Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Postarší seladón Evžen Novák (Miloš Kopecký) si privyrába ako komparzista. Raz pri návrate domov stretne susedku Alenu Bartáčkovú (Iva Janžurová) a žartom jej naznačí, že jej manžel je jej neverný. Karel Bartáček (František Peterka) si to nenechá páčiť a sľubuje Novákovcom (Stella Zázvorková, Miloš Kopecký) pomstu. Tí sa radi hrajú pred susedmi na ľudí z lepšej spoločnosti a ich syn René (Luděk Sobota) si s obľubou vylepšuje svoje meno rôznymi titulmi. Začína sa malá súkromná susedská vojna, ktorá by sa mohla celkom pokojne skončiť vo chvíli, keď ich starý dom plánujú zbúrať a obe znepriatelené rodiny sa musia od seba odsťahovať. Škodoradostný osud však zariadi, aby sa obe rodiny opäť stretli v novom dome ako susedia. Niet teda divu, že aj svadobné oznámenie Reného a Nadi (Dagmar Veškrnová), netere Bartáčkovcov, všetci považujú za tak trochu hlúpy vtip. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (323)

sepp 

všetky recenzie používateľa

Na rozdil od jinych komentatoru zde na CSFD mi prijde, ze typicke ceske nesvary, plynouci ze socialisticke doby tedy rozhodne nevymizely a tudiz, ze je tento film stale aktualni. Alespon na malomeste, kde tedy neziji, avsak ruzni pribuzni ano a vladnou tam neustale stejne pomery. A nejvice se v pripade tohoto snimku cenim vykonu M.Kopeckeho a F.Peterky, ktere oba jako herce zboznuji. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Nekonečné hádky susedské, motivované závisťou. Snáď by som to hodnotil lepšie, nebyť podprahového ideologického pôsobenia v podobe reklamy na sídliskové bývanie, kde môže vzniknúť aj akási solidarita (keď už nie priateľstvo) znesvárených. Chyba nie je v hercoch, tí spoľahlivo odohrávajú svoje naštvané role, ale v zámernom rozlišovaní hodnoty prostredia, v ktorom sa dej odohráva. Pokiaľ dvojice bývali v starom pavlačovom tehlovom dome, hádky boli intenzívnejšie, emocionálny presah často hraničil so zúrivosťou. Navyše nenápadne boli naznačené nevýhody starého typu bývania: spoločná točka na vodu, ktorá má časté výpadky, podobné ako plyn. Cez steny je všetko počuť. Naproti tomu je v paneláku všetko fajn, samostatné kúpeľne a práčovňa obrúsi susedské spory (napriek záveru - prísľube pokračovania tejto komunálnej komédie). ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Závisť a malomeštiactvo v susedských vzťahoch v trochu zastaralom filme. Zostarol možno aj viac ako predvojnové filmy s Novým. Zabaviť sa pri ňom dá, len presun do paneláku je rýchlejší, ako by som čakal, až som si musel overiť, či som niečo neprespal. –––– To mi nechceš říct, že ládujou řízky každej den. A my žužláme tlačenku s cibulí. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Schulhoffovi tyhle komedie, kde se dve rodiny buzerujou, sli a tahle patri mezi ty nejlepsi. Herecky obsazeni je perfektni, ochcavky, ktery rodinky zkousej, sou vtipny a neopakujou se a celkove je film hezky vtipnej. Skoda, ze v polovine filmu, kdy se presunou do panelaku, se prestanou na chvily provokovat a nic moc se nedeje, proto jen 4*. ()

zdepapepa 

všetky recenzie používateľa

Hezká česká komedie, zajímalo by mě, jestli by fungovala i jinde. Závist, naschvály, ale vše jakž takž v mezích i po letech je vtipné. Mírný černý podtón v podobě nevěry je naštěstí brzy zašlapán a manželé spolu vydrží i do dalšího filmu. Pěkná situační komedie s příjemnou fyzickou komedií. Koncert pro ústředních 6 lidí. Co horory - tohle by mělo mít předmluvu v podobě - Natočeno podle skutečných událostí. A kdo je chytrý, nejen, že se pobaví, ale ještě si z toho odnese nějakou cennou lekci. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (28)

  • Pračka byla údajně koupena v obchodě Železářství. Tam se ale pračky neprodávaly, tento sortiment měly za socialismu obchody s názvem Elektro. (sator)

Reklama

Reklama