Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh boxera, ktorý sa po návrate z väzenia snaží vrátiť do normálneho života. Belfastský boxer a vojak IRA Danny Boy Flynn sa po štrnástich rokoch vracia z väzenia a snaží sa znovu vrátiť do normálneho života. Jeho bývalá láska je však už medzitým vydatá za iného uväzneného člena IRA. Danny ďalej boxuje a v jeho telocvični sa stretávajú katolíci i protestanti. Sektárske násilie však tejto zdanlivej idylke neumožní dlhé trvanie... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (151)

Aidan 

všetky recenzie používateľa

Zajímavé okénko do severoirského konfliktu, do iracionálních, hluboko zakořeněných nenávistí, z nichž těžko vybřednout. V jinak poměrně realistickém filmu mi však překážela tu fráze, tady zas patetická scéna, jinde šablonovitá postava. A navzdory dobrému herectví Daniela Day-Lewise a Emily Watsonové jsem se do jejich postav nedokázal dostatečně vcítit a trochu se nudil. Romantické téma, které vposledku staví citovou věrnost po léta zamilovaných nad věrnost manželskému slibu, dle mého také neústí šťastně. Útěk hrdinů ze světa politických a náboženských předsudků k ideálu vlastního, soukromého, sekulárního štěstí je pochopitelný, ale vede z bláta do louže. V závěru jsem se tak nemohl ubránit myšlenkám na uvězněného manžela, o němž happy end mlčel. ()

hans500 

všetky recenzie používateľa

Spojení režisérského umu Jima Sheridana a nadpozemského herectví Daniela Day-Lewise je sázkou na jistotu, z jejich spolupráce už dříve vzešly dva výborné filmy ("Moje levá noha" a "Ve jménu otce") a ani "Boxer" není výjimkou. Tento film je také zaměřený na IRA (o IRA je už film "Ve jménu otce"), Day-Lewis je propuštěný vězeň, který začne boxovat, a i v této roli je naprosto přesvědčivý. Výborný výkon předvádí i Emily Watson. Film má zajímavý scénář, přiměřené tempo a dobrou kameru. ()

Reklama

Smok 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemné prekvapenie z edície lacných dvd zo stánku. Dobrý pomer cena / výkon. Film krásne ukazuje nezmyselnosť nenávisti medzi katolíkmi a protestantmi v Írsku a ich "drobné" prieky typu bomba pod autom, alebo prestrelená hlava :( Plus výborný DD Lewis, citlivá love story, a boxerské zápasy ako bonus. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemné prekvapenie. Nebyť gudaulina, určite by som oň prišiel (má "iba" 75 %). Napriek vďake za sprostredkovanie však s ním nemôžem súhlasiť, že je to film o jednej nešťastne zemi a nešťastnej dobe. Ja ho vnímam ako film o ľudskej zlobe, fanatizme, túžbe po dominancii a tieto vlastnosti nie sú viazané na konkrétnu zem. Stačí hocikde dodať trochu náboženského, nacionálneho alebo rasového agaru a Severné Írsko bude aj tam, kde by ho nikto nečakal. Film je veľmi dobre nakrútený a zahraný, realistický, ponúkajúci množstvo námetov na zamyslenie, doprevádza ho výborná hudba, ktorá znie v ušiach aj po záverečných titulkoch a spoločne s Krvavou nedeľou a V mene otca tvorí trojicu filmov, ktoré treba vidieť, aby sme mali predstavu ako to vyzerá po prekročení Rubikonu. Takže s Boxerom mám iba jeden problém - prečo som mu nedal plný počet hviezdičiek. Iba preto, aby som mal dôvod ho vidieť ešte raz. ()

El Loco 

všetky recenzie používateľa

Film o boxerovi, ktorý nie je tak celkom o boxe...V hlavnej úlohe najlepší britský herec súčasnosti (Anthony, Ben a Jeremy...sorry fellas) rozohrávajúci psychologickú drámu o podstate mieru, lásky a tolerancie na pozadí bojov paravojenskej odnože Írskej republikánskej armády v severoírskom Belfaste. Jim Sheridan dáva s odvahou päsťou do oka príslušníkom Provisional Irish Republican Army pričom poukazuje na možné následky ľudskej hlúposti a obmedzenosti. Drsné ulice Belfastu v kontraste s vyčačkanými salónikmi kráľovského Londýna s jednoznačným odkazom na ľahostajnosť bohatých Angličanov v otázke okamžitého a spoľahlivého riešenia protestantsko-katolíckeho konliktu v Severnom Írsku v období rokov 80´s až do prvej polovice 90´s v 20. storočí...a zobrazujúci malé svetielko nádeje na konci podmínovaného tunelu... ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (3)

  • Přestože se děj filmu odehrává v Belfastu, natáčelo se především v Dublinu. (skudiblik)
  • Před natáčením trénoval Daniel Day-Lewis s mistrem světa Barrym McGuiganem, který tvrdí, že Day-Lewis by se teď boxem uživil. (c.tucker)

Reklama

Reklama