Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh boxera, ktorý sa po návrate z väzenia snaží vrátiť do normálneho života. Belfastský boxer a vojak IRA Danny Boy Flynn sa po štrnástich rokoch vracia z väzenia a snaží sa znovu vrátiť do normálneho života. Jeho bývalá láska je však už medzitým vydatá za iného uväzneného člena IRA. Danny ďalej boxuje a v jeho telocvični sa stretávajú katolíci i protestanti. Sektárske násilie však tejto zdanlivej idylke neumožní dlhé trvanie... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (150)

emma53 

všetky recenzie používateľa

Ještě pár filmů a Lewisek půjde na chvilku ke mně domů do topky. Tady byl opět senzační a jsem ráda oproti mužskému pokolení, že tam zase tolik pudrovaček nebylo. Je to umění, naházet do jednoho mixéru, kýbl romantiky, boxu a nenávisti mezi proti protestanty a katolíky v poměru, který ve výsledku chutnal i když ta hořkost z nesmyslných nesvárů přece jen chvíli zůstane na jazyku. Jimovi se povedlo zapůsobit na tu správnou strunu našich emocí a za to mu patří díky. ()

JohnSmith 

všetky recenzie používateľa

Další z mnoha filmů,které jsou přechvalovány.Bohužel mi celý film přišel hodně utahaný a samotný box byl velice nezáživně natočený. Lehce se Sheridan otírá o IRA a problémy v Severním Irsku,ale potíž je v tom,že opravdu jen lehce.Není mi jasné jestli točil film boxerovi s IRA v pozadí nebo o IRA s boxerem v pozadí. ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Obdivujem, ako sa britský herecký elegán Daniel Day - Lewis dokáže na 100 % stotožniť so svojou rolou, a toho BOXERA mu uveríte všetkými desiatimi, a to akože vážne, bez srandy, s istou vážnosťou. Nič mu nie je cudzie, dokáže sa prevteliť do mrzáka, prezidenta, naftára, hawkeyho, Billa mäsiara..., a vždy je to udalosť spomedzi všetkých hereckých výkonov, ktoré sú v daný rok k dispozícii. Nazýva sa to aj : Stanislavského metóda, ktorú obľuboval slávny Brando. Herec si zrejme dobre porozumel s írskym režisérom Jimom Sheridanom na predchádzajúcej spolupráci na V mene otca, a to nehovoriac taktiež i na pôvodnej, originálnej, brilantnej Mojej ľavej nohe, ktorá mu absolútne zaslúžene priniesla cenu Akadémie - pre najlepšieho herca v hlavnej úlohe. Zdá sa mi ale, že je B.O.X.E.R z tejto trojice - najslabší ? Hm... Aspoň mne sa to tak určite javí, i keď som vyslovene občas chcel udeliť za štyri hviezdičky ! Niekde som normálne čítal, že by sa Dano profesionálne uživil boxom, ( s tým nesúhlasím, pretože by som bol extrémne ochudobnený o jednu vynikajúcu LEGENDU, ktorou sa právoplatne stal, a to nielen kvôli trom zlatým plešivcom za hlavné úlohy, stačí sa pozrieť, na hoc aký film, kde si zahral, a pozorovať jeho unikátnu angažovanosť... ) áno, je strhujúci a excelentný, ale film ako celok, nedrží pohromade, aj keď má po ruke fenomenálnu, fantastickú herečku E.M.I.L.Y W.A.T.S.O.N, na ktorú sa chystám v prelomovom debute - Prelomiť vlny, od dánskeho provokatéra von Triera. Najslabší článok v snímku je najmä strihová zložka + scenár, ktorý miestami nedrží po kope, škrípe. Kvôli hereckým výkonom, a občas trochu drsnejšej, autentickej výpovedi z problematického ĺrska, film funguje na plný plyn, ale niekedy sa pozerám na scény, ktoré zaváňajú nudou, ktorá nakoniec otupuje výsledné hodnotenie, ktoré podľa mňa, nie je na 80 %. Skôr - 7 bodov z desiatich, by bolo na mieste... To sa bohužiaľ ešte zatiaľ nedá takto hodnotiť ( na mysli mám CSFD. cz ), a preto sa prikláňam k šesťdesiatkovej variante. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Syrový, realistický, dokonale zahraný (Daniel Day-Lewis, Emily Watson). Je docela paradoxní, že také v devadesátých letech byla tematika IRA využívaná častěji než mnohem děsivější nebezpečí ze strany islámského světa. Výrazově nenápadné drama, které si zaslouží opakované zhlédnutí. Je to takový poměrně přímočarý kus, který ovšem rozehrál hodně motivů, ale žádný nemá patřičnou hloubku a sílu. Navíc zamrzí, že má výborného režiséra, jenž ovšem tentokrát zůstal ve stínu svých jiných látek (Moje levá noha, Ve jménu otce). Přesto příště možná půjdu o hvězdu nahoru. Tahle parta by si jí zřejmě zasloužila. ()

RomanHyde 

všetky recenzie používateľa

Je to velmi nenápadný snímek., ale o to více vtáhne a zaujme. "Boxer" nastavuje naší společnosti, kde hraje prim nenávist a zlost ,nemilosrdné zrcadlo. V samotném závěru má trošku nádech happy endu aneb "na každou svini se najde řezník ", ale přesto po skončení filmu jsem se přistihl v pesimistické a ponuré náladě, což vypovídá o kvalitně odvedené práci. Tvůrci vytěžili z minima naprosté maximum.. tím minimem samozřejmě myslím náklady , protože snímek je zjevně nízkorozpočtový... minimem rozhodně nemůžeme nazvat obsazení, jelikož to je hvězdné a Daniel Day-Lewis je neuvěřitelně přesvědčivý... ostatně jako vždycky. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (3)

  • Před natáčením trénoval Daniel Day-Lewis s mistrem světa Barrym McGuiganem, který tvrdí, že Day-Lewis by se teď boxem uživil. (c.tucker)
  • Přestože se děj filmu odehrává v Belfastu, natáčelo se především v Dublinu. (skudiblik)

Reklama

Reklama