinec v sebe nesie veľa bôľu a aj keď býva vzorom pre iných, ktorí ku nemu hľadia, nedokáže riešiť situáciu iba tak že príde radikálny skok. Dá sa na tom polemizovať ako by to skončilo keby ? Tak ako Jack zachránil Rose, tak aj Jackson to dal Ally a o tom je láska. Mám po 33ke, mám pri sebe, pre mňa tú najlepšiu ženu, ktorú by som si ani vo sne a ani vo filme nemohol priať. A som rád, že pri záverečnej piesni sme boli spolu a sme si rovnako drahí aj napriek osudu, lebo to ona zachránila mňa. A nielen preto ju milujem ale hlavne za to aká je. Všetci potrebujeme mať pri sebe niekoho kto nás vypočuje a nesklame. Nie všetko je ružové ale po búrke sa naozaj vyjasní za tom Vám ručím. Ďakujem Bradley, ďakujem Stefani za to, že ste nazabudli na čom svet stojí a prečo, začo sa oplatí ZOMRIEŤ.

plagát

Vlk z Wall Street (2013) 

Staronový Scorsese, ktorý má čo ponúknuť aj dosť dlhej minutáži. Trojhodinová jazda z Leom v jeho životnej forme je naprosto skvelá. Ako patrilo šesťdesiatym rokom sex, drugs a rock n roll tak tu sa to točí okolo prachov, lepšie to znie ako sex, drugs a money. Na rozdiel od komornejších veci od Scorseseho nejde o prešlap ale pár veciam by sa dalo vyhnúť v dobrom svetle. Réžia, casting, kamera a hudba ok len výslednému efektu stále niečo chýba. Možno to je len môj pocit ale tak troška rocku od Rolling Stones a hneď to má tie správne gule. To by bol Scorsese ktorého mám tak rád.

plagát

Requiem za sen (2000) 

Film ktorému som sa dosť vyhýbal, lebo som nemyslel že dokáže niekto túto tému ponúknuť aj bez veľkých škatuliek. Drogy - svintvo? - osud? - prekliatie? - hra? - či len výnosný biznis s ľudskou márnivosťou. Vybrať si aký život chcem žiť je len na mňe. Či radšej prepadnem sebaklamu o tom že žijeme len raz a práve tu a teraz. Že treba v živote všetko skúsiť aj za cenu vlastnej deštrukcie a pádu na dno. Doba v ktorej žijeme prináša už drogy v školskom veku a v dospelosti dostaneš možnosť posunúť latku vyšie alebo ju stiahneš! Je to len otázka povahy a sile osobnosti. Keby sa drogy zdanili ako chlast a cigarety, tak by tento problém možno klesol na polovicu. To chce nech pije, hulí, fetuje ale pekne na bielo. Na čierno to nemá zmysel, len podporuješ túto skorumpovanú spoločnosť. Vláda a Mafia - ruka, ruku myje. Či zisk pôjde jednej či druhej kurve na tom nezáleží. Lebo takýto scenár aj tak nenastane. To by sa musel svet zamyslieť a zblázniť.

Posledné hodnotenia (2 173)

Najväčšie kriminálne prípady Slovenska (2006) (seriál)

25.03.2024

Votrelec: Covenant (2017)

05.03.2024

Svätohor (1984) (TV film)

19.02.2024

Bon Jovi - All About Lovin' You (2003) (hudobný videoklip)

15.01.2024

Bon Jovi - Misunderstood (2002) (hudobný videoklip)

15.01.2024

Zbohom, baby (2007)

19.11.2023

Unesené (2013)

19.11.2023

Variácie slávy (1991) (TV film)

14.10.2023

Avatar: Cesta vody (2022)

10.09.2023

Reklama