Reklama

Reklama

Konkurz

  • Slovensko Konkurz na smrť (viac)
Trailer 2

Kontroverzní japonský režisér Takaši Miike je tvůrcem tohoto znepokojujícího hororového filmu o ovdovělém producentovi, který se rozhodne zorganizovat konkurz na svou potenciální novou manželku. Mezi mnoha uchazečkami zvláště vyčnívá především jedna - rozkošná bývalá baletka oblečená v bílé. Vdovec je jejím záhadným půvabem zcela fascinován a nemůže uvěřit vlastnímu štěstí, dokud se svou budoucí nevěstou nezačne zabývat podrobněji. Detaily z jejího osobního života do sebe tak úplně nezapadají, nohy má zohyzděné řadou ošklivých jizev a Aoyama až příliš pozdě zjistí, že lidé v jejím okolí mají ve zvyku záhadně mizet. Když v jejím obýváku objeví spoutaného muže s uříznutým jazykem a chodidly, usoudí, že ona dívka patrně nebude ženou jeho snů. (Cinemax)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (234)

obitus 

všetky recenzie používateľa

Nadherny film, Miike dokazuje svuj cit snad pro vsechny zanry. Nabizi drama, humor, city, napeti, strach a samozrejme sokuje. Hlavni hrdina je spravne sympaticky, jeho nova mlada pritelkyne krasna, jen ty zneklidnujici prostrihy do jejiho bytu davaji tusit ze se chysta neco velkeho. Pomale tempo prvnich dvou tretin jen umocnuje zaverecne peklo, ktere je filmarsky naprosto uchvatne. Snovou sekvenci by si mel poustet Lynch pokazde predtim nez se rozhodne zas neco natocit. ()

lola3121 

všetky recenzie používateľa

Tak to jsem si zase naběhla... a to si můžu pořád říkat, že na ty japonský horory nebudu koukat... tohle jsem ale opravdu nečekala. První půlka celkem normální film, který se však v závěru zvrhne v brutální nechuťárnu... a to jsem si myslela, že po Antikristovi už mě nic nepřekvapí. Slabším povahám rozhodně nedoporučuji. ()

Reklama

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

"Celé Japonsko je osamelé." ...a všetci Japonci sú obete. Obete, ktoré poznajú len tri hodnoty: lásku, bolesť a smrť. Film-zmija, hra žánrov a významov, i svojho času kúsavé vyobrazenie doby a generačných nálad prostredníctvom osamelých postáv, poznačených minulosťou a dávnymi traumami. "Kiri kiri kiri..." ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Výber partnerky spomedzi množiny krások blížiacich sa ideálu (vizuálne krásne ženy s umeleckými sklonmi) sa pošťastí len málokomu. Ale ani takáto možnosť nemusí byť ternom. Rozhodovanie starnúceho vdovca nie je jednoduché, ale keď sa zamiluje: hotovo! Hotovo s radou kamaráta i s vlastným úsudkom. Konkurz som vnímal predovšerkým ako zábavno-krutú metaforu o prešpekulovanom výbere, často končiacom nedobrovoľným pripútaním v osídlach vzťahu, ktorý zašiel priďaleko. Niečo v zmysle príslovia starých mám: Kto veľa preberá, preberie (= vyberie zle). Výhrou ostáva len vedomie krutého precitnutia. O mužoch, intuíciou neomylne hnaných do osídiel ubližujúcich chladných krások, o ženách, dokazujúcich mužskému svetu pod pláštikom utiahnutej popolušky postupne drsnú prevahu. Kruté, presné, prekvapujúce. ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Takashi Miike ma ani na sekundu nenechava pochybovat o tom, pre co ho nazivaju "majster neocakavaneho". Je to v poradi treti film, ktory som od Miikeho videl a je znova absolutne odlisny. Komiksove nasilie, komedia a teraz zdrcujuci thriller. Ako to robi ze sa dokaze takym sposobom vynajst v kazdom zanri? Film sa zo zaciatku tvari ako rodinna drama, neskor sa primiesaju mierne hororove prvky avsak nic vas nepripravi na strhujuci zaver z riadnou porciou Miikeho sadizmu a (az prilisnej) nechutnosti. Film skutocne funguje a je skoda ze zaver tak trosku vyplynie dostratena bez nejakeho celistvejsieho zakoncenia. Nevadi....snimok vo mne skutocne rozpumpoval krv ako sa to podarilo maloktoremu filmu. (8.5/10) ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (9)

  • Kapela My Chemical Romance použila Audition jako předlohu ke svému videoklipu k písni „Honey, This Mirror Isn't Big Enough for the Two of Us“. (Baťka)
  • Když byl film promítán na filmovém festivalu v Rotterdamu v roce 2000, tak zaznamenal rekord v návštěvnosti. (HappySmile)
  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného románu, který napsal Rju Murakami. (Hans.)

Reklama

Reklama