Reklama

Reklama

Konkurz

  • Slovensko Konkurz na smrť (viac)
Trailer 1

Kontroverzní japonský režisér Takaši Miike je tvůrcem tohoto znepokojujícího hororového filmu o ovdovělém producentovi, který se rozhodne zorganizovat konkurz na svou potenciální novou manželku. Mezi mnoha uchazečkami zvláště vyčnívá především jedna - rozkošná bývalá baletka oblečená v bílé. Vdovec je jejím záhadným půvabem zcela fascinován a nemůže uvěřit vlastnímu štěstí, dokud se svou budoucí nevěstou nezačne zabývat podrobněji. Detaily z jejího osobního života do sebe tak úplně nezapadají, nohy má zohyzděné řadou ošklivých jizev a Aoyama až příliš pozdě zjistí, že lidé v jejím okolí mají ve zvyku záhadně mizet. Když v jejím obýváku objeví spoutaného muže s uříznutým jazykem a chodidly, usoudí, že ona dívka patrně nebude ženou jeho snů. (Cinemax)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (234)

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Audition je hlavne ľudská dráma spočiatku plná romantiky, v ktorej sa Takashi Miike zameral na dva pohnuté osudy ústrednej dvojice Shigeharu a Asami. Shigeharu Aoyama (v podaní Ryo Ishibashi) už neznesie byť osamelý a tak s pomocou svojho kamaráta od filmu, usporiada konkurz pre fiktívny film, aby si s pomedzi uchádzačok vybral tú pravú. A tu spozná Asami (Eihi Shiina), peknú kočku s výzorom Sadako z Ringu. Romantická nálada sa dá vo vzduchu až krájať, avšak postupom času sa na povrch dostávajú rôzne znepokojujúce informácie. Takashi Miike sa v tomto svojom kvalitnom snímku pohral hlavne v druhej polovici, ktorá je veľmi pestrá. Film obsahuje vinikajúcu gradáciu, prejde sa totiž od < ľahkého čajíku pre kojencov, až po tvrdý 90% alkohol. > Audition ponúka výborné herectvo, príbeh, a zamyslenie nad faktom – je vaša priateľka normálna alebo je to len zasraná defka, ktorá vo chvíľach vašej neprítomnosti praktikuje gore orgie, a v ktorej sa postupom času akumulovala smrtiaca nenávisť za to, že ste ju nechali raz pár minút čakať ? Chlapi, pozor na tie kur*y !!! ()

mandes 

všetky recenzie používateľa

posledná polhodina ma vystrela jak nikdy nič v živote. hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji hloubeji ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to vydarený thriller od Takashi Miikeho. Má dosť dobrý príbeh o obchodníkovi, ktorému pred rokmi umrela milovaná žena a syn už vyrástol a tak sa rozhodne nájsť novú manželku. K tomu mu pomôže aj jeho dobrý priateľ, ktorý usporiada vymyslený konkurz na film a muž si tu nájde svoju ideálnu partnerku, ktorá jeho city opätuje, ale vyzerá to, že niečo s ňou nie je v poriadku. Spracovanie je na tom dobre, film sa vôbec s ničím neponáhľa, celá prvá hodina filmu sa nesie v takom pomalšom duchu, ale to vôbec neprekáža, hľadanie si partnerky pomocou takéhoto konkurzu je zaujímavé a aj následné zobrazenie vzťahu medzi touto dvojicou dokáže zaujať, minimálne už len kvôli hanblivej povahe mladej ženy, ale nejaké občasné náznaky, že niečo asi nebude v poriadku sa aj tu nájdu. No potom sa už film vylepší, film získa dynamiku, hľadanie pravdy je podané dobre a posledná polhodina je už dosť pôsobivá, síce by som skôr ocenil, jednoznačný štýl ako toto striedanie snov a skutočnosti, ale aj tak táto kombinácia psycha a brutality má niečo do seba. A ani sa tu ničím moc nepreháňa, mučenie síce v tejto záverečnej fázi má dosť priestoru, ale nepôsobí až tak zbytočne samoúčelne, viac zapôsobí prístup ženy k tomu, čo práve robí, ako samotné drsné scény. Aj keď taký drôt schopný prejsť cez kosť teda rozhodne dokáže zaujať. Herecké obsadenie je celkom slušné, charizmatický Ryo Ishibashi v hlavnej úlohe a síce do úlohy Asami by som skôr ocenil inú herečku, ale ani Eihi Shiina nie je zlá voľba, len po hereckej stránke mi viac sedela v záverečnej fáze, ako v tej romanticky ladenej, kde ma viac bavila jej filmová postava ako samotný herecký výkon. Réžia a technická stránka sú na tom veľmi dobre a to ani v ničom neprekvapuje, Takashi Miike je už klasik. Kto očakáva len nejaký brutálny horor bude určite sklamaný, o to tu takmer vôbec nejde, ale ja som spokojný, film ma bavil od začiatku až do konca. 76% ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Výber partnerky spomedzi množiny krások blížiacich sa ideálu (vizuálne krásne ženy s umeleckými sklonmi) sa pošťastí len málokomu. Ale ani takáto možnosť nemusí byť ternom. Rozhodovanie starnúceho vdovca nie je jednoduché, ale keď sa zamiluje: hotovo! Hotovo s radou kamaráta i s vlastným úsudkom. Konkurz som vnímal predovšerkým ako zábavno-krutú metaforu o prešpekulovanom výbere, často končiacom nedobrovoľným pripútaním v osídlach vzťahu, ktorý zašiel priďaleko. Niečo v zmysle príslovia starých mám: Kto veľa preberá, preberie (= vyberie zle). Výhrou ostáva len vedomie krutého precitnutia. O mužoch, intuíciou neomylne hnaných do osídiel ubližujúcich chladných krások, o ženách, dokazujúcich mužskému svetu pod pláštikom utiahnutej popolušky postupne drsnú prevahu. Kruté, presné, prekvapujúce. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Japonci jsou úchylní a Takashi Miike především, avšak nemůžu si pomoct, kvůli pověstem, jež tento film obcházejí (nesnesitelné násilí), jsem čekal něco mnohem horšího. Pravda, "kiri kirii kiri kiriiii" a "lanko" jsou silné scény, ale že bych musel odvracet zrak, to teda fakt ne. Nepřipravený člověk by se však divit mohl, o tom žádná. Jo a za ty snový sekvence bych střílel (jsou naprosto zbytečné a strašně mi lezou na nervy), hlavně kvůli nim dávám jenom průměrné hodnocení. TOP 25 horror movies of the decade ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (9)

  • Na švýcarské premiéře se jednomu divákovi udělalo ze závěrečné scény tak špatně, že vyšel ze sálu a potřeboval pomoc zdravotníků. (HappySmile)
  • Kapela My Chemical Romance použila Audition jako předlohu ke svému videoklipu k písni „Honey, This Mirror Isn't Big Enough for the Two of Us“. (Baťka)

Reklama

Reklama