Reklama

Reklama

Gangs of London

(seriál)
Trailer 1
Veľká Británia, (2020–2023), 24 h 31 min (Minutáž: 49–87 min)

Hrajú:

Joe Cole, Ṣọpẹ́ Dìrísù, Michelle Fairley, Colm Meaney, Lucian Msamati, Paapa Essiedu, Brian Vernel, Pippa Bennett-Warner, Mark Lewis Jones, Jing Lusi (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(25)

Město Londýn je zmítáno bouřlivými boji mezinárodních gangů, které mu vládnou, a náhlým vzduchoprázdnem, které vznikne, když je zavražděna hlava nejmocnější londýnské zločinecké rodiny. (SkyShowtime)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (18)

Gangs of London (2020) 

Rozhodne vysoko nadpriemerny serialovy thriller. Obsadenim a vykonmi, atmosferou, vynikajucou choreografiou, kamerou a strihom, ktorymi sa Evans podpisal uz vo svojich predoslych kuskoch. I ked som pri par epizodach mal drobne vyhrady a "rypnutia", ako divak som si prisiel na svoje. Vrelo odporucam, ale zaroven varujem, ze mnohe sceny v seriali nie su vhodne pre citlivejsich divakov. Pecka. 85% Len na okraj, piaty diel je filmarcinou uplne "inde". Podobny pocit a atmosferu som citil v kine pri vynikajucom prvom Sicario-vi - dvoma slovami "divacke orgie". Blizsie v ramci jednotlivych epizod. Koho oslovila zivocisnost, primarnost a desivost brutalnych scen, odporucam Evansove Raid-y. Vynikajucich hercov odtial najali aj tvorcovia v John Wick-ovi a da sa objektivne povedat, ze Evans daleko predcil dovtedajsie akcne sceny. 2.seria: **** Serial si stale drzi kvalitnu kameru, brutalitky a obcas velmi pekne akcne sceny. Avsak, uz sa objavuju diery v scenari, naivity a mnohokrat zbytocne prepalene akcne sceny, ci prilis natahovane emocne vypate sceny. Evans-ovi sa vsak jeho remeslo rozhodne paci a tu jeho vasen je vidiet. Trocha sklamanie, lebo kvalitu prvej serie to nedosahuje. Stale odporucam ()

Episode 1 (2020) (S01E01) 

Otvarak, trvajuci hodinu a pol a dodavajuci tak hutnu atmosferu, perfektnu kameru a akcne sceny s choreografiou, co sa mnohokrat nevidi pri filmoch s nasobnym rozpoctom. Pri "potycke" v krcme som si hned spomenul na "drsnarny" z The Raid. Rozhodne nadpriemer s mnozstvom kvalitnych postav a linii v britskom podsveti. Slusne herecke obsadenie. Odporucam. ()

Episode 2 (2020) (S01E02) 

Hm, takze najvacsie odhodlanie a destrukcne sklony ma mlady Wallace - "princ" po mamine (uz v GoT mala Starkova zena tuhy koren. ;) ). Pribeh sa posunul len pozvolna. Agent v utajeni dostal zelenu, i ked s vyhradami. Pri zastavenom biznise po Finn-ovej smrti, nie kazda strana respektuje "zmrazenie obchodov". Co to sme sa dozvedeli i o nature "princovho" useless braceka. To "doupe- modrej ustrice" tam vyzeralo hodne pohodlne a divoko zaroven. Mierny nadpriemer, ale na pilot sa to nechyta. ()

Episode 3 (2020) (S01E03) 

Ta jazda s luxusnym kobercom v medaku...heh?! Cole bol zaujimavy charakter. Vytvorilo sa okolo neho nejake to mysterium, aby sa v zapati ukazal v plnej parade. Ale ako byva u Evansa zvykom, bol to len "boss" na dalsej urovni. Mlady Wallace-prince nebude tak uplne vymlety, po tej rosade v zavere. Slabsie stvorhviezdie. Pribeh sa moc neposunul. ()

Episode 5 (2020) (S01E05) 

