Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhujúca historická dráma, nakrútená podľa skutočných udalostí, odhaľuje príbeh detí, ktoré sa stali svedkami zázraku. Desaťročná pastierka Lucia spolu so sesternicou a bratrancom ohlásia, že sa im v portugalskej Fatime zjavila Panna Mária. Inšpirujú tisíce veriacich, no musia tiež bojovať s nedôverou skeptikov. Fatimské zjavenie navždy zmení ich životy.. (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (47)

janesX 

všetky recenzie používateľa

Pekný film, to uznávam. Herci ako zo škatuľky (na tom si dal tvorca azda najviac záležať), z Márie vyžaruje až očarujúca čistota a je to celé aj veľmi pekne zahrané. Mne to ale nestačilo. Nedostal som žiadne odpovede, na ktoré som čakal a ktoré sú oveľa dôležitejšie, ako samotné to, že sa kedysi niekto niekomu vo Fatime zjavil (snáď mi panna Mária odpustí). Kto sa o túto udalosť zaujíma čo len o trošičku viacej, vie o čom hovorím. S týmto súvisí aj postava stvárnená Harveyom Keitelom, ktorá tu bola tým pádom úplne zbytočná. Ale musela tam byť, pretože Keitel ako "marketingový" ťah zafungoval. Dokonca zafungoval aj na mňa. Nie, Keitel nedával tie správne otázky, dokonca sa im vyhýbal a ak by ich aj dal, odpoveď by na ne nedostal, pretože o to tvorcovi ani nešlo. Takže film bol premňa napokon ako krásny, ale veľmi poloprázdny pohár. 65%. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Priznám sa, že som očakával nudu, ale až na trochu dlhší úvod sa nekonala. Na takúto tému sa to podarilo veľmi dobre zdramatizovať až po záverečný zázrak. Neočakával som od filmu zázrak, ale dostal som slušný film na lepšie tri hviezdy. –––– Musíte se často modlit. A velmi trpět. Obětovat se za hříšníky. –––– Nepřestaneme-li urážet Boha, vypukne válka horší než táto. –––– Jediné, co teď musíš říct je: 'Všechno jsme si vymyslela." A všechno bude v pořádku. ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Marco Pontecorvo je skôr televíznym režisérom a kameramanom a tento film má mnohé z televíznych grifov. Fatimské zjavenie priťahuje mnohých veriacich i konšpirátorov, príbeh má svoje čaro, osviežujú ho scény z nedávnej súčasnosti ( Keitel - Braga ) a pravdou bude asi aj fakt, že veriaci mu pridajú hviezdičku. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Ďalší kandidát spomedzi kresťanských filmov, ktoré sa pravdepodobne budú premietať na Vianoce. Film mi opäť raz vnukol myšlienku, ako veľmi dokáže náboženstvo ovplyvňovať slabých a bezbranných. A to nielen po materiálnej stránke, ale aj tej duchovnej. Viera je hnacím motorom, bez ktorej sa skrátka pre niekoho nedá. Áno... skutočné udalosti, slnko zažiarilo... no ale kto vie, čo to naozaj bolo? Čo keď iba väčší výbuch na povrchu slnka a tým pádom zvýšené slnečné žiarenie? No ale to len tak na okraj, nikomu vieru neberiem. Závidím. Inak príbeh je iba taký priemerný a obyčajne dramaticky spracovaný. No má svoj význam i myšlienkový presah. Priemer. 60/100 ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Kto chce verí, kto nechce neuverí, aj keby on sám bol ochrnutý a zrazu vstal (alebo slovami Panny Márie z filmu: „Niektorí ľudia neuveria aj keby stáli priamo pred tvárou Boha“). Film je dozaista kresťanský, ale nie nátlakový. Skúša popisovať celú situáciu a ukazuje aj pochybnosti. Pochybovala vlastná matka, pochybovala aj samotná cirkev. Páčilo sa mi ako hudba dokázala v mnohých momentoch vybičovať emócie. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v septembri 2018 na autentických miestach po celom Portugalsku. Predovšetkým v Coimbre, Fátime a Lisabone. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama