Reklama

Reklama

Smrtiace ticho

  • čeština Smrtící ticho (viac)
Trailer 1

Osamelý lovec Rayburn Swanson žijúci v ústraní uprostred divočiny sa ocitne v smrtiacej hre na mačku a myš, keď sa spolu so šerifkou Alice Gustafsonovou vydá pátrať po stopách  krutého zabijaka, ktorý v lesoch rozsieva smrť šípmi a oštepmi a unáša mladé nevinné dievčatá. Jednou z nich bola aj Rayburnova dcéra Gwen. ktorá pred piatimi rokmi bez stopy zmizla. Zdá sa, akoby šialenec unášal nevinné dospievajúce dievčatá, aby ich ochránil pred hriechmi sveta skôr, než im podľahnú. A miestni obyvatelia majú svoje tajomstvá, hriechy aj neresti. Rayborn je ťažký alkoholik a šerifka Alice má mimoriadne problematického brata Brooksa, ktorého sama tajne podozrieva, ale zároveň aj chráni. Okruh podozrivých je však veľký a maskovaný lesný zabijak zaútočí znova – tentoraz unesie mladú a nevinnú Molly. Lovec a šerifka musia urobiť všetko pre to, aby sériového vraha zastavili akôr, než dievča zomrie. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (185)

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Chybí taky zoufale všechno. Od lepšího a uvěřitelnějšího scénáře, po kvalitnější herecké výkony (Annabelle je vysloveně na ránu), až po nějaký normální konec. Takhle z toho vznikla jen veskrze průměrná kriminálka, kde nejzajímavější je asi tradičně Nikolaj Coster - Waldau a jeho přesvědčivě ztvárněný, hlavní hrdina. Sice pije jak duha, ale aspoň jsem mu to s přimhouřením jednoho oka v rámci mezí věřil. ()

alchac 

všetky recenzie používateľa

Lannisterovi škrtli ze scénáře ségru, pročež, nemaje do čeho píchnout, zachlastává na lesní samotě taktéž škrtnutý potěr, chrání stromy, objímá jeleny a leští pomalu rezavějící lauf. Tato idyla mu však vydrží jen do té doby, než mu v rezervaci začne mírně jebnutý Kopčem Železný masařit luzné náctky, což nasraného lesa pána zvedne od flašky a vyrazí ozdobit si hájovnu hejkalí kožkou. Od té chvíle se perunžel zajímavě začínající leč zvrhne v pitvání starých traumat dvou vidláckých rodin, v němž značně debilní počínání protřelého expytláka z mokré čtvrti shledávám ještě nejméně patologickým. A vše se samozřejmě vyřeší a v dobré vyzvrátí. ()

Reklama

Ouwen 

všetky recenzie používateľa

Má to perfektní náběh, naneštěstí ten kontrast mezi skvělými momenty a těmi nedotáhnutými, je strašně moc znát. Doufal jsem, že Silencing bude protkaný se zajetým klišé o tom, jak hlavní hrdina se postaví, se svými zkušenostmi, nějakýmu profíkovi. Bohužel, filmu chybí pořádnej tah na branku a skutečně zamrzí nevyužitý potenciál. Přišlo mi i, že celkové rozluzlení je takové laciné. K tomu je audiovizuál dost průměrný, místy až nepříjemně televizní a občasná drsnější akce, to sotva nakopne. Waldau hraje skvěle. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Život v mestečku Echo Falls v blízkosti národného parku v americko-kanadskom pohraničí sa zmení potom ako je v lese objavené telo iba 14 ročného dievčaťa, ktoré evidentne niekto lovil. To otvorí staré rany správcovi parku Rayburnovi Swansonovi pretože pred piatimi rokmi zmizla ich dcéra Gwen ktorá v čase zmiznutia bola v rovnakom veku. Vyšetrovaním prípadu je poverená šerifka Alex Gustafson, ktorej pre zmenu robí starosti jej mladší brat Brooks, ktorý bol v detstve týraný pestúnskou rodinou...Ponurú atmosféra ktorá sa vznáša nad osudmi jednotlivých postáv vystihuje aj počasie v meste. Dej filmu má pomerne rýchly spád a aj keď tento thriller nie je ničím výnimočný v mori slabých príbehov či seriálov produkovaných v poslednom období milovníka krimi príbehov príjemne pohladí na duši. Pre m§a osobne je to jeden z filmov, ktorý by si zaslúžil vyššie percentuálne ohodnotenie aj vzhľadom k dobrému hereckému výkonu Jamieho Lannistra... ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Na jednu stranu megaporce všemožných provařených klišé, patetického kýče, hereckého přehrávání, tedy ryzí středoproudovosti (thrillery v podobném stylu se točily už nejmíň před čtvrtstoletím), na druhou stranu ale temná atmoška, syrové podzimní scenérie jakéhosi amerického severozápadního prdelákova, fajn béčková zápletka se zakukleným lovcem a zhruba v polovině jeden nečekaný zvrat, který převážil jazýček na mých váhách směrem ke čtvrté. Plus body za finále. Misantropický samorostlý ožrala a zálesák Nikolaj fajn, ale Annabella s křehotinkovým xichtíkem mi v roli rebelské šerifky příliš neštymovala. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (12)

  • Poté, co je Rayburn (Nikolaj Coster-Waldau) postřelen do břicha a ošetřen, by bylo prakticky nemožné, aby se postavil na nohy a běžel lesem jako o necelých 24 hodin později. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama