Reklama

Reklama

V mene otca

  • Česko Ve jménu otce (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Politická dráma nakrútená podľa skutočnej udalosti rozpráva príbeh malého írskeho zlodeja Gerryho Conlona, ktorý bol roku 1974 krivo obvinený z bombového útoku na londýnsky bar. K atentátu sa prihlásila teroristická organizácia IRA. Gerry Conlon sa spolu s ďalšími štyrmi priateľmi dostal do väzenia a kvôli obvineniu z terorizmu si mal odpykať doživotný trest. Jeho otcovi sa s pomocou tvrdohlavej britskej právničky podarilo po štrnástich rokoch dostať Gerryho na slobodu a preukázať jeho nevinu. Film nakrútený podľa autobiografickej knihy Gerryho Conlona je výpoveďou o dobe, kedy sa boj s írskymi teroristami zmenil na hon na čarodejnice. Zároveň je však aj príbehom naničhodníka, flákača a podvodníka, ktorý po štrnástich rokoch vychádza z väzenia ako čestný a zásadový muž pripravený čeliť životu a niesť zaň zodpovednosť. (STV)

(viac)

Zaujímavosti (9)

  • Jako přípravu na natáčení zvolil Daniel Day-Lewis (Gerry Conlon) pobyt v mrazivě ponuré vězeňské cele a vyžadoval po členech štábu, aby ho slovně napadali a polévali ledovou vodou. (nezavisla)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 151krát, což je 1,18krát za minutu. (Dixxx)
  • Postava policejního komisaře Dixona (Corin Redgrave) je směsicí několika policejních důstojníků, kteří byli spojeni s případem. (liquido26)
  • Daniel Day-Lewis (Gerry Conlon) mluvil s irským přízvukem po celou dobu natáčení, i když se zrovna netočilo. (liquido26)
  • Při scéně ve vězení, předtím, než člen IRA zapálí dozorce, se promítá film Kmotr. (CliffLee)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (viac)

Charlize Theron versus Vikingové

Charlize Theron versus Vikingové

25.10.2012

Bohužel, prozatím jen jako producentka. Její společnost Denver & Delilah totiž pro stanici ABC natočí pilotní film nového historicko-dobrodružného seriálu The Clan. Ten se bude odehrávat v raném… (viac)

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (viac)

Sheridanova černá mše

Sheridanova černá mše

16.01.2009

Moje levá noha, Ve jménu otce či blížící se americký remake dánských Bratrů. I tento malý vzorek z filmografie Jima Sheridana stačí k tomu, abychom se intenzivně zajímali o jeho plány do budoucna.… (viac)

Reklama

Reklama