Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Krimi
  • Sci-Fi
  • Komédia

Obľúbené filmy (8)

Filip Neri - Buďte dobrí, ak môžete

Filip Neri - Buďte dobrí, ak môžete (1983)

Toto je taký zvláštny film, byť na mieste cirkvi, tak ho propagujem všade. Ono je to tam podané takou zvláštnou formou, medzi zlom a dobrom nie je až také veľké vákuum, lebo kto si tento film pozrie detailne, zisti, že ozajstná láska sa rodí za pomoci diabla a možno bez neho by sa nezrodila a k tomu výborná filmová hudba. A nezabúdajme, že človek z ľubovoľného filmu najskôr zabudne na filmovú hudbu, avšak tá je rovnako dôležitá ako scenár, réžia, kamera a v neposlednom rade samotní herci. I, keď videl som už filmy s výbornými hercami možno aj réžiou, ale nevhodná filmová hudba vie výrazne pokaziť filmový zážitok

Ježiš Nazaretský

Ježiš Nazaretský (1977)

Z nekritického pohľadu na kresťanského Ježiša nie je ani jeden film tak dobre urobený ako tento, dobre napísaný scenár, réžia a hudba. Na začiatku sú síce niektoré hluché miesta, na niektorých miestach je zle zvolená hudba, ale na ostatných je zas vynikajúca. Jediná škoda je, že sa to netočilo lepšou technikou a širokouhlým formátom.

Dvaja muži v meste

Dvaja muži v meste (1973)

Stačí v živote urobiť blbú chybu a už sa to s vami ťahá, no a, keď ma človek ešte väčšiu smolu a príde o milovanú osobu a potom sa to už sype a sype. Osobne si nemyslím, že by sa dobrovoľne vzdal policajtom, asi by ho najskôr by bol zastrelený na úteku, ale aj tam mal smolu, že nejakým spôsobom nechcel byt zlý. Výborní herci, réžia, hudba i kamera, to boli ešte zlate časy kvalitných filmov z európskej produkcie.

Vtedy na Západe

Vtedy na Západe (1968)

Niektoré scény sú zbytočne dlhé, niektoré sú zbytočné. Spoiler: harmoinika na začiatku hraje dobre, neskôr je, ale až príliš sebaistý, múdry a vzdelaný. Mcbainova priemer, ale bola krásna žena. Pán vláčik je zbytočne dlho zobrazovaní a hudba pri tej postave sa mi nepáči, Frank je celkom dobrý, ale málo zákerný, to sa ukáže pri konci, keď sa ho chystajú zabiť. Najlepší je Čejen, nemám nič kritické, čo by som na neho napísal i, keď možno mal byt trocha viac nevychovanejší. Tak, ako niektoré scény sú vynikajúce zahŕňa to aj hudbu naproti tomu niektoré sú až zle, podľa mňa režisér použil až priveľa rôznej hudby, niekedy je to na škodu. Posledná scéna, kde sú proti sebe Frank a harmonika je takmer dokonalá, od hudby cez kameru až po skoky do minulosti. Zhrniem to takto, film mal byť kratší maximálne 90 minút, viac dramaticky, pán vláčik sa tam nemal vôbec objaviť (on to zahral veľmi dobre, len nemal tam byť), a každopádne menej hudby v zmysle príliš veľa hudobných tém je tam použitých.

Motýlik

Motýlik (1973)

Výborná kamera, scenár, filmová hudba a životný výkon McQueena a Hoffmana. Louis Dega (Hofmann) jednému z väzňov: "Čo očakávate, že poviem? Ten muž riskoval svoj život, aby zachránil môj..." Film je ťažký, veľmi drsný, smutný, plný beznádeje, zúfalstva a strateného života.