Brilatne zvladnuta nemilosrdna "rezba" v druhej polovici epizody. Zacina pozvolne, ked kamera dronu z vrchu s vybornym hudobnym doprovodom graduje napatie. Ano, par jedincov sice ukaze korienok tuhsi, ako prirodne zakony, ale Evans-ova rezia a Flannery-ho kamera vas nechaju so "spadnutou sankou" pri uplne inom leveli filmarciny akcnych scen. Prva polovica survival a hra na macku a mys, druha polovica....tornado s ojedinelym kludom v epicentre. Odhalenie v samotnom zavere. ()

Episode 6 (2020) (S01E06) 

"Ponorka" a sialenosti, co sa odohravaju v safe-house, kde sa skryvaju Wallace-ovci, su silne na hrane. Ked sa nakoniec odhali, kto moze vediet nieco viac, financny mozog rodiny zisti, ze boli akurat "odrbkani" takym sposobom, ze to zrejme vyvola vojnu s Luanovym gangom. Dost depresivna psycho-cast. Miestami, pre citlivejsie povahy, hodne divacky neprijemna. Slabsie stvorhviezdie z mojej strany. ()

Episode 7 (2020) (S01E07) 

Co ma zatial "mierne" irituje, ze nech sa rozputa kdekolvek akykolvek masaker, tak policajne sireny, nehovoriac o samotnych prislusnikoch zakona, nikdy ich nepocut ani nevidiet. Hovorime o Londyne, nie o nejakej vychodoazijskej, ci blizkovychodnej zapadnutej dedine. Inak to bolo velmi pekne vygradovane a samotny zaver mal naboj. "Macetova navsteva" mala svoj "pozersky" aj sokujuci ucinok A aj prichod dalsich "poskokov" z Irska. Avsak dufam, ze dalsimi castami sa posunieme vyraznejsie. Rozhodne nadpriemer. Som zvedavy, ci za otaznikom na papieri nebude uplne "obvious" osoba. ;) ()

Episode 8 (2020) (S01E08) 

Luanova sialena solovka bola az k neuvereniu. Siel z toho mraz. Inak krysy opustaju lod a Sean dospel k rozhodnutiu, zaver bol velkolepy a urcite nevzbudil "doveru" investorov. ;) ()

Episode 9 (2020) (S01E09) 

Dostojny a nie tak uplne neocakavany koniec prvej serie. Investori vo mne budia dojem ludi z tej konspirace o par mocnych, co udajne riadia svet. ;) Spokojnost. Zeby este Helen zamutila vodu v druhej serii? Som tiez zvedavy, ci sa dockame pouzitia "cipu". ()

Season 2 (2022) (S02) 

Serial si stale drzi kvalitnu kameru, brutalitky a obcas velmi pekne akcne sceny. Avsak, uz sa objavuju diery v scenari, naivity a mnohokrat zbytocne prepalene akcne sceny, ci prilis natahovane emocne vypate sceny. Evans-ovi sa vsak jeho remeslo rozhodne paci a tu jeho vasen je vidiet. Trocha sklamanie, lebo kvalitu prvej serie to nedosahuje. Stale odporucam. ()

Episode 1 (2022) (S02E01) 

Vyborny otvarak, ktory nenechava divakom ziadnu pochybnost o "spomaleni", ci "zjemneni". Tvrde, brutalne a bezohladne, za plnej akcie. Naviac, kameru, ktoru som prvu seriu tak obdivoval, totiz, kameraman Broekhuizen to bude mat na povel i v tejto druhej serii a to je zaruka chytlavych a do deja vtahujucich zaberov. Novy zmrd na scene, prefarbeny blondacik Boka, je akoby vystrihnuty z japonskych komixov, ale aspon to dodava vaznost a strach z jeho nevyspytatelnej brutality. 85% ()

Episode 2 (2022) (S02E02) 

Medzi gangstermi zavladol strah a obavy. Depresie, alkohol a zbytky rodiny su poslednym utekom od reality. Doprial by som ho za priehrstia i golierom u nas. Inak v tomto seriali ma dlhodobo irituje akakolvek nepritomnost policajnych zloziek, ci civilov. Potom to vyzera ako prilis sterilny a umely gangstersky piesocek. Netvrdim, ze nie zabavny. Zial, mali by pracovat i na uveritelnej..."kulise". Kazdopadne, kedze su to vsetko "serialovi mafianski zmrdi", ktori nemaju nas tradicny "daily job", tesi nas to. :) Prestrelka v zavere bola prilis prepalena a nie moc realisticka. Zaver s cervenym mercedesom prekvapil. Otvara to opat dalsie moznosti. Snad to prilis neprekombinuju. Mierny nadpriemer. Rozhodne vsak slabsia cast. ()

