Reklama

Reklama

Smrtiace ticho

  • čeština Smrtící ticho (viac)
Trailer 1

Osamelý lovec Rayburn Swanson žijúci v ústraní uprostred divočiny sa ocitne v smrtiacej hre na mačku a myš, keď sa spolu so šerifkou Alice Gustafsonovou vydá pátrať po stopách  krutého zabijaka, ktorý v lesoch rozsieva smrť šípmi a oštepmi a unáša mladé nevinné dievčatá. Jednou z nich bola aj Rayburnova dcéra Gwen. ktorá pred piatimi rokmi bez stopy zmizla. Zdá sa, akoby šialenec unášal nevinné dospievajúce dievčatá, aby ich ochránil pred hriechmi sveta skôr, než im podľahnú. A miestni obyvatelia majú svoje tajomstvá, hriechy aj neresti. Rayborn je ťažký alkoholik a šerifka Alice má mimoriadne problematického brata Brooksa, ktorého sama tajne podozrieva, ale zároveň aj chráni. Okruh podozrivých je však veľký a maskovaný lesný zabijak zaútočí znova – tentoraz unesie mladú a nevinnú Molly. Lovec a šerifka musia urobiť všetko pre to, aby sériového vraha zastavili akôr, než dievča zomrie. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (186)

Remedy 

všetky recenzie používateľa

Chudší příbuzný Wind Riveru, který sice nemá tak výraznou a drásající atmosféru, ale který je velmi důstojným zástupcem v daném žánru. Je tu pár ne úplně předvídatelných twistů, nicméně do popředí vystupuje především zvolený způsob záběrování a skvěle padnoucí soundtrack. Nikolaj Coster-Waldau má naštěstí dostatečně silné charisma na to, aby většinu diváckého zážitku utáhl na svých bedrech. Scenáristicky se jedná o takový neutrální průměr, po čistě řemeslné stránce jde o silný nadstandard. [65%] ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Život v mestečku Echo Falls v blízkosti národného parku v americko-kanadskom pohraničí sa zmení potom ako je v lese objavené telo iba 14 ročného dievčaťa, ktoré evidentne niekto lovil. To otvorí staré rany správcovi parku Rayburnovi Swansonovi pretože pred piatimi rokmi zmizla ich dcéra Gwen ktorá v čase zmiznutia bola v rovnakom veku. Vyšetrovaním prípadu je poverená šerifka Alex Gustafson, ktorej pre zmenu robí starosti jej mladší brat Brooks, ktorý bol v detstve týraný pestúnskou rodinou...Ponurú atmosféra ktorá sa vznáša nad osudmi jednotlivých postáv vystihuje aj počasie v meste. Dej filmu má pomerne rýchly spád a aj keď tento thriller nie je ničím výnimočný v mori slabých príbehov či seriálov produkovaných v poslednom období milovníka krimi príbehov príjemne pohladí na duši. Pre m§a osobne je to jeden z filmov, ktorý by si zaslúžil vyššie percentuálne ohodnotenie aj vzhľadom k dobrému hereckému výkonu Jamieho Lannistra... ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Tieto námety sú pre mňa rovnako vzácne, ako pre farára omšové víno. Akurát dosť naserie, keď jeden z miništrantov po "ulízaní" ofiny z pokľaku, nezavrie poklop na bandaske. Potom to dopadne tak isto, ako tento film, ktorý miesto kompletného zážitku, ponúka lacný hlavy bôl, ako Hradná svieca po rannom prebudení. Škoda, pritom "Serial Killer", je vždy vďačnou myšlienkou na kruté prebudenie do reality. ()

Juto 

všetky recenzie používateľa

Nikolaj Coster-Waldau v tomto filme stvárňuje postavu Rayburna Swansona, napraveného lovca zvierat žijúceho na samote v rezervácii pre divokú zver, ktorého hlboko trápi zmiznutie jeho dcéry pred rokmi. Nasleduje smrteľná hra na mačku a myš, keď sa on a mestská šerifka Alice (Annabelle Wallis) vydajú vypátrať sériového vraha, ktorý mohol uniesť aj Rayburnovu dcéru. Príbeh poskytuje väčšinu to, čo divák očakáva: prenasledovanie, stopy, násilie, investigatívne a iné mylné predstavy, ponúka aj niekoľko menších zápletiek, ktoré sú predvídateľné a aj smiešne. Réžia je nevýrazná, ale  scenár je veľmi slabý až bizarný. Pozitívum je atmosféra a prostredie, kde sa film točil. 5,5/10 ()

Maynard. 

všetky recenzie používateľa

Chachá, dal sem 5 hvězdiček a z 62% se to zvedlo na 63%, což znamená, že to asi nehodnotilo zatím moc lidí. Ale až se tomu stane, věřím, že tenhle film půjde do "červenýho", kam právěm patří. Je to žánrově něco mezi Zmizením a Wind river. Od začátku sem byl ohromen tekoucí řekou, na kterou by sem se mohl asi dívat celej film :o). No, ale to bybyla škoda to celý pročumět na řeku, když je to od začátku náramně napínavej film. Hlavní herec už je taky velká persóna, tady mi krapet připomínal Logana, to když lemtal jednu flašku za druhou. Téma vynikající, prostě skvělej film s neotřelým dějěm. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (12)

  • I po úplném odstranění hlasivek není člověk němý nebo neschopný mluvit. Ačkoli by nebyl schopen vokalizovat nebo vyslovovat zvuky, mohl by stále mluvit šeptem. (Johnny.ARN)
  • To, co má vrah na sobě, se nazývá oblek ghilie, což je druh maskování. (Johnny.ARN)
  • Všechny plakáty uvádějí, že Gwen (Brielle Robillard) je 14 let, ale v ději se píše, že od jejího zmizení uplynulo 5 let (na plakátu je uveden její věk v době zmizení). (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama