Reklama

Reklama

V mene otca

  • Česko Ve jménu otce (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Politická dráma nakrútená podľa skutočnej udalosti rozpráva príbeh malého írskeho zlodeja Gerryho Conlona, ktorý bol roku 1974 krivo obvinený z bombového útoku na londýnsky bar. K atentátu sa prihlásila teroristická organizácia IRA. Gerry Conlon sa spolu s ďalšími štyrmi priateľmi dostal do väzenia a kvôli obvineniu z terorizmu si mal odpykať doživotný trest. Jeho otcovi sa s pomocou tvrdohlavej britskej právničky podarilo po štrnástich rokoch dostať Gerryho na slobodu a preukázať jeho nevinu. Film nakrútený podľa autobiografickej knihy Gerryho Conlona je výpoveďou o dobe, kedy sa boj s írskymi teroristami zmenil na hon na čarodejnice. Zároveň je však aj príbehom naničhodníka, flákača a podvodníka, ktorý po štrnástich rokoch vychádza z väzenia ako čestný a zásadový muž pripravený čeliť životu a niesť zaň zodpovednosť. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (398)

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Existuje mnoho filmů, které jednoduše nejsou hezké a koukání na ně rozhodně není tou typicky příjemnou, zábavnou a oddychovou záležitostí. Takovéto filmy ovšem mají většinou několik scén, které nám zamotají hlavu způsobem nevídaným, či nám doslova vyrazí dech. Ve jménu otce v podstatě spadá do této kategorie s tím rozdílem, že těch strhujících scén je zde několik desítek. Začne to úvodní naháněčkou, pokračuje to strhujícím výslechem, nekompromisním soudem, sekvencemi ve vězení a závěrečná očista je monumentální vrchol. Několikrát se divák přistihne se slzami v očích aniž by si to zprvu vůbec uvědomoval. Neuvěřitelný a syrovými emocemi doslova nabitý Daniel Day-Lewis a ještě lepší Jim Sheridan. U Boxera jsem si myslel, že to byl ojedinělý výkon. Teď už o kvalitách tohoto méně známého režiséra nepochybuji ani v nejmenším a budu se pídit po všech jeho filmech. Jeden z nejlepších kousků roku. ()

RHK 

všetky recenzie používateľa

Celosvětově divácky úspěšný film. Irsko - anglický snímek sleduje příběh skupiny Irů neprávem obviněných a na dlouhé tresty odsouzených z bombového útoku. Napínavé, věrohodné, realistické a silné drama o irsko - anglickém konfliktu a jeho nevinných obětech. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=H0ff5KjZ7vM ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Jim Sheridan napísal scenár na základe autobiografickej knihy Jerryho Conlona, ktorý bol odsúdený za niečo čo neurobil. D. Day-Lewis, ktorý spolupracoval so Sheridanom aj na snímkach Moja ľavá noha a Boxer, bol ideálnou voľbou a stvárnil svoju životnú úlohu. Stvárnenie jeho postavy od ľahkomyselného mladíka až po cieľavedomého muža, ktorý po smrti svojho otca nekomromisne bojuje za pravdu, prinieslo zaslúženú nomináciu na oscara. Samozrejme nejde nespomenúť výnikajúceho P. Postlethwaiteho v úlohe Jerryho otca, takisto jeho životná rola. Záverečná scéna v súdnej sieni za doprovodu piesne od Shinead O Connor "You make me the thief of your heart" je nezabudnuteľná. Dokonalé skĺbenie filmu, hudby a emocií. Jeden z mojich najobľúbenejších filmov.100%. ()

Cival 

všetky recenzie používateľa

Lahůdkově zrežírované soudně-vězeňsko-teroristicko-policejní drama, které by šlo za jiných okolností pranýřovat kvůli přepálenosti oné "řady nešťastných příhod" a z toho plynoucí nevěrohodnosti. Bohužel, se to takhle nějak doopravdy stalo a film je ještě o to silnější! Skutečné události byly málokdy převedeny na plátno v tak strhující a bezvýhradně FILMOVÉ podobě. ()

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Silný příběh o nespravedlnosti, scénář, který se snaží vyhýbat patosu, obstojná režie a vynikající Day-Lewis mne přesvědčili, že patří k tomu nejlepšímu, co bylo na téma nespravedlivě odsouzených natočeno. I když o boji jednotlivce proti justičnímu systému stále mezi mými favority zůstávají Dva muži ve městě, Život Davida Galea a Černý talár pro vraha, čtvrtou příčku si tento film zaslouží. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (9)

  • Postava policejního komisaře Dixona (Corin Redgrave) je směsicí několika policejních důstojníků, kteří byli spojeni s případem. (liquido26)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 151krát, což je 1,18krát za minutu. (Dixxx)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (viac)

Charlize Theron versus Vikingové

Charlize Theron versus Vikingové

25.10.2012

Bohužel, prozatím jen jako producentka. Její společnost Denver & Delilah totiž pro stanici ABC natočí pilotní film nového historicko-dobrodružného seriálu The Clan. Ten se bude odehrávat v raném… (viac)

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (viac)

Sheridanova černá mše

Sheridanova černá mše

16.01.2009

Moje levá noha, Ve jménu otce či blížící se americký remake dánských Bratrů. I tento malý vzorek z filmografie Jima Sheridana stačí k tomu, abychom se intenzivně zajímali o jeho plány do budoucna.… (viac)

Reklama

Reklama