Episode 3 (2022) (S02E03) 

Konecne. Bracek prekvapuje, akurat by ma zaujimalo, ci ratal s "dedenim", alebo co bolo tym esom v rukave. Lebo to sice v zavere vyzeralo ako power-move, avsak, ci aj legalne a pravne mozny, to uz akosi nikoho netrapi. :) Naivna skratka, ktoru vsak divaci zhltnu i s navijakom. Pobavil tiez rozhovor Eliotta zo zadneho sedadla. Uvidime, kam "vzajomna tolerancia" povedie. 75% Skoda tej naivity a logickych "skratiek". ()

Episode 4 (2022) (S02E04) 

Uchadzajuca epizoda. "Natahovali strunu" kvoli atmosfere a napatiu na moj vkus az prilis okato, a i kamera byvala, zvlast pri akcnych strelbach trosku preciznejsia. Napriek tomu to slapalo. A ano, klise, ako "nahodne" stretnutie u pravnika si mohli odpustit. Btw., kto si vsimol zamenu zbrani pri bracekoch v zavere? :D Par preslapov si narocny a pozorny divak vsimne, i par efektov v nocnych "vrtulnikovych" zaberoch Londyna. ()

Episode 5 (2022) (S02E05) 

Skoda, ze sa opat vsadilo v podstatnej lini pribehu na jedno z najstarsich klise. Hrdinu jeho davna laska kvoli jeho "prehresku" na x-rokov odmietne. Medzitym tento preskaka mozne i nemozne, a ked uz-uz moze opat zacat "novy zivot", ta, co ho cele casy odmietala ho zrazu oslovi a apeluje na jeho byvale city..on samozrejme nemoze inak, urobit este "tu, naozaj uz poslednu vec". Teda zahodit sancu na novy zivot a idealne heroicky chcipnut. :D Napriek krvakom a brutalite je toto vlastne romanticky serial. :) Inak scena s "ludskym tlmicom" bola inovativna. Smekam. Hoci samozrejme popiera fyziku. Zaver prekvapil, Sean je "lstivy". Zeby Eliott = "wild card"? Viem si predstavit poriadnu revenge-liniu. Obcas nas v tejto druhej serii ako divakov podcenuju.  68% ()

Episode 6 (2022) (S02E06) 

Slusny Lalein survival, hoci obcas "pokrivkaval" z pohladu fyzikalnych zakonov. :) Od linie s Eliottom si rozhodne slubujem viac. Minimalne sme sa dozvedeli, kam zrejme bude smerovat jeho "focus". ()

Episode 7 (2022) (S02E07) 

Linia vo Francuzsku a i ta s Eliottom v dodavke v zavere bola vyborna. French "bordel-mama" mala svoju graciu. :) Synatorova vsimavost a zvedavost sa mu moc nevyplatila. Ruku na to. :) Slusny diel. Hoci "chemia" pravim menom vyuzivanie bejvalkou sa mi moc nepozdava...hehe. Takze prasiatko odislo z Londyna, po tom, co Sean dodal "odmenu" a dal si do poriadku narezanu krkovicku od Lale bez dalsich zdrcovaciek?...meh. ()

Episode 8 (2022) (S02E08) 

Hm, hodne naznakov a niektore vyustenia, ktorym sa divacky moc verit nedalo. A uplne prekvapenie u "tucka" na blizkom vychode. Tam tomu "spojenectvu" by som i trosicku uveril vzhladom na zradu. Tej za okruhlym stolom vsak moc nie, a to napriek ulave z vysachovania blondavej hlavy z Londyna. Uvidime, co nam naserviruju v tretej serii. ()

Súvisiace novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (viac)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (viac)

O čem by byl třetí Raid?

O čem by byl třetí Raid?

24.04.2020

Velšského režiséra Garetha Evanse budou diváci nejlépe znát díky jeho výraznému zápisu do akčního žánru v podobě snímku Zátah: Vykoupení (The Raid). Nejenže režisér posunul hranice choreografie… (viac)

Reklama

Reklama