Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Krimi
  • Akčný
  • Vojnový
  • Komédia

Obľúbené seriály (10)

Babylon Berlín

Babylon Berlín (2017)

Netreba veľa písať jasných 5*....i keď pozvarat vagón zo zlata sa ešte nikomu nepodarilo

Gangy z Birminghamu

Gangy z Birminghamu (2013)

Ťažko som sa s týmto seriálom lúčil, najlepší čo som doposiaľ videl. Fascinujúce Anglicko po 1 sv. vojne, priemysel, dostihy a gangy. Prechod stávky-alkohol -drogy. Ako inak okorenené humorom a kvalitnými dialógmi, kde bodoval najmä šéf židovského gangu. Z hercov zaujal viac Paul Anderson ako hviezdny Cillian Murphy. Five star movie.

Narcos

Narcos (2015)

Všetky snahy osvety na území USA zlyhali, disciplinovaní občania tohto národa mali spotrebu 700 ton koksu za rok a bohvie koľko ostatného svinstva. Z toho musí mať časť generácie vygumovaný mozog a druhá časť je buď na druhom svete alebo v base, A tretia sa venuje naháňaním dealerov a liečením konzumentov na psychiatrii.S tými každodennými streľbami a rasovo/náboženskou neznášanlivosťou by sa jeden čudoval ako to tam môžu prežiť. Don Escobar to rozbehol dobre, načo sa tlačil do politiky? Keby sa ako na začiatku staral o tú chudobu a točil business mohol byť národný hrdina.

Jedna noc

Jedna noc (2016)

Verné opísanie US spoločnosti, chýba len ten smrad. Je to už dávno čo som sa zaprisahal - Big Apple nikdy viac. Herecký nadštandard. Doporučujem.

Had

Had (2021)

Deti prírody si tentokrát nedávali kvety do vlasou v slnečnej Kalifornii ale v exotickom Thajsku, Indii, Nepále. A pre niektorých to zle dopadlo. Nové prostredie, novátorské prístupy kriminality. Pod taktoutou asiat-žabožrúta je to originálny prístup chladnokrvných vrážd a lúpeží. Odporúčam, u mňa spokojnosť.

Král Varšavy

Král Varšavy (2020)

Jeden zo seriálov ktoré by som dal do prvej desiatky, napr. popri Peaky Blinders alebo Babylon Berlin. Dej je vo filme trochu viac prepletený, doporučujem  po filme prečítať knižku. Poľsko po treťom delení v roku 1795 stratilo na 123 rokov štátnosť a nezávislosť rozdelené medzi Prusko, Rusko a Rakúsko-Uhorsko. Po znovuzjednotení nastal chaos – politický, národnostný, hospodársky a navyše vojna s bolševikmi (02/1919 -03/1921) ktorú  Poliaci ani nevedeli ako vyhrali. Kto by tento zmätok dokázal uriadiť ? Obnoviteľ slobodného Poľska a od 1926 diktátor Pilsudski zomrel v roku 1935 a rôzne strany, hnutia, bojové úderky a zločin nik nevedel dostať pod kontrolu, všade anarchia, korupcia, zločin, antisemtitizmus a chudoba. Dej filmu nás zavedie do roku 1937. Varšava má 1,25 mil obyvateľov z toho 350 tis židov, do WWI súčasť cárskeho Ruska. Králom Varšavy je „Kum“ Kaplica, bývalý bojovník za samostatné Poľsko so stykmi na najvyšších miestach, socialista a katolík. Jeho najbližšími sú židia boxer Jakub Sapiro a intelektuálny psychopat Dr. Janusz Radziwilek vykonávatelia príkazov „Kumu“. Ich hlavný business je lichva, vypaľovanie, prostitúcia, stávky  a začiatky predaja heroínu. Kresťanskej komunite sa vyhýbajú, Poliaci sú naladení antisemitsky, v Nemecku je Hitler a tak sa s obavou pozerajú do budúcnosti. Nepotrebujú zbytočné problémy. A za metódy zločinu, surovosti až sadizmu sa v ničom nelíšia od US mafie v ´20 tych rokoch . Film je prekvapením, Poliaci vždy vedeli kvalitne natočiť ale toto je extra kus a príbeh z búrlivých predvojnových časoch s pohľadom do vzťahov kresťanskej a židovskej komunity vo Varšave tesne pred WWII. Scenár filmu je nakrútený podľa novely Szczpana Twardrocha Król  z časti s reálnymi postavami a udalosťami. Prekvapivo nízka sledovanosť.