Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh boxera, ktorý sa po návrate z väzenia snaží vrátiť do normálneho života. Belfastský boxer a vojak IRA Danny Boy Flynn sa po štrnástich rokoch vracia z väzenia a snaží sa znovu vrátiť do normálneho života. Jeho bývalá láska je však už medzitým vydatá za iného uväzneného člena IRA. Danny ďalej boxuje a v jeho telocvični sa stretávajú katolíci i protestanti. Sektárske násilie však tejto zdanlivej idylke neumožní dlhé trvanie... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (151)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Film Boxer som videl už veľmi dávno, ale až po V mene otca a Mojej ľavej nohe, ktoré ma veľmi zaujali. Boxer ma bohužiaľ väčšinu času nudil, mal som pocit, že postavy stále iba bezvýznamne kecajú, vchádzajú do dverí, vychádzajú z nich, prechádzajú sa po ulici, atď.. A poriadny box stále nikde. Chcelo by to vidieť po rokoch ešte raz, možno som k filmu nespravodlivý. VIDENÉ ZNOVA 10/2016: Ako som predpokladal, tento film potreboval revíziu. Áno, postavy vchádzajú a vychádzajú z dverí, kecajú, ale nie bezvýznamne, ale to nie je zďaleka všetko. Aby som to zhrnul, Sheridan + Day Lewis a môj mozog, to ide perfektne dokopy. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Tématiku IRA moc neobľubujem, ale tento snímok bude patriť k výnimkám. Hlavne vďaka charizmatickým výkonom D. Day Lewisa a E. Watson, ktorých som hltal v každej jednej scéne. Na druhú stranu, ale nosná kostra príbehu mohla byť o čosi zaujímavejšia (vrátane toho boxu), aj keď svojim záverom ma celkom milo prekvapila. Uvítal by som tiež viac emócií, rozhodne to chcelo lepšie naturálnejšie vyjadrenie tejto smutnej témy. Ešte šťastie, že tu bola tá jej romantická časť. Nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

Beastmaster4 

všetky recenzie používateľa

Nijak zvlášť zajímavý film o politických problémech v Irsku, partyzánském boji IRA a bojích mezi katolíky a protestanty. Kdesi zatím vším je troška toho boxování a to všechno podbarvené milostným dramatem. Je to celkem utahané a na to, že film nese název BOXER, tak je tu boxu dost málo a víceméně nehraje ani žádnou velkou roli. Ring je tu jen jakýmsi symbolem rovnosti. Pár dobrých hereckých momentů je utopených ve většině těch horších a box je tu hodně nezáživný. Film, na který se určitě už nikdy nepodívám. ()

mortak 

všetky recenzie používateľa

Bohužel film trpí schématickým rozložením rolí. Dobrý katolík chce mír, ten zlý je jednostrunně nenávistný až za hrob. Lewis připomíná hrdiny z knížek mého dětství - měli vždy zarputilý výraz v tváři, když šli jako tank za svým cílem. Film pozdvihuje z průměru jen nápaditá režie. A ten patetický závěr...no,no,no ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Jim Sheridan natocil aj lepsie filmy, na ktore nikdy nezabudnem, ako napriklad na dramu VE JMENU OTCE (1993), v ktorom si taktiez zahral Daniel Day-Lewis a v ktorom ukazal este väcsi herecky talent, ako v tomto filme. Tym ale nechcem povedat, ze by bol Boxer na zahodenie. Bavil ma tiez, pretoze problematika nacionalistickej IRA - teda Irskej republikanskej armady alebo nenavist medzi protestantmi a katolikmi je zaujimava tema a zaroven aj zamyslenie sa nad tym, ze extremny nacionalizmus neprinasa v ziadnej krajine nic dobre a rozostvava proti sebe ludi, ktori by chceli v klude a pokoji zit, ale nie je im to dovolene... 27.05.2010 ______ Daniel Day-Lewis - (Danny Flynn) +++ Emily Watson - (Maggie) +++ Brian Cox - (Joe Hamill) +++ Maria McDermottroe - (Betty) +++ David McBlain - (Sean) +++ Ciaran Fitzgerald - (Liam) +++ Produkcia: Jim Sheridan +++ Hudba: Gavin Friday, Maurice Seezer +++ ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (3)

  • Před natáčením trénoval Daniel Day-Lewis s mistrem světa Barrym McGuiganem, který tvrdí, že Day-Lewis by se teď boxem uživil. (c.tucker)
  • Přestože se děj filmu odehrává v Belfastu, natáčelo se především v Dublinu. (skudiblik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené