Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh boxera, ktorý sa po návrate z väzenia snaží vrátiť do normálneho života. Belfastský boxer a vojak IRA Danny Boy Flynn sa po štrnástich rokoch vracia z väzenia a snaží sa znovu vrátiť do normálneho života. Jeho bývalá láska je však už medzitým vydatá za iného uväzneného člena IRA. Danny ďalej boxuje a v jeho telocvični sa stretávajú katolíci i protestanti. Sektárske násilie však tejto zdanlivej idylke neumožní dlhé trvanie... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (151)

classic 

všetky recenzie používateľa

Obdivujem, ako sa britský herecký elegán Daniel Day - Lewis dokáže na 100 % stotožniť so svojou rolou, a toho BOXERA mu uveríte všetkými desiatimi, a to akože vážne, bez srandy, s istou vážnosťou. Nič mu nie je cudzie, dokáže sa prevteliť do mrzáka, prezidenta, naftára, hawkeyho, Billa mäsiara..., a vždy je to udalosť spomedzi všetkých hereckých výkonov, ktoré sú v daný rok k dispozícii. Nazýva sa to aj : Stanislavského metóda, ktorú obľuboval slávny Brando. Herec si zrejme dobre porozumel s írskym režisérom Jimom Sheridanom na predchádzajúcej spolupráci na V mene otca, a to nehovoriac taktiež i na pôvodnej, originálnej, brilantnej Mojej ľavej nohe, ktorá mu absolútne zaslúžene priniesla cenu Akadémie - pre najlepšieho herca v hlavnej úlohe. Zdá sa mi ale, že je B.O.X.E.R z tejto trojice - najslabší ? Hm... Aspoň mne sa to tak určite javí, i keď som vyslovene občas chcel udeliť za štyri hviezdičky ! Niekde som normálne čítal, že by sa Dano profesionálne uživil boxom, ( s tým nesúhlasím, pretože by som bol extrémne ochudobnený o jednu vynikajúcu LEGENDU, ktorou sa právoplatne stal, a to nielen kvôli trom zlatým plešivcom za hlavné úlohy, stačí sa pozrieť, na hoc aký film, kde si zahral, a pozorovať jeho unikátnu angažovanosť... ) áno, je strhujúci a excelentný, ale film ako celok, nedrží pohromade, aj keď má po ruke fenomenálnu, fantastickú herečku E.M.I.L.Y W.A.T.S.O.N, na ktorú sa chystám v prelomovom debute - Prelomiť vlny, od dánskeho provokatéra von Triera. Najslabší článok v snímku je najmä strihová zložka + scenár, ktorý miestami nedrží po kope, škrípe. Kvôli hereckým výkonom, a občas trochu drsnejšej, autentickej výpovedi z problematického ĺrska, film funguje na plný plyn, ale niekedy sa pozerám na scény, ktoré zaváňajú nudou, ktorá nakoniec otupuje výsledné hodnotenie, ktoré podľa mňa, nie je na 80 %. Skôr - 7 bodov z desiatich, by bolo na mieste... To sa bohužiaľ ešte zatiaľ nedá takto hodnotiť ( na mysli mám CSFD. cz ), a preto sa prikláňam k šesťdesiatkovej variante. ()

mortak 

všetky recenzie používateľa

Bohužel film trpí schématickým rozložením rolí. Dobrý katolík chce mír, ten zlý je jednostrunně nenávistný až za hrob. Lewis připomíná hrdiny z knížek mého dětství - měli vždy zarputilý výraz v tváři, když šli jako tank za svým cílem. Film pozdvihuje z průměru jen nápaditá režie. A ten patetický závěr...no,no,no ()

Reklama

Smok 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemné prekvapenie z edície lacných dvd zo stánku. Dobrý pomer cena / výkon. Film krásne ukazuje nezmyselnosť nenávisti medzi katolíkmi a protestantmi v Írsku a ich "drobné" prieky typu bomba pod autom, alebo prestrelená hlava :( Plus výborný DD Lewis, citlivá love story, a boxerské zápasy ako bonus. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Film Boxer som videl už veľmi dávno, ale až po V mene otca a Mojej ľavej nohe, ktoré ma veľmi zaujali. Boxer ma bohužiaľ väčšinu času nudil, mal som pocit, že postavy stále iba bezvýznamne kecajú, vchádzajú do dverí, vychádzajú z nich, prechádzajú sa po ulici, atď.. A poriadny box stále nikde. Chcelo by to vidieť po rokoch ešte raz, možno som k filmu nespravodlivý. VIDENÉ ZNOVA 10/2016: Ako som predpokladal, tento film potreboval revíziu. Áno, postavy vchádzajú a vychádzajú z dverí, kecajú, ale nie bezvýznamne, ale to nie je zďaleka všetko. Aby som to zhrnul, Sheridan + Day Lewis a môj mozog, to ide perfektne dokopy. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

IRA a box, má oblíbená témata nejen na filmovém plátně, takže se na Boxera nemůžu dívat zcela objektivně. Tady byl sice box sice věcí spíše zástupnou a zápasy nepatří k těm lépe nasnímaným, ale příběh z doby intenzivních mírových jednání a postupného odzbrojování IRA mě chytil. I když, co si budem povídat, hlavní postava Danny Flynn je až příliš umanutý správňák. Ale Sheridan tuhle ne nějak extra dobře napsanou postavu dokázal dobře podat, na čemž samozřejmě lví podíl i Daniel Day-Lewis, jemuž spolupráce s krajanem svědčí. Výborná byla i Emily Watson v jedné ze svých nejlepších rolí, pochopitelně Brian Cox a v neposlední řadě Ken Stott. Jsou sice lepší IRA filmy, ale i tenhle měl něco do sebe. 75% ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (3)

  • Přestože se děj filmu odehrává v Belfastu, natáčelo se především v Dublinu. (skudiblik)
  • Před natáčením trénoval Daniel Day-Lewis s mistrem světa Barrym McGuiganem, který tvrdí, že Day-Lewis by se teď boxem uživil. (c.tucker)

Reklama

Reklama