Reklama

Reklama

Klietka

  • Česko Klícka (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

S vidinou snadno nabytého bohatství v tepajícím Londýně konce 80. let 20. století opouští obchodník Rory (Jude Law) svůj pohodlný život v USA a přesouvá se s celou rodinu do pronajatého velkolepého sídla na anglickém venkově. Ačkoli má jeho žena Allison (Carrie Coon) svoje pochybnosti, udělá, co se od ní očekává, a následuje manžela do cizí země. Roryho životní sen - uskutečnit výnosný obchod a dostat se do nejvyšších pater společenského žebříčku - je na dosah a on je mu ochoten přinášet stále větší oběti na úkor celé rodiny i přátel. Věci se postupně vymykají kontrole a rodinná idyla začíná vrzat stejně jako prkna staletého domu. (Aerofilms)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (28)

SpaceOdyseus 

všetky recenzie používateľa

Druhý film od Durkina, co jsem viděl a hned stejné téma. Očividně ho zajímá rozpad rodiny. Tentokrát ve středostavovských kulisách a businessové cestě na vrchol. Musím říct, že wrestlingové pozadí u jeho novějšího filmu mi přišlo zajímavější a uchopitelnější. Jinak ale dobrá práce, kterou jen podtrhává herecky parádní ustřední dvojice. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Jude Law sa s manželkou presťahuje niekam na anglický vidiek do kaštieľa. Za prvých 30 minút sa absolútne nič nedeje, akurát jedna akože sexuálne scéna s ochkajúcim Júdom. Hudba však stále láka na to, že niečo sa stane, niečo príde, ste v očakávaní. Lenže ono to pokračuje takto ďalej, tempo je pomalšie než by ste si želali. Dostávate pomaly dávky rodinnej drámy, kde každá postava je celkom iná a ako celok nefungujú, sledujete ustavičné hádky, ale nepríde k tomu nič naviac. Takto sa odveziete až do konca, aby ste zistili, že vlastne ide o obyčajnú drámu, pointu ktorej budete ešte dlho hľadať. ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Sľubne začínajúca „ľahšia“ rodinná dráma, ktorá sa postupne buduje, ale nedopracuje sa k nejakej výraznej špičke (vyvrcholeniu). Hlavný živiteľ rodiny je typický „chcem mať všetko a rýchlo“ a okolo neho sa postupne rozpadáva jeho vysnívaný sen života. „Veľká“ hádka s manželkou je na priemernej úrovni ako aj záverečná scéna, kde katarzia a následné rozuzlenie majú väčší dym ako oheň. Vo dvojici Jude Law / Carrie Coon bol väčší potenciál. Osobné hodnotenie: 65% (**) ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Hniezdo” v Amerike vymenili za pohodlné "hniezdočko" v Anglicku, s akousi vidinou lepšieho života, a to na základe predchádzajúcich skúseností, z toho vyplývajúcich, že maklér Rory O’Hara, by mal zrejme opäť vojsť do tých bezpečných, stojatých vôd rovnako, ako bolo tomu už predtým, pričom taktiež so sebou zoberie i celú svoju rodinku, pozostávajúcu z americkej, atraktívnej manželky Allison, profesionálne sa venujúcej koňom, ďalej, nevlastnej dcéry Samanthy, a vlastného syna Benjamina, keď obidvaja sú ešte stále školou povinní. Najprv to vyzerá vskutku dosť sľubne, pretože v rozľahlom, pánskom sídle, majú priestoru viac, než dostatok, a to ani nehovoriac o dvornom exteriéri, kde si Ben môže zahrať futbal do maximálne možného vyčerpania. Postupom času sa situácia ale začína rapídne meniť k horšiemu, keďže Rory je neustále iba v robote, konkrétne od nevidím do nevidím, skrátka workoholik, ako vyšitý, ktorý zanedbáva rodinu, a tak sa to musí následne aj niekde odzrkadliť, všakže... ? Od momentu, keď zomrel chorý a milovaný "Richmond" , to ide s manželkou dolu vodou, kedy iba fajčí jednu od druhej, ako taký Turek, a už vôbec sa nezamýšľa nad tým, že fajčenie v podstate len škodí zdraviu, alebo Sam sa čoraz intenzívnejšie vzpiera autoritám, to jest, stáva sa začínajúcou rebelantkou, a nakoniec poslušného synčeka zatiaľ vo vzdelávacom inštitúte šikanujú, a tak teda z každého rožku trošku, kedy nie je núdze o vyhrotené situácie, ak samozrejme príde na lámanie chleba, a k tomu určite i neskôr dôjde. Peňazí ubúda a hádok pribúda, čiže všetci sú v ozaj nezávideniahodnej pozícii. Zmráka sa im na horšie časy ? Vyriešia si to medzi sebou, najmä muž so ženou, či sa bude sama mizéria len prehlbovať ? / I napriek tomu, že má Durkinov film dobré obsadenie, nie je jeho potenciál tak využitý, ako by v konečnom dôsledku mohol byť a nebol, i keď asi posledných 30 minút, sa pridávalo na dynamike, moje rozhodnutie s hodnotením sa nezmenilo. Prečo ? Minimálne úvod s jadrom má kopec hluchých miest, nezaujímavých a zbytočných scén a chaotického strihu. Záver je na tom už hmatateľnejšie lepšie, vtedy protagonisti idú na maximum. Kameramanom bol maďarský Mátyás Erdély, ktorý má na konte takého Sauloveho syna, a tak veľmi dobre vie, ako snímať, čo najdepresívnejšie zábery, ktorých tu bolo neúrekom. Najmä, jeden bol extrémne vyčerpávajúcim ! ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

hodně pomalé rodinné drama,kde se za celou dobu nestane prakticky vůbec nic zajímavého.To,že tu umře kůň,Carrie Coon a Jude Law mají sex a pak se zbytek filmu hádají a Jude Law by zase byl rád boháčem,ale nedaří se mu je na skoro dvě hodny zoufale málo.A bohužel to nezachrání ani to,že je to opravdu dobře zahrané...40% ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v priebehu septembra 2018 vo Veľkej Británii a Kanade. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama